BELKİ DE BİZİZ ÇÖLDE UMUT ARAYAN
2026 4. kitabı
Öncelikle söylemem gerekir ki, gerçekten övüldüğü kadar varmış. Hatta hayatıyla özdeşleştirip anlam çıkarabilen insanlar için, bence övüldüğünden, anlatıldığından çok daha fazlası bu kitap. Kendi düşünceme göre belli başlı saçma tarafları da var ama sonuçta her şeyimizin sonuna kadar uyum sağlaması gerekmiyor. Aslına bakarsak okurken keyif almamı sağlayan etkenlerden biri de bu uyuşmazlıklardı diyebilirim. Kitap size, karakterlerin derinine inmeden, genel anlamda evrenin işleyişi ve dünyanın kuralları çerçevesinde örneklendirmeler yaparak bir nevi ders veriyor. Tema genel anlamda kişisel amaçlarımız ve alın yazımız hakkında. Tabi bunu tam olarak böyle aktarmasa da hatta karakterler tersini iddia etse de, verilen mesajın bu yönde olduğunu düşünüyorum. Bu kitaptan aldığım en iyi şey, ''bir şeyi yürekten istiyorsanız, onun uğruna çalışmaya başladığınız zaman, bütün evren onu gerçekleştirmeniz için iş birliği yapar'' kısmı oldu. Çünkü evren tek bir şey, tek bir şey her şeydir. Buna inanması kolay denebilir, çünkü bu zamanda en çok aradığımız ve ihtiyaç duyduğumuz hatta satın aldığımız şey umudun ta kendisi. Okumak isteyen herkese tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
1000k
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,5bin okunma