Puan vermedi·216 syf.··Beğendi
· "Kayıp, hiçbir şeyin asla sana ait olmadığını anlamaktır. Keder, umudun kaybolduğunu anlamak ya da henüz tam anlamıyla anlayamamaktır."
"Kelimeler ne için kullanıldıklarını umursamaz."
" Hayat taşıyan herhangi bir sessizlikten daha sessiz şimdi."
Hollandalı yazar ve şarkıcı #evameijer kaleminden #kuşevi ni #gülözlen 'in insanın zihninde kuş siluetleri, kulaklarında ise kuşların seslerini duymamı sağlayan eşsiz çevirisiyle okudum.
Doğa gözlemcisi Len Howard'ın gerçek yaşam öyküsünden esinlenerek yazılan kitap, insanın doğayla olan bütünleşmesini okuruna iliklerine kadar hissettiriyor. .Gerçek özgürlüğü ve derin soluk alışın ne olduğunu en çok da.
Müzikle olan bağını destekleyen ve tüm imkânlarını çocuklarının müzikle olan kariyeri için seferber eden bir ailenin çocuğu, yaşadığı küçük şehirden Londra'ya eğitimi için taşınır. Yıllar sonra ise her birine isimler vereceği kuşlarla dolu bir yaşam için yeniden kırsala...
Kendi türünden olmayanı anlamaya ve doğanın sadece insanlara ait olmadığını düşünmeye sevk eden hoş bir metindi.
Bu defa gönlümde pastoral ve lirik hisleri perdeleyen derin bir sızı var gündem nedeniyle.
İnsanın başını alıp çok uzaklara gidesi geliyor. Tarla, tapan, köy evi ve kuşlara doğru
Zihnimdeyse #şükrüerbaş dizeleri:
"Bir çürümenin ortasında utancımıza tutunmuş iyi şeyler düşünerek yaşamaya çalışıyoruz."
@selyayincilik