İSKEMLEDE BEŞ CESET ~ AGATHA CHRISTIE
İçerik;
Polisiye & gizem
İnt*har eden bir diş doktoru
Şüpheli hastalar
Dedektif Hercule Poirot
Gizlenen gerçekler
Ters köşeler
189 sayfa
Selam… Peşpeşe çok güzel kitaplar okudum. Çoğumuzun korkulu rüyası olan dişçi koltuğu Dedektif Hercule Poirot’un da korkulu rüyası. Şehrinin en önemli kişilerinin gittiği Dr. Morley‘ye tedavi olur fakat eve geldiğinde doktorun int*har ettiğini Öğrenir. Doktoru tanıyan ve onun int*har edeceğine inanmayan Poirot bu işin peşini bırakmaz. Bekleme salonunda beklerken gözlemlediği kişileri aklında bir bir tartar ve gizemin peşine düşer. Dr. Morley gerçekten int*har etmiştir, yoksa bu ö*lüm bir hedef şaşırtmaca mıdır?
Heyecanla kendini okutan bir kitaptı. Dönemin atmosferini hissettim okurken. Dönemsel kurguları ayrı seviyorum zaten.
Kitabın orijinal adı “One Buckle My Shoe” yani “Bir Tokalı Ayakkabı”. Aslında bu isim daha uygun kurguya. Zira o meşhur iskemlenin yanı dişçi koltuğunun yüzünden 3 ceset ortaya çıktı ama kalan 2 ceset nerede bilemedim? Katil ve yardımcısını mı kastetti çevirmen bilemiyorum. Ama biz onların ne ceza aldığını bilmiyoruz. Hercule Poirot gizemi çözüyor, katiller yakalanıyorlar ve kitap bitiyor. Alakayı kuramadım ben ama kuran varsa kitap üstüne konuşmak isterim.
Velhasılı nefesimi tutarak, beyin fırtınası yaparak, Poirot ile gizemin peşinde koşarak harika bir kitap okudum. Film tadındaydı diyebilirim. Aslında Agatha Christie kitaplarıyla şöyle, izle izle bitmez sezonlarıyla uzun soluklu bir diziye dönüştürülse ne güzel olurdu. Umarım duyarız böyle haberleri. Ben kitabı çok sevdim size de tavsiyemdir. Okuyunuz mutlaka
Okuma listemin 1663.kitabı… Kitabı benim #aydabirpolisiye ve #harfliyazarokuyoruz etkinligimde A harfli tercihim olarak okudum.
@officialagathachristie @agathachristieokurlari @altinkitaplar #iskemledebeşceset #altınkitaplar