“Çok fazla kötü insanla karşılaşmıştım ve artık onların her birine karşılık gelecek kadar iyi insanla karşılaşmam gerektiğine inanıyordum.”
Bir gecede şöhrete kavuşan bir müzisyen. Tek hedefi başarı olan genç bir magazin yazarı.. Her şey böyle başlamıştı değil mi? Efe ve Mine’nin hikayesi böyle başlamıştı. Rengârenk Acılar’ın hikayesi böyle başlamıştı.
Konusu anlatmaya başlayayım. Mine, sosyal medya da kendi hakkında her şeyi gizleyerek magazin yazarlığı yapan bir kız. Efe ise söylediği bir müzik videosuyla Türkiye’nin gündemine oturmuş bir şarkıcı. Tek istediği müzik yapmakken kendini bir anda ünlü olma ve onun getirdiği sorunlarla boğuşurken buluyor. Bu durumlardan sıyrılmak için de magazin dünyasından kendisini soyutluyor. Mine’nin ilgisini de bu şekilde çekiyor. Yeşil Küpeli Kız adıyla magazin haberleri yapıyorken kimsenin hakkında bir şey bilmediği Efe Duran’ı mükemmel bir haber olarak görüyor, Mine. Ve onun yaşadığı yere yakın bir yere taşınayım derken Efe Duran’ın apartmanına taşınıyor. Hem de onun kiracısı olarak. Ve oyun başlıyor..
Beyza Alkoç herkes tarafından bilinen bir yazar. Kitaplarını okumasa en azından bir kere adını duymuştur insanlar. Genellikle yazdığı kitaplarda bir parça imkansızlık var. Karantina da okulun karantinaya alınıp cinayetlerle boğuşulması gibi, Kar Küresinde bir psikolojik merkezin aslında virüs yaymak için kullanılan bir yer olması gibi, 3391 Kilometredeki Ege ve İzmir detayı gibi. Ama No. 26 gerçekten de yaşanabilecek bir hikaye. Karakterlerin her hareketi o kadar normal ve doğal ki. Birçok insanın hoşlanmadığı Efe’nin öfkesi bile çok doğal. Öfke problemi yaşayan çok insan var etrafta ve bundan kurtulmaya çalışan da.
Eğer Karantina’yı ya da başka bir kitabını okuyup yazarın dilini sevmediyseniz No. 26’ya tekrar bir şans verin
ben wattpadden okumuştum, kitap halini okumadım ama çok bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.
bence güzel bir kitaptı. soft bir aşk vardı.
Mine'nin çocukluğu acı doluydu, yaralı bir kız çocuğuydu. Efe ünlü bir şarkıcı, Mine ise magazinci ama anonim bir şekilde. O zamanlar da Efe'nin patlama dönemi oluyor, bu yüzden Efe'nin peşine düşüyor ve alt katına taşınıyor. Sonrasında hikayemiz başlıyor.
küçük yaş kitlelere hitap edebilir ama kafa dağıtmalık bir kitap. okunabilir.
Pembe ışıklarının yansıdığı o bina.')
~ Puanım: 9/10
No 26'yı anlatmaya dilim yetmiyor, bir kez daha okumak istiyorum. Cidden hâlâ etkisinden çıkabilmiş değilim. Efe ve Mine o kadar güzeldiniz ki...
- Arka Kapak;
Mine çocukluk döneminde babasından şiddet görmüş, annesi tarafından terk edilmiş ve sonrasında yurtta büyütülmüştür. Geçmiş travmaların ve acılarının üzerine kendisine kurduğu yeni hayatında internetten Yeşil Küpeli Kız takma ismiyle magazin haberleri yaparak milyonlarca takipçiye ulaşmıştır. Mine'nin şimdiki haber hedefi ise hızla yayılan müzik videosuyla bir gecede şöhrete kavuşan, genç kızların yeni sevgilisi Efe Duran 'dır...
Mine ve Efe'yi aynı çatı altında bir araya getiren No. 26, ikisi için de geri dönüşü olmayan bir değişimin başlangıcı olacaktır.
⛤- Benim Gözümden No. 26
Beyza Alkoç 'un en sevdiğim kitabı oldu. Diğer romanlarının aksine daha soft, daha masum bir çift görüyorduk. Yazar, git gide kendini geliştiriyor. Diğer kitabının nasıl olacağını tahmin edebiliyorum!
No. 26' da beni üzen ve aklıma takılan tek şey, Ece'nin ölümüydü. Ece karakterini cidden çok seviyordum.
Kitabın bana öğrettiği en önemli şey ise Acı bizi bırakmaz. Biz acıyı bırakırız. Yani demek istediğim şu ki, acıları hatırlamak yerine, acıların sadece bir anı olarak görün. Göreceksiniz ki, aslında acım bu kadar büyük değilmiş, ben büyütmüşüm. Herkesin acısı oluyor, peki nasıl güçlü kalıyorlar? Acılarını önemsemeyerek, onun sadece rengârenk bir acı olduğuna inanıyorlar. Rengârenk...
Ve son olarak incelemeye kitaptan çok sevdiğim bir alıntıyla veda etmek istiyorum. ❤
"Bize hiçbir şeyi yaşamayı hak görmeyen herkese bir çiçeğin bataklıktan da doğabileceğini göstereceğiz. "
Kitabı alırken post-it'leri yanınıza almayı unutmayın, çok seveceğiniz cümleler var ♡
instagram':
Bu kitabı okuduğunuz anlarda yağan yağmura veya doğan güneşe daha başka bakıyorsunuz . Hatta Gökkuşuna da :)
Bazı bölümlerinde karakterler doğru kararlar alsa bile içinize sindiremiyorken bazen de başlarına açacakları büyük belaları tahmin etmenize rağmen mutlu oluyorsunuz .
Uzun lafın kısası okuyunca asla pişman olunmayacak bir kitap
Bir dünya, bir Türk klasiği okurken nedendir bilmem bu kitap öyle iyi geldi ki çeşitli okımalarımın arasına renk verdi. İş yerinde daha ağır evde kafa dağıtıcı kitaplar okumayı tercih ediyorum ve No:26 beni tüm duygularımdan arındırıp bambaşka diyarlara götüren bir aşk hikayesiydi.
Mine ve Efe aferin size çocuklar her şeye rağmen aşk kazandı ve 40 yaşına merdiven dayayan beni bir ergen kitabı resmen ağlattı. Tavsiyemdir efenim okuyunuz
No: 26Beyza Alkoç · İndigo Kitap · 202111,6bin okunma
İvet sırada beyzanın benim içine en önemli olan 2. kitabının yorumuna şöyle söylim ikinci kitaptan bin kat daha iyi ve güzel ama bence adını unuttuğum kardeşi kitaba hiç girmemeliydi çünkü ha var ha yoktu yaşadığı belli değildi neyse gidin okuyun daha fazla anlatçak bişe yok by
No: 26Beyza Alkoç · İndigo Kitap · 202111,6bin okunma
Selam! Beyza Alkoç'un daha geçtiğimiz günlerde çıkan kitabı hakkında biraz konuşmak istiyorum. Öncelikle genel olarak kitabı beğendim. Alışagelmiş wattpad kitaplarında olduğu gibi bad boy tarzı bir eser değil. Kitabı okurken sizde farkındalık kazandıracak bir çok konuya değinilmiş. Fakat söylemeliyim ki başta konusu oldukça ilgimi çeksede kitabı okurken çok sıkıldığım yerler oldu. Sanki sürekli aynı şeyler tekrarlıyormuş gibi olduğu bölümler vardı ve bu benim kitaptan bir miktar uzaklaşmama neden oldu. Kitabın ana karakterlerinden Mine sosyal medyada çok ünlü bir magazin yazarı ve hergün yayınladığı yeni haberlerle ülkenin gündeminden neredeyse hiç çıkmıyor. Efe ise çok ünlü bir şarkıcı ve olaylar Mine'nin Efe hakkında bilgi toplamak için onun kiracısı olmasıyla başlıyor.
Kitabı her yaştan insan okuyabilir. Beyza Alkoç'un diğer kitaplarına göre değerlendirecek olursak bu kitap kesinlikle daha sakin bir şekilde ve gönül rahatlığıyla okuyabileceğiniz bir eser.
No: 26Beyza Alkoç · İndigo Kitap · 202111,6bin okunma
Çok severek okuduğum bir kitaptı özellikle karakterlerine bayıldım Efe, Mine hepsi
Birbirinden güzel karakterlerdi. Beyza Alkoç'un bu güzel kitabının mutlaka okunması
Gerektiğini düşünüyorum.
No: 26Beyza Alkoç · İndigo Kitap · 202111,6bin okunma
Çok zevk alarak okuduğum bir kitaptı umrarım seversiniz ama ikinci kitabı için aynı şeyi söyleyemiceğim bence ilk kitap yeterdi ikinci kitap bana gereksiz geldi ama tabi sizin fikriniz
No: 26Beyza Alkoç · İndigo Kitap · 202111,6bin okunma
Aslında akıcı ve sürekleyici bir kitap.Yazı dili inanılmaz sade.Okurken sürekli “bunun dizisi yapılır mı acaba “ diye düşündüm ..Her hafta sabırsızlıkla beklenen yaz dizisi havası var. 20 yaş altına tavsiye ediyorum ️
Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuştur. İlk kitabı 2015 yılında yayınlanan Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.