ÖLÜME DAVETLİSİN ~ ANDE PLIEGO
Küçük bir ada
Gizemli bir çoksatan yazar
Yazarlara özel inziva daveti
Gizemli bir ev
Oynanan oyunlar, oyuncular ve bir katil
Ters köşeler, itiraflar, adalet
392 sayfa
Selam dostlar. Oldukça gizemli bir kitapla geldim bugün. Kezban ve #kezbanlaokuyoruz grubumuzda hep birlikte bu kitabı okumaya karar verdik. Ve oldukça da beğendik.
Bir ada düşünün; özel bir mülk, kimliği bilinmeyen dünyaca ünlü çoksatan bir yazar sizin gibi korku-gerilim türünde efsane olan altı yazara bir davetiye gönderiyor. Bu sizi çok heyecanlandırıyor çünkü hem gizemli yazarın kimliğini öğreneceksiniz hem de bir hafta boyunca bu alanda iyi olan yazarlarla dolu dolu bir hafta geçireceksiniz. Adaya özel teknelerle götürüleceksiniz. Sizi Mila adında bir etkinlik koordinatörü karşılayacak. Tam da krallara layık bir ortam. Adanın tek ve en gösterişli evinin içi de bir o kadar egzotik ve güzel. Diğer yazarlarla de tanışıyorsunuz. Gizemli yazarın sıkılmayın diye size özel oyunlar hazırladığını öğreniyorsunuz. Ve bu oyunlardan sonra birbirini isim haricinde tanımıyor gibi görünen altı yazarın da aslında geçmişte bir şekilde bağlantılı olduklarını öğreniyorsunuz. Üstüne üstlük ertesi gün yazarlardan biri kayboluyor. İçinde ne olduğunu merak ettiğiniz zarflar, gizemli geçitler, tuhaf olaylar, altı çizgili satırlar ve ölü yazarlar…
Bana #agathachristie kurgularını hatırlattı. Evin gizemini ve sonuna kadar bitmeyen beyin fırtınasını çok sevdim. Herkesten şüphe ettiriyor yazar. Adalet teması da öne çıkan detaylardan. Sonunu da ayrı sevdim. Her bölümde artan merak duygusu ve gizemiyle sizi kendine bağlayacak olan bu kitabı mutlaka okuyun. Önemle tavsiyemdir
Okuma listemin 1662.kitabı… Ayrıca 4.kere alfabeye baştan başladığımız #harfliyazarokuyoruz etkinligimde bu ay A harfiyle başlayan yazar tercihim oldu
@juno_kitap @andepliegowrites #ölümedavetlisin #junokitap