2026 26. kitabı
Kısa kısa hikayelerden oluşan bu kitabın içinde, öykülerle beraber ülke ülke ve kültür kültür geziyorsunuz. "O neymiş?", "Orası neresiymiş?", "Hangi tablodan bahsediyor?", "Burası hangi müzeymiş?", "O ne maskesiymiş?" diyerek okuduğunuz için de google'u sıkça ziyarette bulunacağınız bir kitap olduğunu belirtmeliyim. Milo Venüsü, Alhambra Sarayı, Kyoto Kamo nehri, Pers Sarayı, Zengen-ji Amida Buda, Venedik San Rocco Kilisesi, Akropolis, Şira-Hanya maskesi, Japon Noh dansı, İse Tapınağı, Barcelona kitapla beraber ziyaret edeceğiniz veya merak edeceğiniz şeylerden bazıları. Yine sadece virgül kullanma durumu var bu kitapta da; sanırım nobel almak için ilk şart, hikayenizi anlatırken sadece virgül kullanmak:) Ancak bu defa akıcı bir anlatımla karşı karşıya olduğunuz için bu durum sizi pek yormuyor. Yazarımız 2025 Nobel ödüllü, diğer kitaplarını okumadım ama anlatımı gerçekten güzel. En azından yormuyor diyebilirim. Ben hikayelerden oluşan kitapları pek sevmem, tek bir hikayede akıp gitmeyi daha çok seviyorum, bu şekilde çok bölünüyor gibi hissediyorum ama ona rağmen beğendiğimi söyleyebilirim. Okuyacaklara da keyifli okumalar dilerim.
Seiobo Orada, AşağıdaydıLászló Krasznahorkai · Can Yayınları · 201976 okunma