2026 10. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 07:56
Psikoloji kitabının çok ta tesirini hissetmediğim, Hristiyan dinini iç içe yaşayacağınız bir otobiyografi kitabıdır. Kitaptan psikoloji olarak beklentinizi düşürmenizi öneririm okumadan önceki okurken bir insanın hayatındaki seçimlerin bilinçdışına ve hayatına etkisini görebilirsiniz. İnsanlar olarak kendi benliğimizde ürettiğimiz ve yapımızda var olan fikir ve yapıları belli bir düzeyde hayata geçirmek için yaşıyoruz. En basitinden - İnsan yemek ister, aklına yumurta gelir ve yapar. - Bunlar genel olarak otomatik eylemler olduğu için nerde yanlış yaptığını bilse bile bir dahaki seferinde deneyip doğru tuttursa, o önceki yanlış yaptığını unutacak. Bu da psikolojik olarak başkalarının fikirlerini bizim hayatımızı rayına koymada etkisini gözlemleyebiliriz. Burada sıkıntı olan şey şu; İnsanın içi zaten biliyor onu yapmaması gerektiğini ama sanki başka birisine ihtiyacımız var gibi hissediyoruz. Burada insanın egosu önüne çıkmakta bence. Bende bu olmaz, şu olmaz diyerek içine attığı şeylerin günün birinde nüksetmesi böyle düşünen biri için takdire şayen bir durum değildir. Durum aslında bizde başlıyor bizde bitiyor, bütün her şeyi bilmemize rağmen akıl bilmesine rağmen vücut ile aynı tepkiyi vermiyor
Anılar, Düşler, DüşüncelerCarl Gustav Jung · Can Yayınları · 20131,464 okunma