·344 syf.····Okunma: 16 Nisan 2026 15:40 Alice Feeney’nin okuduğum ikinci kitabı olan” Ne Yaptığını Biliyorum”, yazarın önceki kitabında olduğu gibi yine oldukça akıcı bir dile sahip. Polisiye-gerilim türündeki eser, bir cinayetle başlayıp karakterlerin karşılarında bir seri katil olduğunu fark etmeleriyle temposunu yükseltiyor.
Hikâyede başlıca karakterlerden biri muhabir, diğeri ise polis. İkili arasındaki bağlantının ortaya çıktığı bölüm benim için kitabın en şaşırtıcı ve etkileyici kısımlarından biriydi. O andan sonra olaylar daha da karmaşıklaşıyor; cinayetler devam ederken herkesin birbirinden şüphelendiği gergin bir atmosfer oluşuyor.
Kitabı okurken en keyif aldığım noktalardan biri ise eserin Netflix’te mini dizi uyarlamasının bulunmasıydı. Okuduğum sahneleri sonradan görsel olarak izleyebilecek olmak beni ayrıca heyecanlandırdı. Özellikle kitapta anlatılan mekânları ve atmosferi ekranda nasıl yansıttıklarını merak ettim. Kitabı bitirdikten sonra dizisini de izlemeyi düşünüyorum.
Alice Feeney, “The New York Times Çok Satanlar Yazarı” olarak anılsa da, okuduğum iki kitabında çok büyük ters köşeler yaşadığımı söyleyemem. Buna rağmen akıcı anlatımı ve merak duygusunu canlı tutan kurgusuyla kendini rahatça okutan bir yazar. Polisiye türünü sevenler için keyifli bir tercih olabilir