Bugün sizlere psikolojik gerilim tadında bir kitapla geldim. @metehanasaf ’un kaleminden çıkan “Kargaşa”, okuru insan zihninin en karanlık ve gizemli koridorlarında, gerilim dozu yüksek bir psikolojik yolculuğa davet ediyor. Hikâyenin merkezinde, aynı bedeni paylaşan fakat taban tabana zıt iki karakter olan Onur ve Kutay yer alıyor. Kitap, bu iki ruhun amansız çekişmesini işlerken; bir tarafın geçmişten gelen yüklerle şekillenen sert duruşuna, diğer tarafın ise sükûnetle hayata tutunma çabasına odaklanıyor. Geçmişin silinmez izleri ve çocuklukta alınan derin yaraların bir karakterin kimliğini nasıl dönüştürebileceği, eserin en can alıcı noktasını oluşturuyor.
Yazar, bu yoğun anlatıda okura sadece bir hikâye sunmuyor; aynı zamanda bastırılan duyguların, yüzleşilmeyen travmaların ve gerçeklerin insan ruhunda yarattığı o büyük sarsıntıyı sorgulatıyor. Onur, geçmişin susturulamayan sesini temsil ederken; Kutay ise her şeye rağmen dengede kalmaya çalışan zihni simgeliyor. Gerçeklerin tek tek gün yüzüne çıkmasıyla derinleşen bu içsel savaş, okuru bir insanın kendi benliğiyle girdiği o en zorlu mücadeleye tanık ediyor.
Sayfa sayısı bakımından oldukça akıcı bir yapıya sahip olan eser, odağını dağıtmadan doğrudan karakterlerin psikolojik dönüşümüne yoğunlaşıyor. Hikâyenin bütününde, geçmişin bir gölge gibi bugünü nasıl takip ettiği ve insanın kendi içindeki karmaşayı çözme çabası çarpıcı bir dille aktarılıyor. Kargaşa, sadece bir bedendeki iki karakterin mücadelesi değil; aslında her insanın iç dünyasındaki o hassas dengenin, büyümesine izin verilmeyen çocukluğun ve nihayetinde insanın kendisiyle olan zorlu barışma sürecinin edebi bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle türü sevenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Yazarımızın emeğine sağlık İyilikle ve kitapla kalın.