Güven kitabı incelemesi
2026 6. kitabı
"Koru, kolla evladım, sen korunamadığın için buraya getirildin, sen koru kolla. Koruyamayacaksan, korumak istemeyeceksen sevme. Kendini de koru kolla, korunmayacaksan seni sevmelerine de izin verme. " Her insan hayatı sıradan bir hayat mıdır? Yoksa bize sıradan gibi görünen insan hayatları aslında kendi hikayesi içinde sırlar, acılar, hüzünler ve geçmişlerinden izler taşıyan özel kahramanlara mı aittir? Güven eserinin son sayfasına gelip son cümleyi okuyup kitabın kapağını kapattığımda yüzüme konan tatlı bir tebeesümün eşlik ettiği vakur bir huşu ile aklım, kalbime döndü ve, "her hayat, kendi hikayesi içinde özel birer kahramandır." dedi. Hayat, bir mücadeledir. Ve bu hayat mücadelesini en çetin halde ve sarsıcı bir şekilde verenler ise hep cocuklar ve kadınlardır. Hele ki küçük kız çocukları... Toplumun gözardı ettiği, bilipte bilmezden geldiği aile içi travmaların baş aktörü haline gelen masum kız çocuklarının hazin, acılı ve sarsıcı hikayelerini bulacaksınız Güven'de. Bir yandan kendi hayatlarını yaşamaya ve bu hayat yolculuğunda kendi yollarını bulmaya çalışan bir avuç iyi insanın, kimi zaman tesadüflerle değişen hayatlarını okumak gerçekten büyük keyifti. Kimi zaman tanrının bu hayatlar için özenle yazdığı ve vakti geldiğinde açığa çıkacak olan sürprizlerini okudukça hem içinizde bir burukluk oluşacak hem de içinizi saran bu burukluk sayfalar ilerledikçe umuda dönüşecek. Güven, kitapseverlere, okuması keyifli ve duygu yüklü bir hikayeler bütünü sunuyor. Keyifli okumalar diliyorum. Esen kalın.
GüvenSerap Erol · İkinci Adam Yayınları · 20254 okunma