·504 syf.····Okunma: 12 Nisan 2026 22:50 Merhabalar
Dark, gothic fantasy ve paranormal korku türlerinin harmanlandığı hikâyeleri seviyorsanız size Phantasma dan bahsetmeye geldim.
Hikâye, New Orleans’ta nesillerdir ölülerle iletişim kuran Grim ailesi etrafında şekilleniyor. Ailenin annesi Tess Grim’in ani ve gizemli ölümüyle birlikte, en büyük kız Ophelia kendini bir anda hem yasın hem de büyük bir sorumluluğun ortasında buluyor. Kardeşi Genevieve ile gerçekleştirdiği ritüel sonucu aileye ait kadim büyüyü devralmasıyla olaylar hız kazanıyor.
Ancak asıl kırılma noktası, Grim Köşkü’nün ipotek altında olduğunu öğrenmesi ve ardından kardeşinin ortadan kaybolmasıyla yaşanıyor. Ophelia, bulduğu ipuçları sayesinde kardeşinin tehlikeli ve büyülü bir gezici köşkte düzenlenen gizemli bir yarışmaya katıldığını keşfediyor. Onu kurtarmanın tek yolu ise aynı yarışmaya dahil olmak… ve hikâye tam da burada karanlık, büyülü ve ölümcül bir oyuna dönüşüyor.
Eğer Caraval serisini sevdiyseniz, bu kitabın atmosferi size oldukça tanıdık gelecektir. Gizemli yarışma yapısı, büyülü mekân kurgusu ve karakterler arası gerilim benzer bir okuma hissi yaratıyor.
Kitabın ilk yarısı biraz daha yavaş ilerliyor. Bu bölümde köşkün doğası, kuralları ve atmosferi detaylı şekilde inşa ediliyor. Gotik yapı, gizem ve korku unsurları başarılı şekilde veriliyor ancak tempo açısından sabır gerektiriyor. Özellikle zaman kavramının belirsizliği, hikâyeyi zihinde net bir döneme oturtmayı zorlaştırıyor; bu da mekân ve atmosferi hayal etmeyi yer yer güçleştirebiliyor.
Karakterlere gelecek olursak; Ophelia gotik atmosferle uyumlu, hafif “çatlak” diyebileceğimiz bir karakter. OKB’sini başta hikâyede büyüsel bir unsur sanmıştım ama aslında tamamen karakter özelliğiyiymiş. Blackwell ise karizmatik, alaycı ve çekici tavrıyla sahne çalan bir karakterdi. Tam bir sana dokunan ölür modunda geziyordu İkili arasındaki gerilim, atışmalar ve cinsel çekim gücü kitabın en keyif aldığım kısımlarıydı.
Olay örgüsünde ise köşkün büyülü yapısı, yarışmanın acımasızlığı, şeytanlarla yapılan anlaşmalar ve ortaya çıkan sırlar oldukça ilgi çekiciydi.Final kısmına doğru tempo belirgin şekilde hızlandı; belki bir tık daha yavaş çözülebilir hissi verdi bana.
Sonuç olarak kitap Gotik atmosfer, hafif korku unsurları, gizemli bir kurgu ve güçlü karakter dinamikleri arayan; özellikle de yavaş başlayan hikâyelere sabır gösterebilen okurlar için keyifli bir okuma deneyimi vaad ediyor diyerek yorumumu noktalıyorum.