Bu kitap Dr. Hulusi Behçet Ortaokulu bünyesinde kurulan "Uçan Kalemler Kulübü" "Çocuk Yazarlar Projesi"nin bir ürünüdür.
Çanakkale Savaşı'nda kahramanlık gösteren Türk askerlerinin o destansı direnşini konu alan bir eser. Kitap, bir ortaokul öğrencisinin rahatlıkla okuyabileceği sadelikte akıcı bir dille yazılmış. Kitabın çıkış amacı genç nesillere Çanakkale ruhunu aşılamak. Bu toprakların nice şehidin kanıyla kazanıldığını anlatmak. Kitabın sonunda tarihi arşivlerden alınmış fotoğraflar da var. Büyük bir özveri ve emekle hazırlanmış.
Bazı yerleri gözlerim dolarak okudum. Ve kitabın son kısmı içimi acıtmadı desem yalan olur "Bu kahramanların anısına o günden itibaren Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir."
57. Alay'ın kahramanlığı anısına Türk ordusunda günümüzde de 57. Alay bulunmamaktadır. Çanakkale'de en çok şehit veren ve madalya alan (Altın/Gümüş İmtiyaz Madalyası) birlik olarak bilinir.
Ruhları şad olsun.