3391 Kilometre #1

Beyza Alkoç
Bir Mesafe Aşkı Hikâyesi Yağmur böyle güzel yağar mı bir daha şimdi çıkıp ıslanmazsak? “O gün, bana ‘Sinemaya gidelim mi?’ diye sordu. 3391 kilometre öteden, şehirlerce, denizlerce uzağımdan… Yanımdaki insanlar görmezken beni, o bana imkânsız olduğunu bile bile ‘Sinemaya gidelim mi?’ dedi…” Aylarca sesini duymadığınız, yüzünü görmediğiniz, dokunmadığınız, kokusunu almadığınız, aynı sokaktan geçme ihtimalinizin dahi olmadığı, aynı fotoğrafın içinde bile bulunamayacağınız, sizden kilometrelerce, hatta denizlerce, adalarca ve şehirlerce uzakta olan bir insana âşık olur muydunuz? Kendinize yapar mıydınız bunu? Bu hikâye, uzak bir ilişkinin hikâyesi! Birbirlerini görmeden ve duymadan, aylar boyunca gece gündüz konuşan; birbirlerine bu kadar uzak, ama bir o kadar da yakın olan; aralarına giren onca kilometreye rağmen birbirlerine âşık iki insanın hikâyesi! Burası bizim gezegenimiz, burada her şey anını bekler. Burası, bizim 3391 kilometrelik gezegenimiz… “Seni görmem için yanımda olmana gerek yok. Gözlerim kapalıyken de görebiliyorum seni. Zaten seni gözlerim kapalıyken görebiliyorum sadece…”
472 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2018

Mesafeler Engel Değildir!
10/10 puan verdi
Sanırım ilk defa söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Çünkü bu kitap benim hikayeme çok benziyor.:)     Kitap İzmir'de yaşayan 18 yaşında İzmir isimli bir kızla Paris'te yaşayan
Gördüğünüzde 3390. Kilometreden Geri Dönmeniz Gereken Kitap
2/10 puan verdi
YouTube kitap kanalımda Beyza Alkoç'u ve 3391 Kilometre kitabını okumadan ölebilirsiniz dedim: ytbe.one/2Ia6xxuNANg Bu kitap yorumuna yazar Beyza Alkoç'un Karantina serisine
6/10 puan verdi
Yaaaaannnniiii 15-19 yaş arası arkadaşlarımızın daha çok beğeniceğinden eminim kitap, Ege’nin İzmir’ine kavuşmasını anlatıyor. Ege ve İzmir uzak mesafe ilişkisi yaşayan iki genç. Aralarında 3391 kilometre var. İzmir ismini bulunduğu şehirden almış 18 yaşında bir genç kız. Ege’de aslında İstanbul’da yaşayan ama yaşadığı talihsiz bir olay yüzünden Fransa’ya “kaçmak” zorunda kalmış 19 yaşında genç bir erkek ikisinin de ortak olduğu bir acı var buda insanlarla iletişim kurmak istememelerine kendi iç dünyalarına dönük olmalarına sebep oluyor. Ege İzmir’i sosyal medyada görüp yedi ay boyunca her hareketini takip etmeye başlıyor. Tanışmaları da Ege’nin İzmir’e yazmasıyla başlıyor. Kitabın içeriği ile ilgili daha fazla bir şey yazmak istemedim burdan :)) kitapta bazı sayfaları siyah basmışlar ve asla okunmuyordu belki bana öyle denk geldi belki tüm kitaplar öyle bilmiyorum. Üzdü biraz… kitapta benide etkileyen bir iki yer oldu, okurken “evet bende böyle bir dönemden geçtim” dediğim yer oldu elimde ki 86. Baskı ve burdan da okunma sayısının iyi olduğu anlaşıyor zaten. Bana hitap ediyor mu? Evet hikaye güzeldi, 2. Kitabını devamını okuycam Ege ve İzmirin sonunu merak ediyorum ama yazmaya ilk başladığım da dediğim gibi 15/19 yaş arasının daha çok hoşuna gideceği bir kitap bennnnce
eline sağlık
Zaman Kaybı
1/10 puan verdi
Özellikle 13-16 yaş aralığının merakla ve ilgiyle okuduğu bu ve buna benzer kitaplar inanın sizin zamanınızı boşa harcıyor. Sizlere hiç bir şekilde olumlu bir getirisi dahi olmuyor. Kitabın yorumlarına bakınca çoğu kişi "Şiddetli bir şekilde tavsiye ederim" diyor. Neyi tavsiye ediyorsunuz? Zamanınıza yazık. Altını çizebileceğimiz bir cümle dahi yok. Bu tarz kitapları okumaktan ise hayatınıza yön verecek bir sürü kitap var. Kitap seçiminde zorlanıyorsanız hangi kitabı okuyacağınızı bilmiyorsanız, Youtbe üzerinde bir sürü kişi kitaplar ile ilgili videolar yayınlıyor. Açın izleyin. İlle de bir Aşk hikayesi okumak istiyorsanız Canan Tan
Hasret
Hasret
kitabını okuyabilirsiniz. Hem de gerçek bir aşk hikayesi. Bu kitabı okuyunca inanın oturup kendimi sorguladım. Kendinmdr bile kusurlar gördüm. Lütfen gençler kendinize yazık etmeyin bu ve buna benzer kitapları okumayın. Karakter isimleri farklı, olay örgüsü aynı ve değiştirilmiş şekilde işleyerek bu kitapları piyasaya sürüyorlar. Bunlar aklınızı dağıtacak kitaplar değil. Tam tersi inanın.
Egeyle İzmirin Hikayesi..)
9/10 puan verdi
"..Seni görmem için yanımda olmana gerek yok.. Gözlerim kapalıyken de görebiliyorum seni.. Zaten sadece gözlerim kapalıyken görebiliyorum..." İzmir ve Ege, namıdeğer benegeninincisi ve
3391 KilometreBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 201819,9bin okunma
Sınırı gökyüzü olanlara ithafen...
8/10 puan verdi
#102583420 Uygulamada paylaştığım ilk alıntı olmasından dolayı bende yeri ayrı olup eskilerde kalsın istemedim. Hadi gelin şimdi Ege'nin incisi olan İzmir'in
Spoiler İçerir!
1/10 puan verdi
Klasik bir wattpad kitabı daha. Bunu yazan kişiye ne "yazar" demek ne de buna "kitap" demek istiyorum. Asla edebiyat ile ilgisi olmayan bir kitap. (Ne kadar "kitap" demek istemesem de). Tolstoy, Dostoyevski, Sabahattin ALİ, Yusuf ATILGAN gibi yazarların değil de Beyza ALKOÇ, Büşra KÜÇÜK, Mihri MAVİ gibi yazarların daha çok okunmasına, daha çok sevilmesine şaşırıyorum. Bu kitapları okuyan kişilerin de daha çok kız çocuğu olması beni üzüyor. Çünkü bu kitaplarda resmen erkek karakterleri "ilahlaştırıyorlar." Ve bu kitapların yazarları da kadın! Bir kitap illaki sana bir şeyler katar değil mi? Evet bu kitap da bana bir şeyler kattı. Peki ne kattı? Bana bu kitap "yeni küfürler" den başka bir şey katmadı. Kitaba gelirsek; kitabın baş karakterleri İzmir ve Ege. (Bir insan neden bir kitap karakterine "İzmir" adını verir ki?) Kısaca özet geçeyim. "İzmir'in Ege'sine kavuşma hikayesi." Bu iki karakterimizin arasında yollar, dağlar, denizler, şehirler ve en önemlisi "3391 kilometre" var. Birisi İzmir de diğeri de Fransa'nın bir köyünde yaşıyor. Bir nevi "mesafe aşkı" da diyebiliriz. İzmir Ege'sine kavuşamıyor. Neden mi? Çünkü Ege bir katil! (Şaşırmasam da. Evet, öyle). Bir gece evine gidecekken evlerinden bir adam çıkıyor. Ege de arabayı sürüyor. Arabanın frenleri tutmadığı için Ege adama çarpıyor. (Şaşırmadık) İşte bu yüzden de kavuşamıyorlar. Kitabı yazarken yazarın bir emek harcadığını sanmıyorum. Sadece "yazmak için yazmış" diyebiliriz. Herkese keyifli ve iyi okumalar diliyorum.
Puan vermedi
Yarım bıraktığım ikinci kitap Yeni türk yazarlara bir şans daha vermek istedim ama sonuç yine hüsran, nerede o eski türk yazarlar o Sabahattin Ali'ler ...
Kardeşimin Hikayesi
Kardeşimin Hikayesi
bir de buna bir şans verelim bakalım

Beyza AlkoçYazar · 16 kitap
Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuştur. İlk kitabı 2015 yılında yayınlanan Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.