Nisan 2025
Patara Kitap
Sıralamalar

2025 40. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2025 21:57
METAHAN ASAF ÇABUK-KARGAŞA Herkese merhabalar, Bugün size konusunu beğendiğim bir kitap ile geldim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki yazarımız olay örgüsünü oldukça sade ve sürükleyici bir şekilde ve duyguları olması gerektiği şekilde işlemiş Kitabın sonu bence benim fikrimce olması gerektiği gibi bitti. Biraz olay örgüsünden bahsedeyim: Sevdiği kızın ve en yakın arkadaşının ihanetiyle yıkıma ugrayan Kutay yıllardır içinde baskıladığı onur ortaya çikar. Nasıl mı diyecek olursanız? Bir bedende iki kişi (Disiyatif kimlik bozukluğu yani çoklu kişilik bozukluğu 'yazar bu rahatsızlığı çok iyi bir şekilde işlemiş ") Onur geçmişteki acılarını ve travmalarının Esiri olmuş Kutay ise her şeyi unutup bambaşka bir hayat içinde yaşamayı şeçmiş Onur intikam ve sevilmemenin ağırlığını yaşarken Kutay sevmeyi ve sevilmeyi şeçmiş. Onurun geçmisi oldukça tramvatik bu nedenle bir intikam ateşi içinde yaşıyor hele ki bu intikamın sebebi kendi öz babasının yaptıkları olunca.. Kutay ise hersey den habersiz yaşadığı ihanetin acısını çekerken bütün gerçekleri tek tek öğrenmeye başlıyor. Bir bedende iki ruhun kargaşasını okuyoruz. Onur intikamını alabicekmi? Kutay içinde yıkımı aşabilcek mi?
2026 31. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 15:51
Bugün size @metehanasaf kaleminden çıkan #kargaşa kitabı ile geldim. Yazarla tanışma kitabım oldu bu kitap Kitabın kurgusundan bahsetmeyeceğim okumanızı öneririm... Bu kitabı okurken aslında tek bir karakter görmedim; kendi içimde iki ayrı sesle karşılaştım. Bir yanım her şeyi düzene sokmaya çalışan, mantıklı ve kontrolü elinde tutmak isteyen Kutay’dı. Diğer yanım ise susturulmuş duyguların, biriktirilmiş kırgınlıkların ve zamanla karanlığa dönüşen düşüncelerin sesi olan Onur. Kutay, doğru olanı yapmaya çalıştıkça yorulan taraf. Güçlü görünmek için kendinden vazgeçen, her şeyi bastırarak ayakta kalmaya çalışan bir zihin. Onur ise tam tersine, bastırılan her şeyin dışa vurumu. Görmezden gelindikçe büyüyen, susturuldukça daha çok bağıran bir gerçeklik. Bu iki taraf aslında birbirine karşı değil. Tam aksine, biri olmadan diğeri eksik. Ama denge kurulamadığında, insan kendi içinde bir yabancıya dönüşüyor. İşte kargaşa tam olarak burada başlıyor: kendinden kaçtığın yerde. Ve insan en çok şunu sorguluyor… Gerçekten hangisiyiz? Susturduğumuz taraf mı, yoksa göstermeye çalıştığımız mı? Belki de asıl mesele şu: İçimizdeki Onur hiç susmazsa ne olur? Ya da Kutay bir gün tamamen yorulursa? Cevapları kitabımızda keyifli okumalar diliyorum şimdiden
2026 80. kitabı
Bugün sizlere psikolojik gerilim tadında bir kitapla geldim. @metehanasaf ’un kaleminden çıkan “Kargaşa”, okuru insan zihninin en karanlık ve gizemli koridorlarında, gerilim dozu yüksek bir psikolojik yolculuğa davet ediyor. Hikâyenin merkezinde, aynı bedeni paylaşan fakat taban tabana zıt iki karakter olan Onur ve Kutay yer alıyor. Kitap, bu iki ruhun amansız çekişmesini işlerken; bir tarafın geçmişten gelen yüklerle şekillenen sert duruşuna, diğer tarafın ise sükûnetle hayata tutunma çabasına odaklanıyor. Geçmişin silinmez izleri ve çocuklukta alınan derin yaraların bir karakterin kimliğini nasıl dönüştürebileceği, eserin en can alıcı noktasını oluşturuyor. Yazar, bu yoğun anlatıda okura sadece bir hikâye sunmuyor; aynı zamanda bastırılan duyguların, yüzleşilmeyen travmaların ve gerçeklerin insan ruhunda yarattığı o büyük sarsıntıyı sorgulatıyor. Onur, geçmişin susturulamayan sesini temsil ederken; Kutay ise her şeye rağmen dengede kalmaya çalışan zihni simgeliyor. Gerçeklerin tek tek gün yüzüne çıkmasıyla derinleşen bu içsel savaş, okuru bir insanın kendi benliğiyle girdiği o en zorlu mücadeleye tanık ediyor. Sayfa sayısı bakımından oldukça akıcı bir yapıya sahip olan eser, odağını dağıtmadan doğrudan karakterlerin psikolojik dönüşümüne yoğunlaşıyor. Hikâyenin bütününde, geçmişin bir gölge gibi bugünü nasıl takip ettiği ve insanın kendi içindeki karmaşayı çözme çabası çarpıcı bir dille aktarılıyor. Kargaşa, sadece bir bedendeki iki karakterin mücadelesi değil; aslında her insanın iç dünyasındaki o hassas dengenin, büyümesine izin verilmeyen çocukluğun ve nihayetinde insanın kendisiyle olan zorlu barışma sürecinin edebi bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle türü sevenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Yazarımızın emeğine sağlık İyilikle ve kitapla
2025 39. kitabı
Yazardan okuduğum ikinci kitap. Bunu da gerçekten çok sevdim. Kısa ama fazlasıyla iyi bir kurgu. Sayfaların su gibi aktığı, psikoloji, bilinç altı gibi konulara kuruya yer verilen harika bir okuma oldu Bir bedende iki kişi. Kutay ve Onur Biri iyi, biri kötü. Babasının sevgisizliği, annesine ve kendisine şiddet uygulaması ile zaten zor bir çocukluk geçiren biri. Babasının kardeşini öldürmesi üzerine, daha ağır travmalar yaşıyor. Aradna geçen yıllar, onu zor biri yapsada insanları sevip, güvenmeyi seçer En yakın arkadaşı ve sevgilisin iahentinw kadar Biri geçmişi unutmuş biri, intikam ateşi ile yanıyor. Kim kazandı? Onur mu? Kutay mı?
Puan vermedi
Metehan Asaf Çabuk’un Kargaşa adlı romanını okuduktan sonra zihnimde uzun süre yankılanan bir etki bıraktı. Yazarın psikolojik derinliği ustalıkla işlediği bu eser, beni hem düşündürdü hem de duygusal olarak sarstı. Kitap, aynı bedende yaşayan iki zıt karakter olan Onur ve Kutay’ın içsel çatışmalarını konu alıyor. Onur’un öfke ve intikam dolu yönü ile Kutay’ın sakin ve sağduyulu tarafı arasındaki mücadele, insan zihninin karmaşıklığını gözler önüne seriyor. Çocukluk travmaları, ailevi sorunlar ve geçmişin izleri, karakterlerin psikolojisini derinlemesine etkiliyor . Romanın dili akıcı ve sürükleyici. Sayfalar ilerledikçe, karakterlerin iç dünyasına daha da yaklaşıyor, onların yaşadığı duygusal fırtınaları hissediyorsunuz. Özellikle Onur’un geçmişiyle yüzleşme süreci ve Kutay’ın bu çatışmada var olma çabası, beni derinden etkiledi. Kargaşa, sadece bir roman değil, aynı zamanda insanın içsel yolculuğunu anlatan bir psikolojik analiz gibi. Kendi iç dünyamı sorgulamama neden oldu. Kendimle yüzleştiğim, empati kurduğum ve duygusal olarak etkilendiğim bir okuma deneyimi yaşadım. Eğer insan psikolojisi, içsel çatışmalar ve karakter derinliği ilginizi çekiyorsa, Kargaşa kesinlikle okunması gereken bir eser. Metehan Asaf Çabuk’un kalemiyle tanışmak, edebi anlamda zengin bir deneyim sunuyor. #k:487582meteha Metehan Asaf ÇabukMetehan Asaf Çabuk
2025 61. kitabı
____KARGAŞA___ Hiç aynaya bakıp kendinizi tanımadığınız oldu mu? “Kargaşa” tam da bu sorudan doğmuş bir roman. Kısa ama sarsıcı, sade ama katman katman... Baştan söyleyeyim: Bu sadece bir hikâye değil, zihnin karanlık dehlizlerinde yapılan tehlikeli bir yolculuk. Kutay… Sessiz, sakin, sıradan biri gibi görünüyor. Ama bir gün ihanete uğruyor. Ve o an, hiç bilmediği biriyle aynı bedeni paylaştığını fark ediyor: Onur. Onur, karanlık. Öfkesiyle beslenen, geçmişin acısını unutmak yerine onu bir silah gibi taşıyan bir kişilik. Kutay’ın bilmediği ne varsa, Onur hepsini hatırlıyor. Çocukluk travmaları, kayıplar, bastırılmış acılar… Ve tüm bu karanlığın merkezinde bir isim: Baba. Peki, aynı bedende bu iki farklı ruh nasıl var olacak? Sessizlik mi kazanacak, öfke mi? Unutmak mı iyileştirir insanı, yoksa yüzleşmek mi? Kitabın en güçlü tarafı, merak unsurunu sürekli diri tutması. Her bölümde yeni bir parça açılıyor, ve o parçalar birleşirken “Acaba bu işin sonu nereye varacak?” diye düşünmeden edemiyorsunuz. Kutay mı hayatta kalacak, yoksa Onur mu? Ya da belki de asıl soru şu: İkisi de gerçekten "hayatta" mı? Olay örgüsü ustalıkla kurgulanmış. Dil duru, ama etkileyici. Özellikle geçmişle ilgili bölümler, sizi karakterlerin yaşadıkları travmaların tam ortasına bırakıyor. “Kargaşa”, tekinsiz bir zihin yolculuğu gibi. Zaman zaman sarsıyor, zaman zaman düşündürüyor. En çarpıcı yönü ise şu soruyu zihne çakıp bırakması: İnsan, kendi içinde sakladığı karanlıktan kurtulabilir mi, yoksa o karanlık bir gün mutlaka ortaya mı çıkar? Son sayfayı çevirdiğinizde aklınızda sadece karakterlerin hikâyesi değil, şu soru kalıyor: Peki ya ben? Ben kendi içimdeki hangi sesi bastırıyorum? Eğer psikolojik derinliği olan, ama kolayca okunabilen ve etkileyici bir hikâye arıyorsanız, “Kargaşa”
2025 126. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2025 19:09
Herkese Merhaba Bugün sizlere kısa ama oldukça etkileyici psikolojik bir roman ile geldim. Kitabımızın ana karakteri Kutay yada Onur… tek bedende bulunan iki kişi… Evet kitabımızın konusu çoklu kişilik bozukluğu… Kutay kendi halinde çalışırken sevgilisi ve en yakın arkadaşı tarafından ihanete uğradığını gördüğü anda öfkelenmiş ve içindeki Onur ortaya çıkmıştır. Kutay ne kadar iyi huylu ise Onur ise o kadar öfkeli bir kişilik. Çocukluğunda babasından şiddet hakaret görmüş ve küçük kız kardeşini gözleri önünde babası tarafından bıçaklanarak öldürüldüğüne şahit olmuş… ama Kutay bunların hiç birini hatırlamıyor, Onur ise sadece bunları hatırlıyor ve hayattaki tek amacı var o da babası Haldun’dan intikam almak… Kitabımız oldukça sade bir dil ve harika bir olay örgüsüyle akıcı bir şekilde yazılmış… Bakalım Onur yada Kutay hangi kişilik galip gelecek? İçindeki kargaşa nasıl bitecek? Kesinlikle güzel bir konusu vardı ve elimden bırakamadan bir solukta okuduğum bir kitap oldu
2025 28. kitabı
Selammm Kimi anılar vardır, unutulmaz. Kimi anılar ise, bilinç onları hatrlamasa da, bedenin ve ruhun bir yerine saplanır, orada büyür, sessizce çürütür insanı. Kutay'ın hikâyesi, işte böyle bir çürümenin izini sürüyor. Altı yıldır aynı dergide fotoğrafçılık yapan, kalabalığı içinde kendi yalnızİığına alışmış bir adam Kutay. Gündelik hayatı disiplinli ve rutine bağlı görünse de, içinde bir şeylerin eksikliği onu sessizce kemiriyor. Annesi başka şehirde, babasını hiç tanımamış. Küçük yaşta kaybettiği kız kardeşiyle ilgili ise belleği, kesintili bir film gibi. Bazı sahneler var, bazıları ise tamamen silinmiş. Kazayla ilgili hiçbir şey hatırlamıyor; ne ses, ne görüntü, ne his. Sanki o an, hayatından değil, ruhunun en karanlık odasından silinmiş. Kutay'ı hayata bağlayan birkaç şeyden biri, üç yıllık sevgilisi Meral. Diğeri ise, dergideki en yakın arkadaşı Soner. Ama hayatın bazen hazırladığı trajediler, en büyük kırılmalarını en güvendiğin iki insan üzerinden yaşatır. Kutay, bir gün Meral'e sürpriz yapmak için evine gittiğinde, ikisini birlikte yakalar. Ne yaşadığını tam hatırlayamaz ama öfkesinin ardindan gelen sessizlikte Soner'i dövdüğünü, Meral"le ilişiğini bir çırpıda kestiğini öğrenir. Ne var ki bunların hiçbiri belleğinde yoktur. Soner'le konuştuğunda, ona karşı "Ben ne yaptım ki?" demesi boşuna değildir; çünkü gerçekten de hatırlamıyordur. Bir zaman dilimi, Kutay'ın zihninden adeta çalınmıştır. Kutay'ın yaşadıkları, çoklu kişilik bozukluğunun (Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu) tüm belirtilerini taşır. Bilinç dışında bastırılmış travmalar, özellikle çocukluğunda yaşadığı kayıplar, onun kişiliğini ikiye bölmüştür. Öfke, şiddet ve bastırılmış anılar, ikinci bir benlik tarafından yönetilmektedir. Kutay kendisiyle çatışır, hatırlamakla unutmak arasında kalır, bir tür
2025 418. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2025 00:00
"KARGAŞA" "Detaylar her açıdan önemlidir.Her şeyin özünde yatan o küçük farklar,hayatın görünmeyen dokusunu oluşturan detaylardır. İnsan,çoğu zaman hızla akıp giden hayatın içinde bu küçük parçaları gözden kaçırır. Detayları kaçırmamak ve odaklanmak bizimle alakalıdır. Asıl mühim olan,detayların içinde boğulmamak." İnsan zihninin en büyük savaşları, çoğu zaman dışarıdan görünmez. İçimizde taşıdığımız öfke, kırgınlık, travmalar ve bastırılmış duygular, sessizce büyür ve bir gün mutlaka karşımıza çıkar. Kargaşa, tam da bu içsel çatışmaları, gerilim dolu bir psikolojik yolculuğun merkezine yerleştiriyor. Aynı Bedende iki zıt karakter: Onur ve Kutay Onur: Öfkenin, intikamın ve yıkımın sesi. Kutay: Sakinliğin, sağduyunun ve denge arayışının temsilcisi. Bu iki karakterin varoluş mücadelesi, bireysel bir çatışma değil; insan ruhunun en karanlık ve en aydınlık yanlarının da savaşı. Kutay, sıradan hayatına devam ederken bir gün sevgilisi ve en yakın arkadaşının ihanetiyle büyük bir yıkım yaşar. Bu noktada, yıllardır içinde bastırdığı Onur ortaya çıkar. Çünkü Kutay yalnız değildir; aynı bedende iki kişi yaşamaktadır. Yazarın çok başarılı şekilde işlediği disosiyatif kimlik bozukluğu (çoklu kişilik bozukluğu), romanın merkezinde yer alıyor. Onur’un varlığının nedeni, Kutay’ın çocukluğunda saklı. Babasından gördüğü şiddet, hakaretler ve en ağır travması: Küçük kız kardeşinin, babası Haldun tarafından gözlerinin önünde bıçaklanarak öldürülmesi… Çocukluk travmaları, ihanetin açtığı yaralar ve kaybolan masumiyet, onu bambaşka birine dönüştürüyor. Kutay bu olayları hiç hatırlamazken, Onur hepsini hafızasında taşır. Onur’un tek amacı vardır: Babasından intikam almak. Bizler, Onur’un geçmişle yüzleşip yüzleşemeyeceğini, içindeki fırtınaları dindirip dindiremeyeceğini merak ederek
2025 19. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 18:09
KargaşaKargaşa Metehan Asaf ÇabukMetehan Asaf Çabuk #okudumbi̇tti̇ #ki̇tapyorumu #metehanasaf #kargaşa #patarakitap #roman #psikoloji #edebiyat “ Kendimi kendimde bulmak için yoğun bir çaba içerisindeydim.” Bir bedende iki kişi. Kutay ve Onur. Biri iyi, biri kötü… Babasının sevgisizliği, annesine ve kendisine şiddet uygulayan bir baba… Babasının kardeşini öldürmesi ile yaşanan travmalar… Akıcı ve sürükleyici harika bir kitap! Psikoloji kitaplarını okumayı seviyorsanız @metehanasaf ın güçlü kalemi ile mutlaka tanışın!🩶 Kutay’ı hayata bağlayan birkaç şeyden biri, üç yıllık sevgilisi Meral’dir… İnsanın kendinden kopuşu… Geçmişiyle hesaplaşmak… Kargaşa, insan zihninin en derin çatışmalarına ışık tutan, gerilim dolu bir psikolojik yolculuk. #okumaknegüzelşey #iyikikitaplarvar

Metehan Asaf ÇabukYazar · 3 kitap
1995 Manavgat doğumludur. Aslen Aksaraylı bir ailenin oğludur. ilkokul ve Lise eğitimini Manavgat'ta aldı. Üniversite eğitimine Akdeniz Üniversitesi Pazarlama bölümünde devam etmekte. Yazmaya 2012 yılında başladı. Yazmak ilk başta hobi olsa da bunu meslek haline getirdi. En iyi yeteneğinin yazmak olduğunu anladı. Deneme türünde olan ilk kitabı Bi' Sen Eksiktin 2017 yılında yayımlandı. Yalan Yalnız yazarın ikinci kitabıdır.