2026 6. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 22:43
Okuduğum bu kitapta şunu farkettim; yazar kısa süren saltanatı ele alırken daha çok diyalog havası içinde yazmış kitabı. Aslında bazı toplumlarda şu ayrıntı net bir şekilde göze yansıyor. Bazen isteseniz de istemezseniz de geçmişiniz sizin karekterinizi kendi kıskacında tutuyor her ne kadar hedefleriniz farklı ilgi alanlarınız farklı olsa bile. Bu kitapta da şunu anladım. Yoksul bir aileden gelen Pippin fransa kralı olur ve bu yolda ilerlerken de sürekli bir şekilde amcası Charlie'den öğütler alır gelecekte nasıl hareket etmesi gerektiği doğrultusunda ancak kaçırdığı bazı noktalar vardır ki. Yöneticiler halkı çok iyi bilmezlerse de halk yöneticileri iyi bilirler her ayrıntılarını her eylemlerini gün be gün takip ederler. Hal böyle olunca halkın. Geçmişten ailesini sevdiği Pippin'i kendi çıkarları için de kral yaptıklarını unutur. Kralın aklı stratejilerden çok astronomide ve tipik aile hayatıyla ilgili çalışır. " Yazarın çevirisi çok bölük börçük çok fazla duraklatıyor okuru, okuru tam olarak olaya mı dahil etmeye çalışıyor ne yapmaya çalışıyorduysa tam anlayamadım. Daha çok şunu anladım kitap biraz bana göre fazla melankolik duygularla oluşmuş gibi. Bence bir tık daha anlaşıla bilir olabilirdi.
Kısa Süren SaltanatJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2015807 okunma