Mehmet’in Hikayesi

Arayış

Mehmet Yıldız
8 Ocak 2021
Timaş Yayınları

Hatalarımı Mazur Görün Lütfen..
2023 2. kitabı
Bismillahirrahmanirrahim Esselamu aleykum verahmetullahi berekatû Mehmet Yıldız hocamın okuduğum ilk kitabı. Kitapta genç Mehmet'in sorunlu geçen çocukluğundan bahsediyor. Ve çok iyi bir hocasına rastlar; hocası Mehmet'e kol kanat gelir ve Mehmet'e iftiralar atılır ama hocası Mehmet'ten emin olduğu için kaldığı yetimhanede müdürüne sürekli savunur. Sonra Mehmet amansız bir hastalığa yakalanır sonra çok ileri gider hastalık. Mehmet'in hocası ona moral olması için Mehmet Yıldız hocamıza ziyarete götürmeye karar verir ve yola çıkar. Mehmet, Mehmet Yıldız hocamı ziyarete gider ve kendisini çok sevdiğini söyler velhasıl kelam ondan sonra Mehmet kardeşimiz hakkın rahmetine kavuşur...
Din
Yaşayan Ama Gerçekten Yaşamayanlar İçin
2025 8. kitabı
Karanlık bir sabah uyanmıştı Adem. Hava değil, içi karanlıktı. Dışarıda hayat akıyor, insanlar işe gidiyor, çocuklar okula koşuyor, şehir uğulduyordu ama onun içinde bir sessizlik vardı: "Ben kimim ve neyin içindeyim?" Bir işe sahipti, bir evde yaşıyordu, kahvaltı yapıyor, uyuyordu ama yaşamıyordu. Her şey tamam gibi görünüyordu ama bir eksiklik vardı. Tarif edemediği, adını koyamadığı bir eksiklik. İşte o eksiklik, Adem’i yürümeye mecbur bıraktı. Ama bu bir yürüyüş değil, bir arayıştı. Mehmet Yıldız’ın Arayış kitabı, Adem gibilerin hikâyesi. Yani hepimizin. Kaybettiğini bile bilmediği bir şeyi arayanların, içini susturup dışa uyananların, doğruyu başkalarının tarifinden öğrenen ama yanlışlığını yüreğinde hissedenlerin öyküsü bu. Kitap bir yolculuk anlatıyor. Ama uçakla değil, arabayla değil… İçeriye yapılan bir yolculuk bu. Sayfalarda şehirler yok ama duygular var. İstasyonlar yok ama kırılma anları var. Ve her durakta bir ayna tutuluyor okuyucuya. Mehmet Yıldız, öğretmek için değil; hatırlatmak için yazıyor. Çünkü bazen insanın en çok unuttuğu şey, kendisidir. Arayış sadece kişisel gelişim cümleleriyle dolu bir kitap değil. İçinde yalnızlık var, inanç var, korku var, umut var, çocukluk var, kırgınlıklar var. Ama hepsi bir araya gelince, seni sen yapan o öz çıkıyor ortaya. Kitabın içinde geçen diyaloglar, iç sesler, bazen bir dervişin sözü, bazen bir çocuğun gözyaşı kadar etkili. Bazı satırlar var ki sanki sen yazmışsın da unuttuğun bir günlüğü yeniden okur gibi oluyorsun. Özellikle öyle bir yer geliyor ki… Duruyorsun. Çünkü devam etmek için önce o cümleyi sindirmen gerekiyor.
Felsefe
2025 41. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2025 20:31
Yazarla ilk tanışmamız, aslında esere 8.5 puan verdim :-) ve başka iki eserini daha aldım. Birçok kez tanışmaya devam edeceğiz... Ve evet, korkunç bir çocukluk, korkunç bir baba, korkunç olaylar, travmalar, ölümler, hastalıklar..... Tövbe.... tövbe....samimi olanın ruhunu temizliyor...ruhuna dokunuyor... geçmişi baktı Mehmet, düşünmeye bile tahammülü yoktu...neler yaptı neler, ama çok başka bir gelecek inşa etti, fakat geçmiş bazen insanın en büyük ölüm sebebidir.... Bambaşka bir hayat isteyen, hayal eden bir de öğretmen.... bambaşka şeyler duydu. Duydukları, dinledikleri o cümleler, kalbini, zihnini etkiledi. Sonra bambaşka bir yol çizdi...ve bu yol Mehmetle keşişti... harika bir karşılaşma, bir insan bir insanın hayatını öyle bir değiştirir ki... gördük... Fakat fakat, sahi neden üzülüyoruz ki, bize zor geliyor olabilir....Ama o, kurtuldu...hem de temizlenerek... .....Herkese Keyifli Okumalar Diliyorum.....
2025 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2025 20:04
Öncelikle Mehmet yıldız sohbetlerini severek dinlediğim bir hoca hayalhanem istanbulda karşılaşmıştık tanışmıştım onunla çok mütevazi bir insandı gerçekten:) kitaba gelirsek bu kitap, Genç bir çocuğun hayatını, aile sorunları, bütün sıkıntılarını, kötü arkadaş ortamını daha sonra da hakikatı araması ve yaşadığı zorlu hayatın bir anlamının olduğunu öğrenmesi vs. gerçekten sürükleyici bir kitap… Çok anlamı bir kaç cümlesine denk geldim onlarıda zaten alıntı olarak paylaştım gerçekten okunmaya değer:)
ArayışMehmet Yıldız · Timaş Yayınları · 20211,950 okunma
Ne olursan ol yine gel...
2024 15. kitabı
Ömrünün baharında solmuş bir genç.. aile içi şiddete, cinayeti, sokakları, uyuşturucuyu, yetimhaneyi, pişmanlığı, varoluş sancısını yaşamış gencecik bir yürek. Annesinin babası tarafından gördüğü şiddeti ve gözlerinin önünde öldürülmesi uzerine evini terkeden Mehmet sokaklarda uyusturucu pisliğine bulaşıp kendi canına kıymak isterken Fatma isimli yetimhane öğretmeni ile tanışıyor. Fatma hoca ona hakkı yanlış yerde aradığını ve Allah yolundan başka derman bulunamacagini ilmek ilmek naksediyor. Doğru yola yürümek için adım atan mehmet aldığı uyusturucularin etkisinden böbreğini ve ciğerinin iflas etmesi sonucu 17 yaşında hayata veda eden Mehmet örnek bir davranış sergilemiş.
2021 6. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2021 20:04
Muhteşemdi tek kelime ile.. Ah Mehmet... Mehmet, aile içindeki şiddeti ve sokağın keskin soğuğunu sonuna kadar tatmış bir kardeşimiz. Mehmet'in yetimhanedeki değişimini ve bu değişime ortak olup en büyük desteği veren Fatma Hoca'nın hikayesini anlatıyor bu kitap. Kitabın beni etkilemesinin en büyük sebeplerinden biri bu hikayenin gerçek olmasıdır. En son sayfadaki Mehmet'in telefonunun ekranındaki sözü yazmak istiyorum “ Ama ağlamak yok güzel insan! Hemen düşmesin yüzün, Bak umut var, Allah var...”
2024 1. kitabı
Bazı kitaplar vardır; okudukça hislerinize dokunan, dokundukça hayatınızı değiştiren, değiştirdikçe de hakikati daha iyi anlamanızı sağlayıp hayatınıza yön veren ... Tam olarak öyle dokunaklı bir kitap.
ArayışMehmet Yıldız · Timaş Yayınları · 20211,950 okunma
İlk incelemem umarım beğenirsiniz...
2023 67. kitabı
Küçük yaşta başlayan zorluklar... Uyuşturucu, şiddet, hırsızlık ve en sonunda yetimhane... Olmak istediği kişiden çok uzakta bir yerde ve pişmanlık dolu bir hayat. Yetimhaneye yeni gelmiş bir öğretmenle tüm hayatı değişiyor Mehmet'in. Bir video ile ne kadar değişebilir hayatı insanın? Nelere vesile olmaz ki bir insan, bir söz... İnsanın geçmişinin kötü olması geleceğinin de kötü olacağı anlamına gelmez ve kimseyi geçmişiyle yargılayamayız. " İnsan anladığı ve anlaşıldığı insanda çiçek açar. " Mehmet de Fatma hocanın yanında çiçek açmıştı. Zorlukların üstesinden gelmesinde en büyük yardımcısı olmuş onu daima desteklemişti. Yine de hayatın zorlukları asla bitmedi... Bir kurtuluş hikayesi bu.. Bir arayışın ve yolculuğun hikayesi... Okumanızı kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. " Tövbe; bana yeni bir hayat lazım. Eskisini elime yüzüme bulaştırdım, demektir. " Tövbe etmek Kur'an-ı Kerim' de bir çok ayette bahsedilir bunlardan biri de: Ancak tövbe eden, iman edip salih amel işleyenlerin, işte Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah bağışlar ve merhamet eder. (Furkan ,70. Ayet )
2021 4. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2021 16:51
༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛༛ ༄ Aşk 5 Vakittir kitabı ile kalemiyle tanıştığım Mehmet Yıldız bu sefer, gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenerek yazdığı bu romanini bizlerle buluşturmuş. ༄ @timasyayingrubu ndan çıkan bu kitabi o kadar çok beğendim ki, özellikle Fatma öğretmenle olan kısımlar ayrı bir etkiledi beni. Bir sınıf öğretmeni olarak, kendimle Fatma öğretmeni çok benzettim. Bir öğretmenin bir çocuğun hayatına ne denli etki edebileceğini bir kez daha görmüş oldum ve Herkes için her daim umudun var olduğunu ve her zifiri karanlık ardına doğan güneşin hep olduğunu ne güzel de anlatmış bu kitap bize. Ayrıca böyle arayışta olan gençlere yol gösteren, güzel insanlar ( @hayalhanemmersin ) iyi varsınız Herkese tavsiye ederim Arayış kitabını ⓀⒾⓉⒶⒷⒾⓃ ⓀⓄⓃⓊⓈⓊ Çok küçük yaşta annesi babası tarafından gözü önünde öldürülünce, sokaklarda yaşamaya başlayıp, yanlış arkadaşlarla uyuşturucuya, hırsızlığa, her türlü kötü alışkanlığa alıştırılan Mehmet ve bir gün yolunun kesiştiği idealist bir öğretmen Fatma. Daha sonra Fatma öğretmenin sımsıcak şefkati ile hayata tutunmaya başlayan Mehmet bir gece izlediği bir video ile tamamen hayata bakış açısı değişir.Dinlediği hakikatler zihnindeki yanlışları bir Bir yıkmış artık batıl düşünceler yerini hakka bırakmıştır
2021 95. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2021 21:01
Aile içi şiddeti,cinayeti ,sokakları , uyuşturucu ,pisliği yetimhaneyi,pişmanlığı ,varoluş sancısını yaşamış gencecik bir yürek. Yaşadığı acı dolu hayata bir anlam bulmak istiyor bu genç.Dipsiz bir kuyuda geleceği için bir umut arıyor... Ve elinden tutacak idealist bir öğretmenin hayatına evvela gönlüne girebilmeyi başaran elleri öpülesi bir öğretmenin gencin karşısına çıkıp hayatını değiştirmesi ... O gencin umut dolu sözü Ama ağlamak yok güzel insan! Hemen düşmesin yüzün , Bak umut var, Allah var .

Mehmet YıldızYazar · 21 kitap
Mehmet Yıldız 1987 yılında İzmit'te doğdu. Mersin Ticaret Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nden (2006), ve Ege Üniversitesi Matematik Bölümü'nden (2012) yılından mezun oldu. Üniversite öğrencilik yıllarında Muğla Üniversitesi'nden Yüksek Lisansını tamamladı ve bu yıllarda Risale-i Nur ( Bediüzzaman Said Nursi ), Hayat'us Sahabe , Fıkıh İlmi (Ömer Nasuhi), Mevlana Mesnevi, Gazali gibi üstâdlarından istifade etti. 2013-2014 yıları arasında Dost TV'de program sunuculuğu ve İslami alanda sohbetleri yayınlandı. 2014 yılında Moral Fm 'de sohbetleri yayınlandı. İstanbul'da Resulullaha ittiba konulu seminerler verdi. Zaman zaman, yurtiçi ve yurtdışında, alanıyla ilgili konferanslar veriyor. Halen Resmi Hayalhanem İlim ve Kültür Derneğinde İslami ve Felsefi konularda sohbet vermektedir. Mehmet Yıldız İngilizce biliyor. Bilimsel sohbetlerinin yanında müzikle de ilgilenen ve gerek Türk, gerekse Arap makamları üzerinde Mehmet Yıldız'ın, Tasavvuf Musikîsi ve Klasik Türk Musikîsi alanlarında çalışmaları mevcuttur. Şiirlerini bestelediği ya da seslendirdiği kişiler, Necip Fazıl Kısakürek , Sezai Karakoç , Zübeyir Gündüzalp, Ömer Lütfi Mete ve Fuzuli gibi günümüzde zevkle dinlenen şairlerden oluşuyor. Belli bir dönem matematik öğretmenliği yapan Mehmet Yıldız, hem özel sektörde hem de devlet dairesinde görev aldı. Özel sektörde dershanede görev alan Mehmet Yıldız, aynı zamanda öğrencilerine birebirde dersler de verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise yarım yıl Mersin Kalkavan Anadolu Lisesinde, 1 yılda Şanlıurfa Bozova Yaylak Anadolu İmam Hatip Lisesinde vazife aldı. Kendisi Hayalhanem Mersin ve Hayalhanem İstanbul’un kuruluşuna öncülük etmiştir. Yazar Mehmet Yıldız şuan da kendi kurduğu işletmesinde ticaret ile ilgilenerek geçimini sağlamaktadır. Mehmet Yıldız evli olup iki çocuk babasıdır.