·432 syf.··Beğendi
···Okunma: 11 Nisan 2026 21:49 Emrah Sefa Gürkan, namıdiğer ESG, Cumhuriyet’in 100 İsmi kitabında yalnız Cumhuriyet dönemiyle sınırlı kalmamış, Osmanlı Devleti’nin son yıllarında yaşamış, aktif görevler üstlenmiş ve tarihsel kırılma noktalarında belirleyici rol oynamış birçok isme de yer vermiş. Bu şekilde yazmış olması, Cumhuriyet’in hangi şartlar altında doğduğunu daha iyi kavramamı sağladı diyebilirim.
ESG, kitabında yer verdiği şahsiyetlerin çoğunun cesur, girişken ve mücadeleci yönlerini etkili bir şekilde aktarmış. Dönemin ruhunu ve zorlukları en hissedilen biçimde yansıtmış.
Kitabında yalnızca Cumhuriyet yanlısı isimlere değil, aynı zamanda Cumhuriyet karşıtı figürlere de yer vermiş. Bu yönüyle daha dengeli ve çok boyutlu bir tarih anlatımı sunmuş. Farklı görüşleri bir arada ele alması, okuyucunun dönemi tek taraflı değil, daha geniş bir perspektiften değerlendirmesine imkân tanıyor.
Kısacası ben kitabı faydalı buldum. Yazar, bana öğretici ve keyifli bir okuma deneyimi sunmuş oldu.