Puan vermedi·218 syf.··Beğendi
···Okunma: 13 Nisan 2026 00:35 Her kitap insanı başka bir dünyaya götürüyor, bu kitapta ise yolculuğumda bana Orkun eşlik etti. Üniversite için yeni bir şehre giden Orkun’un kendine bir düzen kurmaya çalışmasıyla hikâye başlıyor. Her şey normal ilerlerken bir gün yaşadığı tuhaf bir olay ve ardından gördüğü rüya, hayatının akışını tamamen değiştiriyor.
Bir süre sonra Kaşgarlı Mahmut’a ait kayıp bir kitabın peşine düşülmesiyle olaylar daha da ilginç bir hâl alıyor. Bu süreçte Orkun’un yolu Faysal ve Tomris ile kesişiyor. Aslında hepsinin amacı aynı: o gizemli kitabı bulmak. Üç farklı insanın yollarının kesişmesiyle ortaya sürükleyici bir hikâye çıkıyor.
Kitap boyunca “Acaba gerçekten bulunabilecek mi?” sorusu aklımdan hiç çıkmadı. Merak duygusu son sayfaya kadar diri kalıyor. Yer yer duygulandıran, yer yer düşündüren bir anlatımı var. Dili oldukça sade ve akıcı olduğu için okurken hiç zorlanmadım, aksine kendimi hikâyenin içinde buldum.
Bu kitap bana sadece bir hikâye anlatmadı, aynı zamanda sabretmenin ve peşinden gitmenin ne kadar önemli olduğunu da hissettirdi.
Bazen hayatın içinde karşımıza çıkan şeylerin tesadüf olmadığını düşündüm okurken. Her karakterin ayrı bir hikâyesi olsa da hepsinin aynı noktada birleşmesi etkileyiciydi.
Kitabı bitirdiğimde içimde tarif edemediğim bir his kaldı. Sanki hikâye sona ermişti ama etkisi hâlâ devam ediyordu. Bazı kitaplar vardır, son sayfasını kapatsan bile seninle kalır… bu da onlardan biriydi.
Keyifle okunacak bir kitap tavsiye ediyorum