Puan vermedi·134 syf.····Okunma: 14 Nisan 2026 15:16 Kitap oğlunu denizde kaybettikten sonra sessizleşip,içine kapanan Mustafa ile denizde ölmek üzereyken bulduğu Samir bebek arasında kurgulanmış bir hikayeyi anlatıyor. Mustafa'nın denize olan tutkusunu,yaşadığı evlat acısını okurken, Livaneli'nin Ege balıkçılarının kaderine ve göçmen sorunu gibi toplumsal konulara da değindiğini görüyoruz.
Zülfü Livaneli'nin çok beğendiğim bir eseri daha okundu. Hatta bu kitabı niye bu kadar bekletmişimde, okuma listeme daha önce almamışım diye hayıflandım.Eseri bu kadar çok beğenmemi sağlayan bir çok faktör var ama beni en çok etkileyen şey oğlunu kaybetmiş bir anne ile oğlunu kaybetmemek için fedakarlık yapmak zorunda kalan bir annenin göz göze gelip birbirlerini anladıkları o an oldu.
Finali çarpıcı bir sonla bitmese de böyle bir son beklemediğim kesindi. Bitene kadar diken üstünde okudum diyebilirim,mutsuz sonla biten kitapları pek sevmem de. Sonu ise hem mutlu etti hem de üzdü beni. Neyse bu kadar spoiler yeterr. Daha sonra benim gibi önce niye okumadım diye hayıflanmak istemiyorsanız bir şans verin derim. Keyifli okumalar