···Okunma: 18 Nisan 2026 15:20 Bazı kitaplar vardır; sadece sayfaları çevirmezsiniz, sayfalar sizin kalbinizi çevirir. Mehmet Yıldız’ın Arayış kitabı benim için tam olarak böyle bir yolculuk oldu. 1000Kitap’ta iki yıldır pek çok esere şahitlik etsem de, ilk kez bir inceleme yazma ihtiyacı hissettim. Çünkü bu kitap, sadece bir hikâye değil, dindiremediğim sızıma bir tercüman oldu.
Okuma süreci boyunca elimden kalem hiç düşmedi; neredeyse her sayfada, her paragrafta ruhuma dokunan, 'işte bu benim hissim' dediğim sayısız satırın altını çizdim. Çizdiğim her cümlenin altında aslında kendi hayatımın, özlemlerimin ve kaybımın izleri vardı.
Kitabın son sayfalarına geldiğimde ise gözyaşlarımı tutamadım. Zihnim beni 2,5 ay öncesine, o en zor vedaya götürdü. Kalp kası iltihabı ve enfeksiyon sebebiyle 19 yaşında uğurladığımız yeğenimi düşündüm. Kitapta anlatılan o büyük teslimiyet ve asıl 'arayış'ın nereye varacağı sorusu, yeğenimin vefatındaki o unutulmaz görüntüyle birleşti: Vücudu sapsarıydı ama yüzünde tarifsiz, huzurlu bir gülümseme vardı. Sanki o arayışın sonunda varılacak en güzel makamı görmüş gibi.
Eğer kalbiniz yorgunsa veya gidenlerin ardından bakarken bir teselli arıyorsanız; bu kitap size cevaplardan ziyade, o cevapları kabullenecek bir gönül ferahlığı sunuyor. Acının içindeki o gizli rahmeti görmek isteyen herkesin bu yolculuğa çıkmasını tavsiye ederim.