"TanışMA"san da Olur
2026 33. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 08:22
Yazarın ilk kitabı olduğunu sanıyorum. Açıkçası alırken konunun ne olacağına dair pek fikrim yoktu. Ruhlar aleminden, uzaylılara kadar bir çok şeyle tanışmayı ifade edebilirdi. Okumaya başladım, iyi bir konu olduğunu gördüm; çok özgün olmasa da ilginç bir tema var. Uzaydaki gezegenlerini tüketenlerden kaçan bir grup Dünyaya gelmiş burada bir medeniyet kurmuşlar, Atlantis adı verilen bu medeniyette daha sonra sular altında kalmış; kaçabilenler dünyanın dört yanına dağılmışlar, sonrasında toparlananlar kalanlarla irtibat kurarak yeniden bir güç haline gelmişler. Geldikleri gezegende kalan "kötü" kısımdan da bir grubun kurtulup dünyayı bulduğu öğreniliyor, bunların dünyayı ve Atlantislileri yok etmelerinin engellenmesi için üstün yetenekli, safkan Atlantisliler tespit ediliyor. Bunlara seçilmişler deniyor. Sezgin de bunlardan biri. Özel yöntemlerle çalıştırılarak bir savunma gücü oluşturulmak isteniyor. Özel yöntem desek de olan şınav ve mekik çek koş, yüz aslında, bir de beynini zorla odaklan her şey kafanda gibi şeyler. Buraya kadar iyi kötü bir okunur kitap gibi görünüyor. Ancak hem durağan hem de kötü bir anlatım sitili okuru zorluyor. İlk olarak sayfalarca ikili konuşmaların temel cümlesi "rahatlamak" üstüne kurulu; sürekli bir rahatla, rahat ol, rahatlamak için vs. sözleri geçiyor sayfalarca. PDF ya da Word versiyonu olsa kelime saydıracaktım ama doğrudan saymaya üşendim; kitabın en az üçte biri içki, içki dolabı, şarap, içkimi koydum, içkimi yudumladım kelime ve kelime öbekleri ile oluşmuş. Atlantisliler fena içiyorlar. Ben polisiye ve dedektif romanlarını severim, bunların içinde hayli ayyaş dedektif vardır, o kitaplarda bile bu kadar tekel mamulüne maruz kalmamıştım. Sabah kahvaltısı sonrası sürekli içen bir topluluk. Kahramanların hastanede oldukları gibi kısa bir kaç bölüm hariç nerdeyse her sayfada bir içki olayı var ve bu bir süre sonra rahatsızlık veriyor (içkiye karşı olmayla ilgili bir durumdan kaynaklı bir rahatsızlık değil bu). Bu içki işine bir süre sonra "öpüşmek" eşlik etmeye başlıyor, kahramanlarımız her fırsatta öpüşüyor. İşin içine periler, cinler de girince Harry Potter parodisi türüne dönüyor işler iyice. Başladığı kitabı bırakma alışkanlığına sahip olmayan biri olarak kitabı bitirdim, sonunda bunun bir serinin başlangıcı olacağı ortaya çıktı. Yazarın başka kitaplarının da olduğunu da gördüm, ancak bunun bir devamını henüz yazıp yazmadığını anlayamadım. Devam kitabı gelecek mi, gelmişse ben rastlayacak mıyım? konunun ve kalemin daha tecrübe kazandığı için daha iyi yazacağına dair inancın hatrına rastlarsam okumaya çalışacağım. "Tanışma" ile tanışMA demeyeceğim ama TanışMASAN DA olur.
TanışmaHamit Özdemir · Kuledibi Yayınları · 20153 okunma