·210 syf.····Okunma: 13 Nisan 2026 10:57 Bazı yazarlar tarihi böyle anlatır. Dönemin sıkıntılarını, bir köylünün yaşamış olduğu buruk bir yaşamdan anlayabiliyoruz.
Baş kahramanımız sorunlu bir dönem geçirip, zenginliğini kısa bir sürede tüketiyor. Arkasında olan ailesinin desteğiyle ayağa kalkıp mücadeleye başlıyor. Ama bu mücadelenin sonu bilindik kişisel gelişim hikayelerindeki gibi ilerlemiyor. Yazar kahraman ağzından anlatılan hikayelerle duygusal açıdan okuyucuyu o kadar ele alıyor ki, olay kurgusu çok başarılı. Açlığı, bir kase pirinç çorbası arzusunu kitabı okurken hissettim. Başarılı bir anlatım.
Her şeye rağmen mücadele etmeyi, mücadele etme zorunluluğunu her cümlesinde hissettim.
Kaybedilen karakterlere çok içten bir şekilde üzüldüm. Baş karakterin yaptığı hatalara sinirlendim, eşinin sevgisine merhamet ettim. Çocuklarının yaşadıklarına dayanamadım. Kitap duygularımı ele geçirmeyi başardı.
İyi ki okudum, uzun bir süre etkisinden çıkamayacağım bir kitap oldu.