2026 47. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 22:36
Başta PKK terör örgütü ve diğer silahli sol terör örgütlerinin "devrim" süreçleri içerisinde, çocuk yaştaki kişilerin uğradıkları infazları anlatan bir eser. Bu çocukların bir kısmı tutuklandığında hapiste kendi yoldaşları tarafından öldürülmüş, bir kısmı ise dağda infaz edilip kimsenin bilmediği bir köşeye gömülmüşler.. 8 çocuğun hikayesi yanında, sonsözle birlikte 4 değerlendirme yazısı hem geçmişi hem de içine girdiğimiz süreci birazcık daha yakından izleme ve belki de bir nebze anlama fırsatı sunuyor. Yazarın PKK üyeliğinden 10 sene hapis yatmış bir kimse olması ve bu süreçte şahit olduklarını vicdanıyla doğru ve yerli yerinde tahlil etmesi, bunun ötesinde dünya sisteminin değişkenliği nispetinde "silahlı devrim" hareketlerinin pek çok yerde anlamını yitirdiğini, anlamını yitirmesinin belki de yegane sebebinin en başta kendi yoldaşlarını tüketmek olduğunu görmesi takdire şayan ve vicdanının işareti... *** İnsanı, toplumu ve devleti bireysel ve kolektif vicdanlarıyla yüzleştirecek eserlere her zaman için ihtiyacımız olduğu gerçeğiyle okunmasında fayda olduğuna inandığım bir eser. Yazarın Son Diktatör eserini de en kısa zamanda temin edip okumak istiyorum..
Onlar Daha ÇocuktuAytekin Yılmaz · İletişim Yayıncılık · 201955 okunma