Puan vermedi·183 syf.····Okunma: 12 Nisan 2026 21:23 Psikoloji üzerine okumak istiyorum ama hangisini okumalıyım çok ağır olmasın akıp gitsin, diyenlerin ilk tercihi olabilecek bir kitaptı. Öncelikle dili yalın, açıklayıcı ve akıp gide bir kitaptı.
Kitapta birden fazla başlık ve her başlığın altında kendinizi bulabileceğiniz yazılar. Sahi kendimizden bir şey bulmadan bu kitap okunmuyordu zaten. Yazarımızın deneyimleri sonucu elde ettiği her şey bu kitaptaydı adeta.
Kitabın ilk sayfasında bahsedilen bir ziyaretçisinim üzerine "lütfen bizim için de yazın" demesi üzerine ortaya çıkmış bir eserdir.
Kitap esasında insanı insan yapan yegane şeyler üzerinde durmuştur. Özellikle bu konuları ele almış ve bizlerin anlam arayışımıza bir katkı sunmuştur. Öyle ki insan davranışlarını, sonuçlarını anlamlandıramadığında hayatına da bir şekilde eksik devam ediyor. İleriki zamanlar için de bu bir öfkeyi doğuruyor. Bazen geçmişte yaşanılan şeylere bazen de geleceğin belirsizliğinde doğan bir öfke. Oysaki geçmişi kabullenen ve bunun sorumluluğunu alan her insan bir nebze de olsa çağdaş toplumun sağladığı şartlar altında kendine has anlamlı bir hayat yaşamayı ve bilinmeyeni azaltmayı hedefler.
Kitap aslında bir süreci gösteriyor bizlere. Kendi içimizdeki kavgaya, kargaşaya bir son diyerek varlığımı kabul ettiğim bir süreç. Yaşamımdaki mağduriyet olarak tanımladığım şeylerin aslında kandırmaca olduğunu bilebilmek ve bunun evrensel olduğunu anlayabilmek.
İnsan olmaya dair her şey bu kitapta