2026 11. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2026 20:38
Serkan Karaismailoğlu’nun Pia Mater kitabı, genel olarak akıcı ve kendine özgü bir anlatıma sahip olsa da, okuma deneyimi baştan sona aynı tempoda ilerlemiyor. Kitabın ilk bölümlerinde hikâye zaman zaman yeterince sürükleyici hissettirmeyebiliyor; ancak ilerledikçe, özellikle son kısımlarda merak duygusu belirgin şekilde artıyor. Finale doğru kurulan tempo, okuyucuyu hem hikâyeye daha fazla bağlayan hem de serinin devam kitaplarına geçme isteği uyandıran bir etki yaratıyor. Yazarın dili okunaklı. Ancak anlatının merkezine sıkça yerleştirilen nörobilimsel açıklamalar, özellikle beynin bölümleri ve işleyişine dair detaylar, bazı noktalarda akıcılığı sekteye uğratabiliyor. Bu kısımlar ilgi çekici olsa da, yoğunluğu nedeniyle her okuyucu için aynı ölçüde anlaşılır ya da sürükleyici olmayabilir. Tüm bunlara rağmen Pia Mater, farklı bir anlatım tarzı denemek isteyenler için dikkat çekici bir eser. Bilimsel bilgilerle kurguyu harmanlayan yapısı, zaman zaman zorlayıcı olsa da, özellikle sonlara doğru yükselen temposu ve merak uyandıran kurgusuyla genel anlamda beğeni toplayan bir okuma deneyimi sunuyor.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919,1bin okunma