İlyas'ı İstiyor Asya'nın Gönlü
2026 34. kitabı
İLYAS’I İSTİYOR ASYA’NIN GÖNLÜ SEÇİL BOZER 40 KİTAP YAYINEVİ Merhabalar sevgili kitap dostları Bugün sizlere, şiirle iç içe geçen duyguların, kırılganlıkların ve içsel yüzleşmelerin derin izlerini taşıyan çok özel bir kitap yorumu ile geldim: “İlyas’ı İstiyor Asya’nın Gönlü”. Bazen bir isim, bir duyguya dönüşür… Bazen de bir duygu, insanın içinde bir ömür yankılanır. İşte bu kitap, tam da o yankının satırlara dökülmüş hâli… Bu eser, yalnızca bir şiir kitabı değil; aynı zamanda insanın kendi iç dünyasında yaptığı uzun ve çetin bir yolculuğun sesi. Aşkın, özlemin, kırgınlığın ve kabullenişin iç içe geçtiği dizelerde, okur kendinden parçalar buluyor. Her şiir, bir başka duygunun kapısını aralıyor. Kitapta yer alan şiirler; bazen bir isyan, bazen bir kabulleniş, bazen de sessiz bir çığlık gibi… Özellikle “İlyas’ı istiyor Asya’nın gönlü” dizesi, anlatılamayan duyguların en sade ama en derin ifadesi olarak kalbe dokunuyor. Bu kitap; duygularını bastıranlara değil, hissetmeye cesaret edenlere hitap ediyor. Çünkü burada aşk, sadece bir kavuşma değil; çoğu zaman bir eksiklik, bir arayış ve bir iç hesaplaşma olarak karşımıza çıkıyor. Hiç anlatamadığın duyguların oldu mu? Birini unutmak isterken aslında daha çok hatırladığın anlar yaşadın mı? Kalbin, aklının sustuğu yerde konuşmaya devam etti mi? Bu sorular, kitabın satır aralarında usulca dolaşıyor ve okurun yüreğine dokunuyor… Yalın ama derin, sert ama bir o kadar da kırılgan bir anlatımı olan bu eseri; şiiri hissederek okumayı seven herkese gönül rahatlığıyla öneririm. İlyas'ı İstiyor Asya'nın Gönlü Seçil Öztürk #40kitapyayınları
Şiir
İlyas'ı İstiyor Asya'nın GönlüSeçil Öztürk · 40 Kitap Yayınları · 20251 okunma