Şeytani Oyunlar #1

9786258642001
Ciltli

2026 26. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2026 13:15
Herkese Merhaba, Evet yurtışında baya sevilen ve övülen ama asla oyle olmayan bir kitap daha okuduk... bir kerede balon cıkmayın yaaa... aslında kitabın konusu iyi guzel ama yazar bence asla yazamamış, basit indirgemiş resmen... daha iyi bir yazarın elinde olsa döktürmüştü... Kitaba gelirsek; Kitap aynen konunun aynısı direk arka yazıyı yazıyorum; Phantasma görkemli balo salonlarından, şeytanlardan ve ayartmalardan oluşan bir labirentti. Ve kız kardeşi ortadan kaybolan Ophelia’nın onu geri getirmek için tek şansıydı. Kazanana bir dilek hakkı sunan Şeytan Hibesi’ni almak için her biri bir öncekinden daha tehlikeli dokuz zorlu etapla yüzleşmek zorundaydı. Oyunun yalnızca bir kazananı olabilirdi ve diğer yarışmacılar rakiplerini saf dışı bırakmak için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceklerdi. Şeytan Köşkü’ndeki hayalet dadanmaları ve grup arkadaşlarının tehdidi seviyelerin acımasızlığıyla birleşince Ophelia pes etme noktasına ulaşmıştı. Tam o noktada gizemli bir yabancı ona reddetmesi zor bir teklifle geldi. Sinir bozucu derecede yakışıklı ve küstah bir fantom olan Blackwell, ilerideki ölümcül seviyelerde ona rehberlik edebilirdi. Karşılığında ise tek istediği Ophelia’nın ömründen on yıldı. Ophelia ona asla güvenemeyeceğini bilerek yardımını kabul etse de zamanla onları her an birbirine biraz daha yaklaştıran karanlık ve karşı konulamaz bir çekimin etkisi altında olduğunu keşfedecekti… Şimdi kız karakter bence güçlü sayılabilecek bir karakterdi, mal kız kardeşinin peşinden gidip onu bulmaya calışması ve bu yolda ölümle yüz yüze gelmesi ve bundan sağlam cıkmasını tebrik edıyorum. Ama ben yinede karakterı sevemedim neden mi? Benim türkan şoray kurallarımın en önemlisi bozdu hahaha ... ya sen iki salak karaktere inanıp, başkası ile nasıl ön sevişme yaparsın haaa
Fantastik
2026 38. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 22:50
Merhabalar Dark, gothic fantasy ve paranormal korku türlerinin harmanlandığı hikâyeleri seviyorsanız size Phantasma dan bahsetmeye geldim. Hikâye, New Orleans’ta nesillerdir ölülerle iletişim kuran Grim ailesi etrafında şekilleniyor. Ailenin annesi Tess Grim’in ani ve gizemli ölümüyle birlikte, en büyük kız Ophelia kendini bir anda hem yasın hem de büyük bir sorumluluğun ortasında buluyor. Kardeşi Genevieve ile gerçekleştirdiği ritüel sonucu aileye ait kadim büyüyü devralmasıyla olaylar hız kazanıyor. Ancak asıl kırılma noktası, Grim Köşkü’nün ipotek altında olduğunu öğrenmesi ve ardından kardeşinin ortadan kaybolmasıyla yaşanıyor. Ophelia, bulduğu ipuçları sayesinde kardeşinin tehlikeli ve büyülü bir gezici köşkte düzenlenen gizemli bir yarışmaya katıldığını keşfediyor. Onu kurtarmanın tek yolu ise aynı yarışmaya dahil olmak… ve hikâye tam da burada karanlık, büyülü ve ölümcül bir oyuna dönüşüyor. Eğer Caraval serisini sevdiyseniz, bu kitabın atmosferi size oldukça tanıdık gelecektir. Gizemli yarışma yapısı, büyülü mekân kurgusu ve karakterler arası gerilim benzer bir okuma hissi yaratıyor. Kitabın ilk yarısı biraz daha yavaş ilerliyor. Bu bölümde köşkün doğası, kuralları ve atmosferi detaylı şekilde inşa ediliyor. Gotik yapı, gizem ve korku unsurları başarılı şekilde veriliyor ancak tempo açısından sabır gerektiriyor. Özellikle zaman kavramının belirsizliği, hikâyeyi zihinde net bir döneme oturtmayı zorlaştırıyor; bu da mekân ve atmosferi hayal etmeyi yer yer güçleştirebiliyor. Karakterlere gelecek olursak; Ophelia gotik atmosferle uyumlu, hafif “çatlak” diyebileceğimiz bir karakter. OKB’sini başta hikâyede büyüsel bir unsur sanmıştım ama aslında tamamen karakter özelliğiyiymiş. Blackwell ise karizmatik, alaycı ve çekici tavrıyla sahne çalan bir karakterdi. Tam
2026 39. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 14:27
Kitabı bitirmeden yorum yazmak istedim. Bitirince bir daha güncellerim muhtemelen. Spoiler olabilir! Kitabın kapağına bakınca diyorsun ki kesinlikle karanlık fantastik bir kitap okuycam. Çok iyi bir şey geliyor gibi hissediyorsun. Bir de bir sürü farklı tür var. Evren inanılmaz iyi. Yok yani. Bir de Yazar yeni bir dünya yaratmak yerine bizim dünyamızda ankatıyor. Bu da çok ilginç geliyor. Farklı bi şeyler denemeye çalışılmış. Taktir ediyorsun ama bir harita olabilirdi. Kroki gibi. Yazar keşke üçüncü bir gözle yazmasaydı. Hikâye girmek zor oldu. Şimdi iki kız kardeş var. Anneleri öldürülüyor. Evin salonunda. Bunlar baya köklü bir aile. Ölüm Büyücüsüler. Medyum gibi ama büyücü/cadı arası bir şey. Faniler zümresinde en üstteler. Neyse. İki kız kardeş hemen cenaze işleriyle ilgeniyorlar. İçlerinde gram üzüntü yok. Annelerinin ölüm kaydını kalp krizi olarak geçirtiyorlar. Ya diyorsun bunlar mı öldürdü acaba. Yok yani. Bir de otopsi yapmak isteyen adama, bir sürü hakaret ediyorlar. Başlarından savuyorlar. Yasta yok. Yazar bu kısmı daha iyi aktarabilirdi. Çok hızlı her şey gerçekleşti. Hikâyeyi daha derin beklerdim. Karanlık ve kasvetli hava güzel olurdu. Bundan sonra diyorsun ki hani anneniz öldürülmüş hem de evinizde, suçluyu bulacaksınız. İz süreceksiniz. Napıyorlar kafeye gidiyor. Zaten küçük kardeş bir garip. Kafede arkadaşlarına rastlıyor. Biraz önce annesinin cenazesi yokmuş gibi eğlenip gülüyor. Dedikodu yapıyor. Bir de bu kardeşle bizim Ophelia'nın küçüklük hayalleri birlikte dünyayı gezmek. Bunlar evlerine gidiyorlar. Ev de dememek gerek. Köşkten daha büyük. Birgün sonra kapıya bankacılar geliyor. Evi, anneleri hipotek ettirmiş. Kişisel ihtiyaçlar için 35 bin dolar diyince. Fiyat algımı kaybettim. 35 bin dolar için ev mi hipotek etiririlir? 5 bin dolar da
2026 44. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 23:27
Helloooo Sizlere beklentimin üstünde başlayıp ilerledikçe hayal kırıklığına sürüklenen bir kitapla geldim. Yani yazarların konu bulamayınca + bilmem kaç sahnelerini yazması da moda oldu. İlla olacaksa olsun sorun değil ama kitabın çoğunluğunu da oluşturmasın derdindeyim. Ophelia annesi ölünce onun mirasını devralıyor. Nesillerdir devam eden bu mirasa çocukluğundan beri hazır. Eh artık ne kadar hazır olabilirse. Kız kardeşi Genevieve ise ondan daha özgür ruhlu. Bu mirası üstlenmemekte kararlı ama karşısına çıkan gizemli olaylardan sonra annesinin geçmişini araştırmaya başlar. Kızlardeşinin ölümle sonuçlanabilecek oyunların yapıldığı Phantasma evine girdiğini öğrenrn Ophelia onun peşinden eve girer ve yarışmalara katılır. Evde kızlardeşini ararken hayalet beyimiz, yakışıklı ve karizmatik Blackwell ile karşılaşır ve ikisi bir anlaşma yapar. Yarışmaları kazanıp kızkardeşini bulmak için Blackwell ona yardım edecek, Ophelia ise ömründen on yılı hibe eder ve beraber Blackwell'in lanetini kaldıracak anahtarı bulacak. Konu bu kadar. Geri kalan herşey malum sahnelerle dolu. Başka ölümcül yarışma kurgusu okumasak bay be ne ölümcül oyunlar bee diye değerlendirebilirdik lâkin yazar bu konuda inanılmaz yeteneksiz. Aşırı basit yazılmış. Yarışmacılarlaa girilen diyaloglara hiç değinmiyorum bile. Ophelia'yı sevmedim o da kendisini sevdirecek gram iş yapmıyor. Tüm iş Blackwell'in omuzunda. Tüm bu sevimsizliğin üstüne Ophelia'nın yaptığı gereksiz davranış kendisinden ölesiye nefret ettirdi. Blackwell başlarda iyiydi ama o da sonradan saçmalamaya başladı. Sonlardaki gerçek ise beni hiç şaşırtmadı. Yani yazar bize (en azından bana) bu gizemi kitabın ortasından açıklıyor zaten. Doğruyu söyleyin sizde Ophelia'nın Blackwell'i çağırmak için üç kez adını seslendiğinde aklınıza Selena
2026 14. kitabı
Kitabın kurgusu çok sürükleyici. “Hayatta kal ve aşık olma” diye iki kuralı olan bir yarışma, labirent gibi koridorları olan perili bir konak, şeytanlar, korkularının cisimleşmiş hali… atmosfer gerçekten iyi kurulmuş. Özellikle New Orleans estetiği ve gotik hava kitaba ayrı bir karakter katıyor. Blackwell konusuna gelince… evet, o klasik kötü görünümlü ama aslında karmaşık erkek karakter kalıbı. Kibirli, gizemli, tehlikeli, ama bir o kadar da çekici. Bu tip karakterleri seven varsa zaten kitabı gayet sever. Ama bu tarz sizi çok çekmiyorsa biraz “üfff anladık tamam” gelebilir. Yine de ikili arasındaki gerilim ve karşılıklı iğneleşmeler gerçekten keyifli, diyaloglar sıkıcı olmuyor. Beni en çok etkileyen kısım OCD’nin “Gölge Ses” olarak hikayeye dahil edilme şekliydi. Çok doğal ve zorlamadan işlenmiş, bu yüzden Ophelia çok daha gerçek hissettiriyor.
2026 54. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2026 23:29
Çok büyük bir potansiyeli olan ama beni hayal kırıklığına uğratan kitapla geldim. Kısaca konusundan bahsedecek olursam. Ophelia, annesinin ölümünün ardından ailesinin cadılık mirasını devralmak zorunda kalıyor. Aslında böyle bir hayat istemese de yıllardır bu sorumluluk için yetiştirilmiş biri. Hayaletlerin sorunlarını çözmek ve insanlara yardım etmek onların aile geleneğinin bir parçası. Ancak annesinin ölümünden sonra hayatı tamamen değişiyor. Kız kardeşiyle yaptığı bir tartışmanın ardından kardeşi ortadan kayboluyor ve Ophelia büyük bir suçluluk duygusuyla onu aramaya başlıyor. Bulduğu ipuçları onu Phantasma’ya götürüyor. Phantasma sıradan bir yarışma değil. Ölümcül bir oyun. Dokuz aşamadan oluşan bu yarışmada her seviye bir öncekinden daha tehlikeli. Yarışmacılar sadece görevlerle değil birbirleriyle de mücadele ediyorlar. Çünkü sonunda yalnızca bir kişi kazanabiliyor. Ödül ise her şeyi değiştirebilecek kadar büyük. Şeytanların prensinden tek bir dilek dileme hakkı... Ophelia’nın amacı yarışmayı kazanmak değil, kız kardeşini bulmak. Fakat Phantasma’nın içinde işler beklediğinden çok daha karmaşık bir hal alıyor. Özellikle de karşısına Blackwell çıktıktan sonra. Blackwell, Phantasma’nın içinde sıkışıp kalmış gizemli bir fantom. Küstah, tehlikeli ve güven vermeyen biri. Ophelia’ya yardım etmeyi teklif ediyor ama karşılığında kendisini bağlayan laneti kırmasını istiyor. Eğer Ophelia başarısız olursa bunun bedeli oldukça ağır, hayatından on yıl vermek zorunda kalacak. Aslında kitabın en güçlü yanı kurduğu dünya. Şeytanlar, hayaletler, iblisler, vampirler ve ölümcül görevlerle dolu bir yarışma fikri kulağa inanılmaz geliyor. Özellikle seviyelerin giderek zorlaşması ve ölüm oranlarının artması ilk başta beni gerçekten heyecanlandırdı. Her bölümde daha büyük sırlar,
Phantasma-Kaylie Smith
2026 3. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 07:18
Phantasma'ya hoş geldiniz. Oyunun sadece iki kuralı var:Hayatta kal ve sakin aşık olma! "Karanlık, davranışlarıyla ışıkta yüzleşmekten korkanlar içindir" Şeytani oyunlar serisinin ilk kitabı Phantasma kitabını bayılarak okudum. Ophelia annesini kaybettikten sonra evin bütün sorumluluğu onun üzerine kalıyor ve bunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Kız kardeşi Genevieve ortadan kaybolunca onu bulmak için Phantasma isimli bir oyuna katılmak zorunda kalıyor. Kitapdaki olaylarinda bu kısımdan sonra temposu artıyor. Çünkü oyunda birbirinden tehlikeli ve her seviye daha zorlaşan 9 seviyelik oyunlardan oluşuyor. Ophelia Phantasma'da hayalet olan Blackwell ile karşılaşıyor. Ve bir anlaşma sonucu birbirlerine yardım ediyorlar. Blackwell karakteri kitapta en sevdiğim karakter oldu. Orpelia'nin her daim yanında olması ,ona yardım etmesi ve onu sevme tarzı çok güzel yazılmış. Orpelia ölüm büyücüsü oldugu için güçleri diğer insanlardan daha farklı oluyor. Bu oyunun en onemli kurallarindan biri de asik olmamak. Ama tabi bazı olan durumlar sonucunda bazı kurallar çigneniyor. Orpelia'nin her seviyeyi geçtikçe güçlenmesi de güzeldi .Her seviye güzel kurgulanarak yazılmış ama içlerinde en sevdiğim seviye oyunu ile 9.seviye ihanet oldu. Burada Blackwell'in geçmişini neden bir şeyleri hatırlayamadığıni öğreniyoruz. Çiftin arasındaki uyum ve tutku çok güzel yazılmış. Okurken beni hiçbir şekilde rahatsız etmedi. Orpelia'nin ailesi hakkında gerçekleri öğrenince şaşırdım. Kitabın puntolar da büyük olduğu için kolaylıkla okunuyor. Sonu da beni çok tatmin etti. Benim için bu ayın favori kitaplarindan biri oldu .Puanım:10/10
Blackwell, Blackwell, Blackwell
2026 25. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 10:03
Phantasma’ya hoş geldiniz! Bir kez daha büyük beklentilerle başladığım ve beni haklı çıkaran bir kitabı daha bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kesinlikle beklediğime, yabancı booktok ortamlarında görüp görüp iç çektiğim günlere değdi! Hikâye, New Orleans’ta yaşayan ve ölülerle iletişim kurabilen Grimm kadınlarını konu alıyor. Annesinin gizemli ölümü sonrası Ophelia hem yasla hem de aile mirası olan büyüyle baş başa kalıyor. Kardeşinin kaybolması ise onu, tehlikeli ve büyülü bir yarışmanın içine sürüklüyor. Phantasma’ya hoş geldiniz, burada en büyük korkularınızla yüzleşeceksiniz! Karanlık, gotik, kasvetli ve eski havası, karakterleri ve bol diyaloglarıyla benim bütün beklentilmerimi karşıladı. Özellikle Caraval hikayesine çok benzettim! Ama kesinlikle daha karanlık ve günah dolu bir versiyonu Bir sonraki kitap Enchantra’yı dört gözle bekliyorum! Umarım hemen gelir (mesela yarın) duy sesimizi @indigokitap !!!
2026 15. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2026 22:22
Size yeni bir kitap önerisiyle geldim: PHANTASMA! Senenin favorileri arasına giren 2. favori kitapla geldim! Tek kelimeyle muhteşem! Bazı kitaplar sizi içine çekerken aynı zamanda derin bir huzursuzluk hissi de uyandırır... ve bu da tam olarak onlardan biri. Kitabı okumak, karanlık bir koridorda yürümeye benziyor; geri dönemiyorsunuz ama nereye gittiğinizi de bilmiyorsunuz. Gerçeklik ve yanılsama iç içe geçmeye başlıyor ve sonunda neye inanmanız gerektiğini unutuyorsunuz. Özelikle blackwell!! Her meleğim dediğinde Ophelia gibi karnımda kelebekler uçuştuu Bu hikâye size kesinlikle tek bir şey hissettiriyor: Bir kere açılan bazı kapılar bir daha asla kapatılamaz. Kesinlikle herkese göre değil... ama eğer karanlığa ilginiz varsa, sizi tamamen içine çekecektir. "Bu hikâyede güvenebileceğin kimse yok."
·504 syf.·
2026 6. kitabı
Şimdi şuan bitirdim. En vurucu noktayı kitabın öncesinde tahmin etmiştim. Ama sadece bir tahmin. Sonunda gerçek olduğunu görmek beni mutlu etti. Kitabın garip bir enerjisi var. Yere koyduğumda elime almaya zorlanıyordum. Ama elime alınca da 100 sayfayı yutuyordum resmen. Sevdim güzeldi. Oyun konulu kitapları sevenler okur bence
Duygu ve Düşünce

Kaylie SmithYazar · 0 kitap
Kaylie Smith is a writer and lover of all things magical and fantasy. She grew up in Louisiana where she frequently haunted bookstores and practiced her writing craft. After getting her BFA, she decided to fully pursue her dream of being an author and writing books in the romantasy genre. Her first series, the HEARTLESS FATES trilogy published from Disney Hyperion and her adult romance debut, PHANTASMA, is out September 2024. When she isn’t writing or reading, she can be found at home with her Australian Shepherds, talking to ghosts, or dusting her growing collection of knitted frogs.