2026 8. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 23:04
*spoiler içerir Kaza mı kundaklama mı? Kaerrigan serisinin 6.kitabından merhaba. Kuzey Londra'daki tekinsiz Maudling Sosyal Konutları'nda bir yangın çıkar. 10. katta başlayan yangın havalandırma sistemiyle hızla yayılır ve 11. kattaki iki kadının ölümüne neden olur,bu kadınlar dairede kilitli kalmıştır. Bu arada muhalif milletvekili Geoff Armstrong da ölü bulunmuştur. Geoff Armstrong'un bu dairede ne işi vardır?Yangından kaçmaya çalışırken mi daireden atlamıştır yoksa cinayete kurban mı gitmiştir? Fahişelik yaptırılan 3 kadın, tefecilik yapan nine ve zorba iki oğlu, herkesi gözetleyen yaşlı bir kadın, eski kocasından kaçan şiddet mağduru bir kadın ve siyahi bir transseksüelle gizli kapaklı buluşan ırkçı milletvekili... Bunlar kurban mı yoksa şüpheli mi? Öncelikle milletvekili pencereden itildi mi atladı mı yoksa düştü mü bunu araştırırlar ve cinayet olduğuna karar verirler. Derwent ve Maeve adım adım soruşturma yaparken siz de o heyecanı hissediyorsunuz ve olayların içine çekiliyorsunuz. İlk olarak Armstrong'un düşmanlarını daha sonra tefecilik yapan Nina ve oğullarının düşmanlarını araştırırlar. Bu arada Nina'nın torunu ve Debbie'nin kızı yoğun bakımda ölür ve ölü sayısı 4'e çıkar. Aklıma takılan gelini Nina'nın eskiden fahişelikten tutuklandığını söyledi ama polis kayıtlarda böyle bir şey yok dedi. Gelini de Nina'nın polislere soy ismi konusunda yalan söylediğini söyledi.Nasıl yani koskoca polis bir insanın sözüne güvenerek mi sicilini araştırır ve sonuca ulaşamaz? Burası biraz saçma geldi bana. Neyse daha sonra eski kocasından kaçan Melissa'nın kocasına yönelirler. Adam intikam için oğlunun hayatını riske atarak yangın çıkartmış olabilir mi? Üçüncü olarak her şeyi gözetleyen evinde kamerası olan teyze sayesinde transseksüel bir kadın olan Justine'e ulaşırlar. Meğer bu kadının milletvekiliyle gizli bir ilişkisi varmış ve gizli gizli o dairede buluşuyorlarmış. Ancak kadın para karşılığı buluştuğu sevgilisini neden öldürsün ve yangın çıkartsın? Bu arada fahişelik yaptırılan 3 kadından biri kaçabilmiştir ve onun peşine düşerler. Olaylar adım adım çözülürken tüm şüpheliler elenir ve katil beklemediğimiz biri çıkar. Armstrong'un yardımcısı:Elaine. Elaine tüm hırsına yenik düşüp Geoff'u öldürmüştür ve cesetten kurtulmak için daireden kaçabilen Drina'dan yardım ister. Peki yangını kim çıkarmıştır? Sonunda tüm kundaklama ve cinayet spekülasyonları çöp olur, yangını sırf sigara içmek isteyip de tam söndürmeyen biri kazayla çıkarır: Debbie. Debbie, 2 kadının ve kendi kızının yanlışlıkla ölümüne neden olur. Sonunda korkudan, evinde kamerası olan yaşlı kadını hastanede boğmaya çalışır. Ayrıca Maeve'i adım adım takip eden gizli sapığı Chris türlü oyunlarla Maeve'i rahatsız eder. Derwent ve Maeve sevgili gibi davranarak Chris'i kışkırtmaya ve onu ortaya çıkartmaya çalışırlar. Maeve neden Derwent'le sevgili olma fikrine bu kadar karşı ki yazarcığım? Neyse sonunda Chris Maeve'e tuzak kurar ancak Maeve'in iş arkadaşı Mal'in ölümüne neden olur. Maeve'i kaçırır ve Derwent onu kurtarır sonunda Chris de yakalanır.Bu kısım kitabın sonları oldugu için bana biraz aceleye getirilmiş gibi geldi. Genel olarak Kerrigan serisinin en heyecanlı kitaplarından biriydi diyebilirim. 11. Kat11. Kat
11. KatJane Casey · Olimpos Yayınları · 20171,595 okunma
2 +1'leme