Maeve Kerrigan Serisi 2

İlk Yayın Tarihi:
Ekim 2011
Olimpos Yayınları
Orijinal Adı:
The Reckoning (Maeve Kerrigan #2)

2025 21. kitabı
Jane Casey / Acımasız Okuduğum kitaplarda bazı karakterleri çok sever ve tekrar tekrar okuyarak onlara bir türlü veda edemem. Maeve Kerrigan benim için bu karakterlerden biri. Polisiyede genelde olayları ustalıkla çözen, başarılı ve kıdemli karakterler bize eşlik eder. Bu seride ise polisliğe yeni adım atan ve kusursuz olmayan bir karakterle yola çıkıyor, hem özel hayatı hem de çözmesi gereken davaları ile ona eşlik ediyoruz. Kadın olduğu için meslektaşları tarafından küçümsenmesini ilk kitapta olduğu gibi bu kitapta da görüyoruz. Kerrigon’ın en büyük özelliği; empati duygusunu yitirmemiş olması ve herkes büyük resme bakarken, göremedikleri küçük ama önemli detaylar ile davalara farklı bir bakış açısı getirebilmesi. Bir taraftan yeni olması ve hiçbir polisin pedofili davalarına bakmak istememesi, diğer taraftan da başkomiserin ona olan güveniyle bu dava ona kalmıştı. Hem de hiç anlaşamadığı ve onu sürekli küçümseyen bir müfettiş ile birlikte çalışacaktı. Bir, iki derken kısa zaman içinde üç ölüm olmuştu. Ortak yanları ise zamanında pedofili suçuyla hüküm almış olmalarıydı. Bu üç ismi araştırdıkları sırada, zamanında polisten hatta ülkeden kaçan bir adamın on üç yaşındaki kızının kaybolduğunu öğreniyorlar. Geçmişte yaşananlar, bulunan cesetler ve araştırdıkça ortaya çıkan başka kayıplar. Hepsi birden kördüğüm olmuştu. Ölümlerin vahşeti mide bulandırıyor, dava farklı bir derinliğe gömülüyordu. Dünyadan bir pislik daha silindi diye düşünenlerin aksine Kerrigan, suçları ne olursa olsun adalet istiyordu. Matruşka bebekleri gibi her olayın çözümüne vardıkça başka bir olayla karşılaştılar. Aslında dallarını tuttukları ağacın köküne ulaşmaya çalışıyorlardı. Her şeyi çözmeleri Kerrigan’ın tehlikede olduğunu anlamalarıyla aynı anda oldu. En ince detaylara kadar
Bir dünya daha biter...
2023 12. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2023 23:03
Merhabalaar; bugün sizlere ‘Maeve Kerrigan’ serisinin ikinci kitabı olan ‘Acımasız’ ile geldim. Polisiye gerilim çok severek okuduğum bir tür ve Jane Casey’nin kalemini de seviyorum. Kitabı bitirmem tercih sonuçlarını bekleme heyecanım yüzünden biraz uzun sürdü ama olsun :) Olaylar başkarakterimiz ve dedektifimiz Maeve Kerrigan’ın hayatı ile kaldığı yerden devam ediyor. Bu kitabımız da konumuz pedofili adı altında ki cinayetler… Olay örgüsü ve kitap sizi öyle bir içine çekiyor ki ne ara sayfalar akıp itmiş farkında bile olmuyorsunuz. Zaman zaman ‘Gerçekten bazı insanlar ölmeli miydi? Suçsuz yere mi öldüler? Adalet yerini buldu mu?’ gibi sorular ile boğulurken buluyorsunuz kendinizi. Toplumda çok kötü suçlar işlemiş olan insanlar adalete mi teslim edilmeli yoksa bir takım seri katiller ya da hırsını alamayan insanlar tarafından öldürülmeli mi? Ya da adalet sisteminin verdiği cezalar az geliyor diye başka yollarda adalet mi aranmalı? Gerçekten zor sorular bunlar. Kendi mesleğimden örnek vermek istiyorum. Bir tecavüz suçlusuna hemşire olarak bakım vermemiz gerektiğinde kaçmalı mıyız yoksa işlemleri acılı bir şekilde, nefret dolu gözlerle mi yapmalıyız? Aslında onun da bir sağlık hakkı var bunu unutuyoruz. Sağlık etiği ve sağlık ahlakı gereği o hastayı hiçbir hastadan ayırt etmeden bakımını yapmalıyız. Bu kitapta da aynı şeyi polis ile entegre edebiliriz. Bir polis yakaladığı suçluyu tecavüz suçlusu da olsa kötü bir davranış ile mi karşılamalı yoksa iş ahlakı gereği gerekeni mi yapmalı? Ya da seri katiller tarafından öldürülmüş bir tecavüz suçlusunun arkasından ‘’iyi ki de öldürüldü’’ mü demeli yoksa seri katillere gerek kalmadan o tecavüz suçlusunun adaletin ellerine bırakılması gerektiğini mi savunmalı? Kitap bize bu düşünceler ile geliyor. Benim kendi düşüncem; hiçbir
Polisiye
2023 17. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2023 15:19
Merhabalar efenim:) Jane Casey kitapları okuyorum deyince bi kaç soru gelmiş hemen yanıtlayalım:) Ne kadar sıra verilse de kitaplar birbirinden bağımsız.Yani olaylar bambaşka.Her kitapta farklı vaka..Sadece ACIMASIZ ve ÖLÜME TERK EDİLENLERİ önce okumanızı öneririm karakterleri tanımanız için kafanız karışabilir çünkü.. Neyse biz hemen kitabımıza gelelim.. Canım Meave'imiz Derwent ile efsane bir cinayet vakasında koşuşturma içindeler yinee..Tabi baş müfettişimiz de dahil.. Olaya gelecek olursak.. Katil ya da katiller PEDOFİLİ suçlarından yargılanan suçluları öldürüyor.Biliyorjm sizde içinizden OH OLSUN diyosunuz zaten kitapta da çok umursanmıyor bu durum.Tabi bizimkiler dışında.Sonucta adalet devlet(!) tarafından verilmeli tek başına kimse ceza kesmemeli.. Derken GODLEY ve DERWENT'in bizzat bildiği azılı suçları olan ve güçlü bir karakter giriyor satırlara..Godley başta intikam iicn geldiğini düşünse de durum hiç öyle görünmüyor.Katil ve ekibi bulunuyor bulunmasına daaa Olaylar çook karışıyor.Çünkü asıl sebep pedofililere ceza değil.. E peki ne der gibisiniz¿ Bunu söylersem sırrımız bozulur:) Okuyun öğrenin ya huu.. Ha bu arada hiiiç ummadığınız şeyler yaşayabilir,yok artık diyeceğiniz sayfalara şahit olacaksınız..Hiiiç aklınıza gelmeyecek şeyler olcak ayyh çok heyecanlı:)) Kitabı çok başarılı buldum valla severekte okudum bay da ters köşe oldum:)) Satırlarda tırnaklarınıza dikkat edin deli olup yemeyin e'mi:) Keyifli meraklı okumalar;))
2019 27. kitabı
Birinci kitabı okumadan ikinci kitabı almış ve okudum, birinci kitabı okumadığımın eksikliğini pek görmedim bu kitapta da karakterler gayet iyi bir şekilde bizlere anlatılmıştı. Kitabın olay örgüsü beni etkilemeyi başarmıştı. Akıcı ve yalın anlatımıyla bir çırpıda bitirdim diyebilirim
2021 10. kitabı
kitabın anlatımı aşırı iyi.özellikle de betimleme. insanın aklında çok güzel görsel çiziliyor.açıkçası bazen fazla kaptırdığım oluyordu. sübyancıları kimin öldürdüğünü gerçekten de merak etmiştim.Meave gerçekten de adalet diyor.doğrusu herkese karşı kendi bildiğini yapması hoşuma gitmiyor değildi.bu tür kitaplar sayesinde insanlar hayatın her anında temkinli davranıyor. Bu güzel..
2021 72. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2021 09:25
Casey , kusurları olan fakat sempatik bir kadın kahramanla süslemiş kitabını.. kitap son sayfalarına kadar sizi gerilimin kolları arasına atmaya devam ediyor. Pedofilik suçlar işleyen insanları kendi kendilerine cezalandırıp adaleti sağlamaya çalışanları konu ediniyor. Fakat kadın kahramanımız dedektif Maeve Kerrigan' a göre kimsenin adaleti kendi eliyle sağlamasına izin verilmemeli. Genç ve deneyimsiz olan DC Kerrigan , kurban hangi suçu işlemiş olursa olsun cinayetin cinayet olduğuna inanmak istemektedir. Katilin vahşeti şiddetlendikçe , Kerrigan adaleti sağlamak için ne kadar ileri gitmek zorunda kalacağıyla yüzleşmek zorundadır.. Keyifli okumalar.
2019 8. kitabı
Kitabın isminin acımasız olmasının nedeni katilin acımasız bir şekilde kurbanlarına yaptıkları ve bunları yakalandıktan sonra bile soğukkanlılıkla anlatması diye düşünüyorum. Meave aşk konusunda kendini geri çeken sorunsuz bir sevgili, bağlanma olmadan bir ilişki yaşamak istiyor. Genel düşüncesi bu olduğu için bu kitapta kendisiyle çok çatışıyor. Kişisel olarak onda bunu çözümlüyoruz. Bunların dışında ise yan karakterle ve olaylarla renklenen bir kitap okuyorsunuz. Ben beğendim sizlere de tavsiye ederim. Seriyi okumaya devam ^^
2022 25. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2022 16:31
Maeve Kerrigan serisinin ikinci kitabı olan Acımasız kitabı, birinci kitap 5.Kurban gibi yine nefisti. Okurken aynı zamanda film izliyormuş gibi hissettim, her şey gözümde canlandı. Bir kusur bulamıyorum gerçekten çok heyecanlı ve akıcıydı
·558 syf.·
2023 48. kitabı
Acımasız - Jane Casey 9/10 "Adalet. Sen adalet hakkında ne bilirsin ki? Onu birkaç yıllığına bir cezaevine ya da akıl hastanesine göndereceksin. Onu oraya kapatacak ve karşılığında para bile almadan ona günde üç öğün yemek ve eğlence vereceksin. İnsanları nasıl cezalandırdığınızı gördüm. Bunun hiçbir anlamı yok. Bu adalet değil. Herkese merhaba. Ayın son kitabı Acımasız'ı bugün bütün gün okuyarak maratona yetiştirmenin verdiği gururu yaşıyorum. Mutluyum Kitaba gelecek olursak. Kitap gayet güzel başladı tabii ki ama okudukça daha da güzel oldu. Bu sefer konumuz pedofili. Katilimiz pedofili suçunu işleyen kişileri bulup işkence edip öldürüyor. Halkın gözünde kahraman neticede mahkum edilmiş pedofilleri hedef alıyor. Polis bile çoğu olayın üzerinde durmasa da Maeve için olay öyle değil. Kimse adaleti kendi kafasına göre sağlayamaz. Katilin pedofilleri öldürmesi kimin yaptığının ortaya çıkması onun ardından gelen sırlar ve olayın bambaşka bir yere bağlanması. Bu arada Maeve'in bir sapığının çıkması ve onunda olaya bağlanması çok iyiydi. Kitabi bir solukta okudum. ben derwent karakterini kitabın sonlarına kadar sevmedim olmasa da olurdu bence. Kendini üstün görmesi Maeve aşağılaması. Zıtlaşmak ayrıdır 'kenarda dur güzel görün işime karışma' diyerek itelemek ayrıdır. Sevmedim yani kısaca. Sonlara doğru belki biraz sempatimi kazanmış olabilir. Robbb. Sana ne desem bilmiyorum. Maeve beni başlarda biraz sinir etse de sonradan toparladı ama senin son kısımda yaptığın o zeka oyunu çok çok iyiydi. Yani kısaca kitabı severek okudum.
2020 22. kitabı
Okunma: 22 Mart 2020 03:42
Kitabın ilk 70 sayfası, sadece 2 olay yeri incelemeyi anlatıyor. Serinin ilk kitabını 1,5 sene evvel okudum ve onda da ayrıntıdan şikayet etmiştim. 550 sayfa ama taş çatlasın 400 sayfa da bitebilecek bir kitaptı . O 400 sayfa konu , kurgu açısından güzel. İlk kitapta Maeve’yi çok sıradan bulmuştum ama bu kitapta daha bi ilgimi çeken karakter oldu. En azından o tecrübesiz dönemini atlattı ve daha cesur yaklaşımlarda bulunabiliyor. . xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Üst üste 2 cinayet, 2 side bi zamanlar pedofili suçundan hapis yatmış ve 2 side vahşice katledilmiş bir şekilde bulunur. Kimin pedofili suçlularını hedef aldığını bulmak ise Müfettiş Derwent ile çaylak dedektifimiz Maeve’ye düşüyor. Maeve, ne yazık ki Müfettiş tarafından pek ciddiye alınmaz ve olaylarda sadece boy göstermesini ister fakat Maeve, kendini göstermekte kararlıdır. Hatta işinde kötü etki yaratacağı korkusuyla hoşlandığı Dedektif Rob’un tekliflerini reddeder. . Cinayetleri araştırmaya başladıklarında işin arkasında tahminlerinden farklı çok eski bir dava ile karşılaşırlar. Olay artık başka bir boyuta geçer ve bu sefer eski bir davada kaybolan 14 yaşındaki Cheyenne’yi yeniden aramaya başlarlar. Bu sırada Maeve ‘nin de bazı sebeplerden ötürü güvenliği tehlikeye girmiştir. Ve tüm bu olayların arkasında ise, akıllara zarar nedenler ve olaylar yatmaktadır. Acemi dedektifimiz bu işin altından kalkıp kendini kanıtlayabilmiş mi? Ve Sonunda duyguları yönünden ne kararlar vermiş okuyup öğreniyoruz

Jane CaseyYazar · 17 kitap
Polisiye roman yazarıdır. 1977 yılında Dublin'de doğup Castleknock'ta büyümüştür. Oxford, JesusCollege'de İngilizce bölümünü okumuştur. İlk romanı The Missing, 2010 yılı şubat ayında yayımlanmıştır. Aynı yıl kasım ayında 5. Kurban (The Burning) okuyucularla buluşmuştur. Ardından 2011'de Acımasız (The Reckoning) ve 2013'te de The Last Girl kitapları yayımlanmıştır. Yazar Londra'da eşi ve oğluyla yaşamaktadır.