2026 116. kitabı
𝗕𝗶𝗿 𝗜̇𝗱𝗮𝗺 𝗠𝗮𝗵𝗸𝘂𝗺𝘂𝗻𝘂𝗻 𝗦𝗼𝗻 𝗚𝘂̈𝗻𝘂̈ Herkese Merhabalar... Sizlere herkesin bildiği bir kitap ile geldim. Evet yine okunacak hatta yine okunacak bir kitap. Ve yine okundu. Çevirisi, baskısı ile muazzam olmuş. Oldukça başarılı ve sevdim. Kitaplığımda duracak baskıyı da seçmiş oldum. 𝙱𝚒𝚛 𝚃𝚛𝚊𝚓𝚎𝚍𝚒𝚗𝚒𝚗 𝙾̈𝚢𝚔𝚞̈𝚜𝚞̈ İle karşılıyor kitap bizi. Burada kitap hakkında konuşan karakterler var ki kitap hakkında öyle şeyler söylüyorlar ki özellikle iğrenç bir kitap olduğu konusunda hemfikirler. Öykünün başında karakterler sayfası verilmesini tabi ki çok sevdim. Bu konuyu konuşan karakterler; Madam de Blinval Şövalye Ergaste Hüzünlü Bir Şair Bir uşak Bir filozof Şişman bir adam Zayıf bir adam Kadınlar Daha sonra İdam Mahkumunun Son Günü karşılıyor bizi. Hayatı ve yaşamayı çok seven ismi ve işlediği suçu arka planda bırakan hikâyemizde genç Bicetre hapishanesinde ölüm cezasını bekliyor. İnfaz süresine kadar olan 5 haftalık süreçte psikolojik korkularını,isyanlarını , adalete olan eleştirisi yer alıyor. Tabi günler geçtikçe zaman algısı da tükeniyor. Neler anlatıyor nelerden daha detaylı bahsediyor derseniz zaten o kitapta sizi bekliyor. Kararı bekleyen ve ne olacağını merak eden bir idam mahkumunun son günleri karar en nihayetinde çıkıyor ve "idam! " İtiraz etme hakkı ver süreci var. Ve bu cezası kürek cezasına dönebilir ama o bunu yerine idam cezasına razıdır. Geri de bırakacağı 3 kadını düşünüyor. Annesi ve eşi için pek de endişeli değil ama minik kızı için tek endişesi olur. Ölüme giden yolda bir gencin zihni ve psikolojisi ile yürümeye hazır mısınız? Eminim okurken sizleri de sarsacak! Kitap sizi bekliyor! Victor Hugo'nun #biridammahkumununsongünü kitabı ölüm cezasına karşı yazılmış en güçlü edebi savunmalardan biri olarak kabul edilir. #alıntı : Ah, hapishane ne rezil bir yer! Burada her şeye nüfuz eden bir zehir var. Her şey burada solup çürüyor, hatta on beş yaşındaki bir kızın şarkısı bile! Bir kuş bulsanız bile kanatlarına çamur bulaşmıştır. Bir çiçek koparırsınız ve koklamak için burnunuza götürürsünüz ama burada çiçek bile zehirlidir! #seldacacomments
Bir İdam Mahkumunun Son GünüVictor Hugo · Puslu Yayınları · 2022152,5bin okunma