2026 6. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 09:40
Claire Daverley ile tanışmama vesile olan bu roman bana zamanın, pişmanlıkların ve kaçırılmış ihtimallerin insanlar üzerindeki etkisini bu denli derin hissettiren nadir eserlerden oldu. Yazar, karakterlerin iç dünyasını büyük bir incelikle işlerken, okuru onların sessizliklerine, kararsızlıklarına ve yarım kalmış duygularına ortak ediyor. Hikâye ilerledikçe, yalnızca iki insanın ilişkisine değil; aynı zamanda büyümenin, değişmenin ve bazen hiçbir şey yapmamanın bile hayatı nasıl şekillendirdiğine tanıklık ediyoruz. Bu yönüyle roman, okura yalnızca bir hikâye sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kendi geçmişiyle ve seçimleriyle yüzleşebileceği bir alan da açıyor. Rosie daha duygusal, içe dönük ve kırılgan bir karakter. Hissettiklerini yoğun yaşıyor ama çoğu zaman ifade etmekte zorlanıyor. Güven ihtiyacı yüksek bu yüzden kendini korumak için geri çekilmeyi tercih ediyor. Hayatında istikrar ve anlam arıyor, fakat geçmişinin ve kendi iç çatışmalarının etkisinden kolay kolay sıyrılamıyor. Bu da onu hem derin hem de yer yer kararsız biri yapıyor bu yönleriyle Rosie’yi kendime çok benzetiyorum diğer yandan Will ise daha mesafeli ve kontrollü bir karakter. Duygularını bastırmaya yatkın çoğu zaman güçlü ve bağımsız görünse de içinde çözülmemiş meseleler taşıyor. Kaçınma eğilimi yüksek, özellikle zor duygularla yüzleşmek yerine uzaklaşmayı seçiyor bu yönüyle Rosie’yle çok benziyor ve ikiside bu uzaklaşmayı tercih etmekle çoğu kez birbirinden vazgeçiyor. Daha soğuk gibi algılansa da aslında kırılganlığını gizleyen bir karakter. Her ne kadar birbirlerinden çoğu kez vazgeçmiş olsalarda yeniden her zaman yeniden deniyorlar çünkü seviyorlar ve çoğu kez sevgi sayesinde yarım kalan yanlarını tamamlayabileceklerine inanıyorlar ve bütün kırılmalara rağmen birbirlerine geri dönmenin yolunu buluyorlar. Ama asıl mesele , sevginin her zaman bir arada kalmak değil birbirinin hayatında kalıcı iz bırabilmek olduğunu anlıyorum. Gündem bu kadar kötüyken biraz olsun kafamı dağıttığı için teşekkür ederim gece ve sonra’ya <3
Duygu ve Düşünce
Gece ve SonraClaire Daverley · Domingo Yayınevi · 20241,177 okunma