Kar Küresi

Orijinal Ülke:
Ciltli

2020 101. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2020 05:51
Konusuna bakınca ilginç bir kitap okuyacağıma dair umutlanmıştım fakat Kar Küresi beni o kadar hayal kırıklığına uğrattı ki. Zira ciddi anlamda sıkıntılar vardı kitapta. Kafama takılan çok şey oldu, muhtemelen hepsini de hatırlayamayacağım ama en belirgin olanlardan bahsetmek istiyorum ve yorumun spoiler içerdiğini belirterek başlıyorum. Öncelikle karakterlere bakalım. En başından beri Merih ile Eylül'ün ilişkisi ilgimi çekmedi. Okudukça ısınırım belki dedim ama ilerleyen sayfalarda büsbütün ilgimi kaybetti bu ikili. Neden mi? Mesela bir sahnede Eylül, kabusları yüzünden uyuyamadığını söylüyor. Eylül'den hoşlanan Murathan da istersen gece başında bekleyeyim, belki rahat uyursun diyor. Bunu dediği için ne şerefsizliği kalıyor ne ahlaksızlığı. Murathan'ın niyetini bilmiyoruz, aslında yanlış bir hareketini de görmüyoruz ama Murathan'dan nefret ediyoruz çünkü Eylül'e bulunduğu teklif, sapık bir teklif Merih'e göre. Sonra aynı sahnenin ilerleyen kısımlarında Eylül yine kabus görüp uyuyamayınca Merih, başında bekleyeyim mi diyor Eylül'e ve gece Eylül'ün yanında kalıyor. Merih'in teklifi ile Murathan'ın teklifi arasında ne fark var peki? Yok, fark falan yok. Ama Murathan şerefsiz ilan edilirken Merih biricik kahramanımız oluyor. Sonra Merih'in; Eylül'ü psikologda görüp peşine düşmesi, kızın soyunu sülalesini araştırması, Eylül nereye gitse takip etmesi, evinin karşına geçip Eylül'ün penceresini izlemesi ve Eylül'le ilgilenen herkesi dövmesi bana hiç normal gelmedi kusura bakmayın. Normal de değil zaten, zerre normal değil. Merih, beni takıntılı bir manyak sanma diyor Eylül'e ama öyle değil mi? Mesela bunu yapan Merih değil de Murathan olsa ve Eylül'e, ben seni senelerdir takip ediyorum dese herkes Murathan'ın sapık olduğunu düşünür, ondan korkar falan. Bunu yapan
2025 16. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 17:40
Psikolojik rahatsızlıkları olan bir grup birey, Bolu Abantta olan bir tedavi merkezine yatırılır. Sonrasında aşk, hastalıklar, korku, virüs Karakterler hepsi zor durumda kalıyor, çıkmazlara giriyor ve bunlara rağmen aşıklar birbirine tutuyor, kitap boyunca erkeğin "seni her şeyden koruyacağım, her şeyi çözeceğim" laflarıyla umut doluyor ve seri mutlu sonla bitiyor. Benim tarzım değil yarım bırakmayı da sevmiyorum okuduk bir şekilde.. ...."İnsan ancak kaybedeceği hiçbir şey kalmayınca kazanmak için çabalamaya başlıyor.".....
2025 4. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 16:50
öncelikle mağazada görüp bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldığım bi kitaptı içeriği hakkında detay vermeyeceğim çünkü heyecanınızı bitirmek istemiyorum ama okuduğum en heyecanlı en gerilimli kitaptı denebilir birçok yerde nefesimi tuttum neredeyse gizem aşk her duyguyu barındıran bi kitaptı yani herkese tavsiye ederim çok beğendim gerçekten
Burası Bir Kar Küresi`
2021 139. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2021 15:20
"Bu doğan güneş var ya, Eylül.. İşte o bizim için doğmuyor." İkinci kitabının çıkmasına az kalmışken okumaya karar verdiğim bir kitap oldu benim için, Kar Küresi. Başta konuya adapte olamasam da ilerledikçe bu durum değişti. İkinci kitapta kurgunun ve Beyza'nın kaleminin daha güçlü olacağını umut ediyorum. Çünkü ilerledikçe kitap sarsa da kurgunun iyi aktarılmadığını düşünüyorum. Yoksa kitabın konusu cidden güzel. Kitabın konusuna gelirsem Eylül; sosyal anksiyete ve depresyon gibi hastalıklarla uğraşan bir kızdır. Hastalığı bir konserde bayılmasına yol açacak kadar ilerlerken doktorunun önerdiği bir tesiste bulur kendini. Kar Küresi adında kendi gibi insanların toplanıp iyişleştirilmeye çalışıldığı bir psikolojik merkezde. Orada ilk başta Merih ile tanışır sonraysa gizlenmiş gerçeklerle. Gittiği yerin sırlarını keşfederken arkadaşlarıyla birlikte içinde bulundukları kar küresinin camlarını kırmaya çalışır. Akıl hastaları ve bilinmeyen hastalıkların arasında sıkışmış olan Eylül aşkla da tanışır. Genel olarak beğenip beğenmemek arasında kaldığım bir kitap oldu. Merak ediyorsanız okuyabilirsiniz demekle yetineceğim o yüzden.
Kar küresi
2025 4. kitabı
Öncelikle kitap bence daha fazla tanınmayı hak ediyor. Hatta Karantina kadar ünlü olabilecek bir potansiyele sahip. Konusu, kurgusu ve özellikle ters köşeleriyle okuru sürekli şaşırtmayı başarıyor. Anlatım diline gelirsek: Betimlemeler sade ama asla yorucu değil. Bu da kitabı çok akıcı ve rahat okunabilir hale getiriyor. Okurken zorlanmıyorsunuz, aksine sayfalar hızlıca ilerliyor. Kitabın kapağı ise ayrı bir güzel. Gerçekten dikkat çekici ve kitabın atmosferine çok yakışıyor. Başlarda biraz yavaş ilerliyor gibi hissettirse de sonrasında hikâye açılıyor ve sizi içine çekiyor. Ve o son… Gerçekten çok etkileyiciydi. Duygusal olarak insanı sarsıyor; ben okurken sonuna doğru baya etkilendim. Kitapta rahatsız edici unsurlar olmaması da güzel bir artı. Ama yine de söylemek gerekir ki, sonu psikolojik olarak etkileyici olabilir. Eğer kötü sonları sevmiyorsanız buna hazırlıklı olmalısınız. Bu kitap benim için ayrıca özel çünkü okuduğum ilk kitaplardan biri. Bu yüzden yeri bende çok ayrııı
Duygu ve Düşünce
2021 19. kitabı
Yayımlanan 10 romanı olan Beyza Alkoç, zaman ilerledikçe ustalaşması gerekirken çocuklaşıyor diye düşünüyorum. Kitabın yarısından çoğu hareketlerine asla mantık erdiremeyeceğiniz bir çiftin ve onlar ne derse sorgulamadan yapan psikolojik sorunları olan bir grubun yaşadıklarını anlatıyor. Yine esas erkek çok korumacı, çok seven olurken kız ise kurtarıcısını bekliyor gibiydi. Bu tarz kitaplarda ana karakterler hep böyledir. Sönmek için gittikleri yerde kendilerini yakıyorlar. Giriş bölümü çok uzatılan, gelişme kısmı için çok geç kalınmış, sonuç ise iki sayfadan oluşan kar küresi, olaylar başlayınca kendini okutuyor. Sayfaları merakla çevirirken her olayda da mantık hataları, saçma tesadüfler bulacağınıza eminim. Devamı olarak yazılan kar tanesi henüz yayımlanmadı. Okur kalın.
·384 syf.·
2021 11. kitabı
Konu olarak güzel bir kitap ama kalemi oldukça zayıf bir çırpıda yazmış ve bitirmiş gibi. Oysa üzerinde dursa cümleler çok sağlam olsa ortaya daha çok güzel kitap çıkardı.
2021 1. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2021 10:49
beyza alkoç’un kitapları güzel oluyor zaten,3391 kilometre,sıfır kilometre vardı onlarıda okumuştum ve onlarda güzeldi,bu kitabıda okumanızı tavsiye ederim :)
2020 26. kitabı
Ben kitabı ilk wattpaddan okudum. Ve gerçekten çok güzel bir kitap. Beyza ablanın yazdığı her kitap çok güzel... Ama kar küresi bende farklı bir etki bıraktı. Aynı karantina gibi. Bu iki kitap da gerçekten mükemmel kitaplar. Hepinize öneriyorum. Karakter yorumuma gelirsek ; Merih.. Gerçekten çok harika bir insan. Her zerresine düşülecek bir adam... Sözleriyle olsun, haraketleriyle olsun, sevgisiyle olsun... Gerçekten mükemmel bir insan. Okurken çok seveceğinize eminim.. :) Eylül... O çok masum, çok iyi bir kız. Sempatik ve tatlı. Aynı zamanda endişeli. Çok sevdim onu da. Eminim sizde çok seveceksiniz... İyi okumalar hepinize
2020 39. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2020 20:08
Beyza Abla sayesinde wattpadle tanışmıştım ve tabiki karantina serisiyle wlqşmwşk Beyza ablayı çok seviyorum samimiyetini çok seviyorum,yazdığı kitapların konusu ilgi çekici heyecanlı ve akıcı oluyor bu kitapta o şekildeydi,ilk 200 sayfası kaynaştırma falandı asıl heyecan 200den sonra başlıyo tek solukta okuyup bitirebilirsiniz ben çokk sevdimm.

Beyza AlkoçYazar · 16 kitap
Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuştur. İlk kitabı 2015 yılında yayınlanan Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.