Maeve Kerrigan Serisi 6

İlk Yayın Tarihi:
Haziran 2015
Olimpos Yayınları
Orijinal Adı:
After the Fire (Maeve Kerrigan #6)

2019 9. kitabı
Okunma: 08 Mart 2019 18:30
Güzeldi serinin 6. Kitabı da serinin diğer kitapları gibi iyiydi ama şimdi beni merak aldı Sawin yakalandı Mave’nin gerginlik bitti ama serinin bir sonraki kitabında ne olacak. Umarın en kısa sürede başlarım. Rob dan umudu kestik. Derwent ne olacak? Mave bu suçluluk duygusunu yenebilecek mi? Bir sürü soru soru soru bakalım 🤔 ne olacak.
2021 12. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2021 00:15
Ben kitabı çok beğendim. İlk başlarda bölüm bölüm okuyordum ama giderek heyecan ve gizem dolu olaylar arttı ve ben çok fazla okumaya başladım. Çok sürükleyici bir kitap. Yazarımız bu romanı çok iyi kurgulamış. Kitabı okudukça olayları çözmek istiyorsunuz ve sabırsızlıkla sonunu bekliyorsunuz. Okumak isteyenlere tavsiye ediyorum. Eğer ki polisiye- gerilim seviyorsanız bu kitap size göre.
2019 6. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2019 22:08
11. Kat, Jane Casey’in Maeve Kerrigan serisinin 6. kitabı. Serinin okuduğum önceki kitaplarına inceleme yazmamıştım, ama bu kitap için düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Maeve Kerrigan, Londra Polis Teşkilatında çalışan başarılı, hırslı, işini en iyi şekilde yapmaya çalışan (ara sıra hatalar yapsa da) genç bir dedektiftir. Erkek egemen bir çalışma ortamının tüm zorluklarıyla karşılaşması da başka bir sıkıntısı... Kitabın konusuna gelince; Maudling Sosyal Konutlarında bulunan bir apartmanın 11. Katında meydana gelen yangın sonrasında, dairede kilitli kalarak yanmış iki ceset ve binadan atlayarak feci şekilde hayatını kaybeden bir muhalif milletvekili... Yazar bu kitabında çok fazla karakter kullanmış, biraz kafa karıştırıcı olmuş ama kurgu çok başarılı bana göre.. Kitabı okurken hiç sıkılmaya vaktim olmadı, bir an önce işlerimi bitirip kitaba devam edeyim modundaydım :)) Serinin önceki kitaplarını okuyanlar için bir küçük spoi vereyim :))) Bizim güzel dedektife hayatını zindan eden, her an nefesini ensesinde hissettiği bir sapığı var Chris Swain. Kitabın sonunda sizi bir sürpriz bekliyor... Güzel bir polisiye romandı, ben beğendim. Keyifle okuyun...
11. KatJane Casey · Olimpos Yayınları · 20171,595 okunma
Az da olsa spoiler içerebilir
·464 syf.·
2023 123. kitabı
Bu kitapla beraber Derwent için tüm hislerim fazlasıyla olumlu. Adam gibi adam. Maeve’n içinde bulunduğu ruh halini herkesten önce anlayıp elinden geleni yapıyor. Rob’un yapmasını beklediğim tüm şeyleri Derwent’in yapıyor olması. Rob’tan tekrar nefret etmeme sebep oldu. Adam haber vermeden çekip gittiğinden beri ne aradı ne sordu. Maeve de durmuş arasa konuşur affederim diyor. Neyse ki Derwent’cim her şeyi yüzüne vurmak onu kendine getirmek için orda duruyor. Kitabın konusundan bahsedersen bir önceki kitapta Maeve’de travma yaratan bir mekanın yanması ve 4 kurbanın olması ile başlıyor. Kurbanlardan biri bir önce kitapta polisleri sinir eden bir siyasetçi. Ölümünü araştırmak için Derwent ve Maeve ortaklaşa yine çalışıyorlar . Bu kitapta kitabın poliseye kısmı zayıftı. Olaylar hep kişisel şeylerin etrafında döndü. Ve suçlu / suçlular yine Maeve’n ufak detaylara dikkatiyle ortaya çıktı. Kitabın sonu ise sapık takipçinin yakalanmasıyla iyi gitse de bir polis memurunun ölümüne sebep olunca Maeve’n suçluluk duyması kötü oldu. Derwent’e ne demeli peki. İşle aşkı karıştırdı resmen, bu kitap sonrası bir süre bu seriye ara vermek iyi olacak sanırım. Derwent’i sevmek açısından iyi başlamış olsa da son sayfada resmen hayallerimi yıktı. Kötü Derwent.. Kitabın başı ve sonunda Derwent hakkında düşüncelerim nasılda değişti. :)
2023 Okuma Raporları
2019 13. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2019 23:55
Kurguyu yine çok beğendim . 6. Kitap ama hepsinin kurgusu birbirinden güzel.seride sona yaklaşıyorum ama nedense bitecek diye üzülmüyorum. Evet kurgular güzel, kitaplar sürükleyici lakin bir yerden sonra kendini tekrar ediyor. Bu serinin kitapları peş peşe okumamalı bence. Ama her şeye rağmen çok güzeller.
11. KatJane Casey · Olimpos Yayınları · 20171,595 okunma
Bazı şeyler asla affedilemez... Kuzey Londra'daki yüksek katlı bir apartmanı kasıp kavuran yangının ardından, on birinci kattaki bir daireye kilitlenmiş iki ceset bulunur. Ancak dedektif Maeve Kerrigan ve cinayet ekibinin olay mahallinde olmasının sebebi üçüncü kurbandır... Kundaklama mı, kaza mı, yoksa cinayet mi?
2019 20. kitabı
Maeve Kerrigan dedektifinin izini sürdüğü bir cinayet. Çok katlı bir binada gerçekleşen yangınının sonucu arama yapılır. Ve 11. Katın kapısı kilitli olarak saptanır. Açıldığında içeride ceset bulunur ve sürükleyerek giden bir anlatım söz konusudur. Güzel bir polisiye kitap okumak tercihiniz ise Jane Casey okumanız şiddetli tavsiyemdir :))
2024 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2024 00:00
Artık şu Meve ile Derwent'i beraber sevgili olarak ne zaman göreceğiz... Derwent, Maeve'i herkesten daha iyi anlıyor. Maeve'de Derwent'ı çok uymaya başladılar birbirlerine. Rob'un Maeve'i bırakıp gitmesi çok sinirlendirdi beni. Maeve gibi kız bırakılır mı :))) Kitabın sonuna doğru aksiyon gene çok fazlaydı güzel bir final oldu.
2021 26. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2021 22:56
Efsanevi bir kitap değil. Ama kendini merak ettirme unsuru yüksek. Yazarın diğer kitaplarını okuyan kişiler daha çok anlıyordur bence. Her ne kadar diğer kitapları ile bağlantılı olmadığı ifade edilse bile bence yazarın diğer kitaplarını okumak kitabı daha anlaşılır kılacaktır. Ana olaydan farklı olay vardı. Neden ana olaydan farklı bir olay yazılma gereği duyuldu bilmiyorum ama bence çok gereksizdi. Akıcılığı önlediğini düşünüyorum. Polisiye ve gerilim türü sevenlerin zevkle okuyacağı bir yazar ama benim gibi bu kitapla başlamayın .
2021 140. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 14:41
Heyecanın her sayfada diri olduğu kitapları seviyorum . Güzel bir polisiye romanıydı . Yazarın üslubunu çok beğendim . Konusu şu şekilde ; Maudling Sosyal Konutlarında bir yangın çıkar . Kaza mı kundakla mı ? belirsizdir . Apartmanda birbirinden ilginç kurbanlar (ya da şüpheli mi demeliyim ? )vardır : Tefeci bir nine , 3 tane fahişe , kocasından kaçan şiddet mağduru bir kadın ve siyahi bir Transseksüel ile gizli kapaklı buluşan ırkçı ve sağcı bir milletvekili . 4 kişi vefat eder ve öncelikle milletvekili pencereden itildi mi atladı mı yoksa düştü mü bunu araştırırlar . Ayrıca polis memurumuzu adım adım takip eden gizli bir sapığı vardır . Yani kitapta birden fazla merak unsuru var ve bunu çözmekte zevkli oluyor açıkçası . Gayet güzel bir kitaptı . Keyifle okuyabilirsiniz

Jane CaseyYazar · 17 kitap
Polisiye roman yazarıdır. 1977 yılında Dublin'de doğup Castleknock'ta büyümüştür. Oxford, JesusCollege'de İngilizce bölümünü okumuştur. İlk romanı The Missing, 2010 yılı şubat ayında yayımlanmıştır. Aynı yıl kasım ayında 5. Kurban (The Burning) okuyucularla buluşmuştur. Ardından 2011'de Acımasız (The Reckoning) ve 2013'te de The Last Girl kitapları yayımlanmıştır. Yazar Londra'da eşi ve oğluyla yaşamaktadır.