Son Diktatör

Haziran 2020
Vadi Yayınları

Son Diktatör
2025 2. kitabı
SON DİKTATÖR “Eğer bir gün bu çatışmalı sürecin muhasebesi yapılacak olunursa görülecektir ki PKK’nin Kürtlere verdiği zarar, 1930’lardaki Stalin’in Ruslara verdiği yıkıma benzerdir.” “Örgüt ortamlarında bir tek ölüler seviliyor. Bundan dolayıdır ki koğuşumuzdaki eğitim odasının duvarında ‘Aramızda en iyilerimiz bizim için öldüler.’ yazıyor.” Aytekin Yılmaz’ın eşsiz anlatımıyla, Abdullah Öcalan’ın 1998 yılında Şam’dan Yunanistan’a, oradan Moskova'ya ve ardından Roma’ya geçişine, en sonunda Kenya’da tutuklanıp İmralı’da son bulan trajik hikâyesine tanık olacaksınız. Bununla birlikte ele geçirildiğinde yirmi yıldır eline silah almamış, iki gün dağda kalmamış, bir defa olsun çatışmaya girmemiş ama dünyanın en büyük gerilla örgütünün lideri haline gelmiş Abdullah Öcalan’ın oluşturduğu örgüt ve mücadele ortamına şahitlik edecek ve kitabı elinizden düşüremeyeceksiniz. Son Diktatör, PKK ve Öcalan üzerinden Türkiye’nin örgüt kültürünü ve psikolojisini analiz eden, içeriden bir bakış. Aytekin Yılmaz’ın anıları, örgüt adı fark etmeksizin silaha bulaşmış ve şiddeti kurtuluşun tek yolu olarak gösterenlerin şiddet sarmalına nasıl teslim olduklarını gözler önüne seren, alanındaki tek eser olma özelliğini taşıyor. Elinizdeki eser, literatüre “İkinci el diktatör” ve “İkinci el toplama kampları” gibi yeni kavramlar kazandıran yazarın başyapıtı niteliğinde. “Önderliği dinlemeyen cehenneme gider. Onunla oynayanı korkunç bir son bekliyor.” Abdullah Öcalan
2021 10. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2021 21:27
Eli kanlı, hain terör örgütü PKK’ya ve bebek katili Abdullah Öcalan’a içeriden bir bakış. Demokrasi çığırtkanlığı yaparak meşru gösterilmeye çalışılan bir terör örgütünün kokuşmuş dikta yönetimini gözler önüne seren bir eser. Örgüt için infazlar, ölüm oruçları, militanlaşma süreçleri, sözde devrim ve eğitim... Sahi, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu cennet vatana ve aziz milletimize ihanet etmek bu kadar kolay mıydı? Her ihanetin elbette bir bedeli olmalıydı. Ve bu bedel çoğu zaman “yoldaş” dediklerinin elinden oluyordu...
·232 syf.·
2022 1. kitabı
Tek bir cümleyle özetlenebilir: PKK'nın gerçek yüzü, el kitabı. PKK'nın gerçek yüzünü bilmek, okumak istiyorsanız, mutlaka okumalısınız. Çocuk savaşçılardan tutun, canice insan kıyımlarına ve köy katliamlarına, hapishanedeki vahşi kurallardan tutun sol terörist örgütlerin ne kadar ruh hastası olduklarına kadar her şey teker teker yazılmış. Bana göre çok değerli ve önemli bir kaynak.
Siyaset & Politika

Aytekin YılmazYazar · 16 kitap
Aytekin Yılmaz 1967’de Diyarbakır, Ergani, Ortayazıköyü’nde doğdu. Ortaokulu bitirdi. Siyasi faaliyetleri nedeniyle 9,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yazı faaliyetini hapishanede sürdüren yazar, bu dönemde çeşitli inceleem-araştırma çalışmaları yaptı. Yayımlanmış eserleri arasında Doğu’nun Talan ve İnkarı (Belge Yay., 2001) ve Çokkültürlülükten Tek Kültürlülüğe Anadolu (Tohum Yayınları, 2002) vardır. 1997 Musa Anter Gazetecilik İnceleme-Araştırma Ödülü, 1999 MKM Film öyküsü Ödülü, 2003 İkinci İstanbul Ulusal Kısa Film Festivali Öykü Ödülü’nün sahibidir.