Maeve Kerrigan Serisi 4

İlk Yayın Tarihi:
Temmuz 2013
Olimpos Yayınları
Orijinal Adı:
The Stranger You Know (Maeve Kerrigan #4)

2025 25. kitabı
Jane Casey / Parafili Serinin en sevdiğim kitaplarından biri oldu #Parafili . “Nasıl görmüyorlar? Katil şu işte!” diyerek her seferinde yanıldığım, düğümler çözülse de sonuca ancak finalde ulaşabildiğim, aksiyonu ve gizemi hiç bitmeyen bir kitap. Ne tiplerinde, ne işlerinde, ne de sosyal çevrelerinde benzerlikleri olan üç kadının cinayeti. Tek ortak noktaları aynı şekilde öldürülmeleri. Katil niye bu kadınları şeçmişti? Aldığı tüm davaları sonuca ulaştıran Maeve için bu dava çok zordu. Ortağı Komiser Josh Derwent’in suçlu olabileceğini düşünen üstleriyle bir çıkmaza girmişti. Her şeyin gizli yürütülmesi ve Derwent’in olanlardan haberi olmaması gerekiyordu ama Maeve’ye göre bu haksızlıktı. Ortağı kaba olabilirdi, herkesi kızdırabilirdi ama işinde çok iyiydi ve kesinlikle katil olamazdı. Ya da olabilir miydi? Sahi onu ne kadar iyi tanıyordu ki? Ortağının geçmişine baktığında cinayetle suçlandığını öğrenmek ilk şüphe tohumlarını atmıştı. On beş yıl önce yaşananlar ile şimdiki cinayetler karşılaştırıldığında anladılar ki, aradıkları bir seri katildi ve onu bulmak hiç kolay olmayacaktı. Karakterlerin bağlantılarıyla geçmiş ve şimdiki zamanda yaşananlar onlara bir yol haritası çiziyordu ama kimler gerçek, kimler yalan söylüyor bulabilecekler miydi? Keyifli okumalar…
Parafili
2024 37. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Jane Casey kaleminden Parafili kitabının yorumu ile geldim Mayıs ayının sıradaki kitabı ile sizlerleyim. 2012 yılı basımlı 480 sayfalık bir kitap.🩶 BELKİ DE KATİL ÇOK YAKININIZDA VE SİZ ONU TANIYORSUNUZ... Parafili psikolojik bir terimdir ve bir kişinin yoğun fantezi, anormal arzular içinde bulunması anlamına gelir. Kitaba adını veren bu kelime kitabın konusunu kısa ve öz olarak anlatıyor. Bu sefer Londra'da yine bir seri katil kol gezmektedir. Yirmi yıl önce işlenen bir cinayeti benzer şekilde tekrarlayarak cinayetleri işliyor. Katil üç kadın öldürüyor ve üçü de aynı şekilde. Yalnız yaşayan kadınları hedef alan katil önce hepsinin güvenini kazanıyor evlerine girip önce boğarak öldürüyor sonra gözlerini çıkarıyor ve kendi imzasıyla suç mahallini adeta bir tablo haline getiriyor. Ve bunları yapmasının sebepleri çok ürkütücü... Kerrigan bu olayı araştıran küçük gruba dahil edilir ve bu cinayetlerin geçmişte işlenmiş bir cinayet ile benzerlikler taşıdığı fark edilir. Ortada bir ipucu, kanıt yoktur. Fakat şüpheler bir kişi üzerinde yoğunlaşır. O kişi de Kerrigan'ın çok yakından tanıdığı biridir... 5.Kurban kitabıyla başladığım serüven oldukça ilginç hal alıyor. Yazarın tarzını ve olayın sürükleyici şekilde anlatılmasını seviyorum. Yazarımızın kalemine sağlık🩶 Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Edebiyat Polisiye Roman
Puan vermedi·480 syf.·
2021 6. kitabı
Derwent'le olan atışmalarına bayılıyorum. Meave'i Derwent ile yakıştıran tek ben olamam değil mi? Meave'in Derwent ile ilgilenmemesine deliriyorum:) Tabiki dogru tercih mükemmel Rob'dur. Ben biraz dengesiz seviyorum galiba:) Spoiler içerebilir.. Sonu hızlıca toparlanmış gibiydi. Bu beni pek memnun etmedi. Angela'ya olanlar tahminlerle kapatıldı. 20 yıldır çözülememiş ve merak edilen cinayet failinin üstü böyle kapatılmamalıydı. Onun öldürdügüne dair de kanıt yoktu. Önceki işlediği cinayetlerin benzeri olabilir evet ama yine de kesinlik yok. Diğer kadınlar için gözlerin oyulmasını, mumları, beyaz elbiseyi katilin açıklamasını beklerdim. Kadınları öldüren katilin küçükken ezilmişliğini ve Derwent'in popülerliğine özendiğini anlayabiliyorum ama büyüyünce zaten istediklerine ulaşmış. Kadınlar üzerinde hala kendini kanıtlama çabasını anlayamıyorum.
2025 6. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 22:48
Parafili / Jane Casey Jane Casey'nin "Parafili" kitabının incelemesi buyurun sevgili okurlar; Sürükleyici bir Polisiye Romanı: Bu kitap, Dedektif Maeve Kerrigan'ın henüz kariyerinin başında olduğu ve genç kadın cinayetlerini araştırdığı bir olaya odaklanıyor. Seri katil avı, sayfaların arasında kaybolmaya zorlayan karmaşık ve gerilim dolu bir kurgu sunuyor. Başarılı bir karakter inşaası kitabın en güçlü yanlarından biri, şüphesiz baş kahraman Maeve Kerrigan. Casey, Maeve'yi sadece bir polis memuru olarak değil, aynı zamanda erkek egemen bir meslek dünyasında ayakta kalmaya çalışan, zeki ve güçlü bir kadın olarak başarıyla canlandırmış. Onun iç dünyasına, düşüncelerine ve karşılaştığı zorluklara tanıklık etmek, hikayeye derinlik katıyor. Olaylar ilerledikçe katilin motivasyonları, kurbanların hayatları ve toplumun bu tür olaylara nasıl tepki verdiği gibi konular, okuyucuyu düşünmeye sevk ediyor. Kitap, sizi sürekli olarak şaşırtacak ters köşelerle dolu. Cinayetleri çözmeye çalışırken, her an yeni bir ipucu veya şok edici bir gelişmeyle karşılaşabilirsiniz. Eğer gerilim ve polisiye türlerini seviyor, akıl oyunları ve psikolojik derinliği olan hikayelerden hoşlanıyorsanız, "Parafili" tam size göre. Kitabın akıcı dili ve merak uyandıran yapısı sayesinde, elinizden bırakamayacağınız bir roman. Keyifli okumalar dilerim.
2019 9. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2019 15:59
Seri halâ güzel gidiyor. 4 kitapta da hız kesmedi yazar. Katili bu kez baştan tahmin ettik ama bu kez yanılmadım. Diğerlerinin standardında bir kitaptı. Okumak keyifliydi. Tavsiye ederim.
2015 906. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2015 03:58
Meave Kerrigan üç kadının katilinin peşinde koştururken detaylar onu şaşırtıyordu. Vahşette sınır tanımayan katil kurbanlarının güvenini nasıl kazanıp onların evlerine kadar girebiliyordu? Delileri derinlemesine inceleyen Godley, Meave'i bu zorlu göreve atamasının kararını verirken hata mı yapmıştı? Meave' in ortağı Komiser Josh Derwent'in şüpheli olmasına hem şaşırmış hem de inanmamak için araştırmalarında tarafsızlığını korumakta zorluk yaşamaya başlanıştı.... Cinayetler ile Derwent' in nasıl bir bağlantısı vardı? Geçmişi onu tekrar şüpheli konumuna getirmesi tesadüf müydü? Jane Casey okumaktan keyif aldığım bir yazar fakat bu kitap beni içine alamadı... Sıkılmadım okurken ama çok fazla tasvir ve tekrar olduğunu söylemeden geçemeyeceğim...
2021 13. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2021 17:18
Jane casey'nin bir efsanesi daha diyebilirim. Muhteşem bir kitap bu kadının kitaplarına ve bu kitapların bu denli sürükleyici olmasına hayranım. Maeve Kerrigan serisi benim için apayri bir efsane. Bu serinin kitaplarının son sayfası benim için hüzün durağı bir yandan çok mutlu oluyorum bir yandan da hafızamdan silinse de tekrar okusam etkisi veriyor bana. Kesinlikle okunmalı.
Polisiye
·480 syf.·
2021 66. kitabı
Jane Casey’in Maeve Kerrigan serisinin dördüncü kitabıyla geldim bugün. Polisiye sever bir okur olarak vazgeçilmez yazarlarımdan olduğunu söylemeliyim. Her ay bir kitabını okumaya çalıştığım ve bana eşlik eden güzel arkadaşlarımla seride dördüncü kitabı geride bıraktık. Ve benim en sevdiğim kitap oldu okuduklarım içerisinde. Yazarın kaleminin gittikçe güçlendiğini bu kitabında daha iyi hissettim. Kurgu ile birlikte olayların akışı merak unsurunun bitmemesi ile sayfalar akıp geçiyor. Maeve’nin özel hayatına dair bilgiler okumak ise sevdiğim bir diğer yanı. Katilin yakınınızda birlikte çalıştığınız biri olduğuna dair şüpheye düşüren bir kurgu düşünün inanılmaz güzel değil mi? Her ne kadar Maeve gibi ben de şüpheye düşmüş olsamda hiç beklemediğim bir kişiydi. En baştan katili bulmuş olsam da insan acaba mı demekten kendini alamıyor. Konusuna dair spoiler vermemek adına konuşmuyor olsamda türü severlerin okumasını isterim.
2025 8. kitabı
4 günde bitirdiğime göre gayet surukleyiciydi...Meave ve ekibinin maceralarının biri daha bitti ...Yazarın kitaplari uzun zamandır kitapligimda yeni okuyorum anladım ki şimdiye kadar okumaliymisim...
2015 161. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2015 13:39
Polis memuru Meave Kerrigan'in kendi ağzından aktarılan maceraları ve cinayetler, serinin 4. kitabında da yine ilginç bir şekilde çözüme ulaşıyor. Yirmi yıl öncesinde işlenen bir cinayetle benzerlik gösteren yenilerinin olması, Londra polisini harekete geçirir. Bu cinayeti araştırmak için kurulan ekibe Kerrigan alınır fakat ortağı ve yol göstericisi Derwent dışarda tutulur. Elbette ki sebebi vardır. Bu arada Meave'in erkek arkadaşı Rob eğitim için Amerika'ya gidince aklını işine veren polisimiz, kendini yine tehlikenin kollarında bulur. Eski yeni düşmanları başının belası olmaya devam eder. Meave'e gelen gülleri gönderen kişi de sanırım eceline susadı, umarım devam kitabında ağzının payını alır. Bu kitapta bazı eksik kalan kısımlar varmış gibi hissetsemde hatta çözümü biraz zorlama bulsamda yazarın, gelişen olayları  tek bir nedene bağlamaya çalışmaması ve ters köşeleri oldukça hoşuma gitti. Kurgunun öyle gelişmesi için Rob'a az yer verilmiş olsa da kitapta daha sık geçmesi, hatta serinin '5. Kurban' kitabında olduğu gibi hikayenin ikisi arasında değişken anlatılması çok daha güzel olurdu. Yazarın kalemini ve diğer kitaplarını severek okuduğum için bir puan torpil yapıyorum. Her kitapta ki cinayet ve hikayeler  farklı ve her cinayet çözülmüş olsa bile, yine de kitapları birbirlerine bağlayıcı  detaylar var. Bu kitabı okumak isteyenler seriyi takip ederlerse eminim daha fazla beğeneceklerdir.

Jane CaseyYazar · 17 kitap
Polisiye roman yazarıdır. 1977 yılında Dublin'de doğup Castleknock'ta büyümüştür. Oxford, JesusCollege'de İngilizce bölümünü okumuştur. İlk romanı The Missing, 2010 yılı şubat ayında yayımlanmıştır. Aynı yıl kasım ayında 5. Kurban (The Burning) okuyucularla buluşmuştur. Ardından 2011'de Acımasız (The Reckoning) ve 2013'te de The Last Girl kitapları yayımlanmıştır. Yazar Londra'da eşi ve oğluyla yaşamaktadır.