Puan vermedi·56 syf.····Okunma: 09 Nisan 2026 18:25 Bozkurtların Ölümü Albüm: 2, eserin sahibi olan Türkolog, şair, düşünür, öğretmen ve Türk yazar Hüseyin Nihal Atsız, çizeri ise ressam, çizgi roman yazarı ve çizeri, oyun, simülasyon, 3D modelleme gibi bir alanda çalışmaları bulunan Oğan Kandemiroğlu'dur.
Bozkurtların Ölümü Albüm 2, Atsız'ın Bozkurtlar adlı eserinin çizgi romana çevrilmiş halidir. Eser 52 sayfa parlak kuşe kağıda çizilmiştir. Eser dört bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler: Ötüken'in Keskin Nişancısı, Tüng Yabgu Kağan'ın Elçileri, Onbaşı Sançar ve Kineş'tir.
Eser, 1. Albümün devamı ile devam etmektedir. Türk boyları bir araya gelerek at binme, kılıç kuşanma hünerlerini gösterirler. Olaylar gelişir.
Eser, Türk töresini ve geçmişini çok iyi aktarıyor. Türklerin savaşçı özellikleri, Türk veraset anlayışı, ordu-millet anlayışı, Çin Seferleri, Çinliler ile olan siyasi ve toplumsal ilişkiler, Çinlilerin casuslukları, Çinlilerin Türkleri içten yıkma çalışmaları, Çinli prenseslerin iktidardaki etkisi, Çinli kölelerin toplumdaki yeri, Türk toplum yapısı, Türklerin günlük yaşamları, Türklerin ata sporları, geleneksel Türk tören, oyun ve eğlenceleri, kımız içme gelenekleri, at binip kılıç kullanma ve ok atmadaki başarıları gibi birçok şeyi bu çizgi romanda bulabilirsiniz.
Okurken çok zevk aldım. Bu serinin koleksiyon niyetine alınıp saklanması gerektiğini düşünüyorum. Hele içerisindeki çizimleri görüp de beğenmeyecek olmaz sanırım. Çizgi roman okumak isteyenlere ve çizgi roman okumayı sevenlere tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim.