2026 40. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2026 18:29
Kitap bende tam olarak bitmişlik hissi bırakmayan ama yine de etkisinden kolay kolay çıkamayacağım kitaplardan biri oldu. Okurken en çok dikkatimi çeken şey, yazarın kurduğu atmosfer ve duyguların yoğunluğuydu. Özellikle sevgisizlik temasını öyle sade ama bir o kadar da içe işleyen bir şekilde işlemiş ki, bazı satırlarda durup düşünmeden edemedim. Ama dürüst olmak gerekirse, kahramanın hikayesi bana biraz yarım anlatılmış gibi geldi. Sanki tam derinleşecekken geri çekilmiş, bazı duyguların ya da geçmişin ucu özellikle açık bırakılmış. Bu durum bir yandan kitabın gizemini artırıyor ama diğer yandan da “bir şeyler eksik kaldı” hissini peşini bırakmıyor. Özellikle karakterin iç dünyasını biraz daha net ve tamamlanmış görmek isterdim. Yine de bu eksiklik hissine rağmen kitabı genel olarak beğendim. Çünkü her ne kadar hikaye tam anlamıyla kapanmasa da, verdiği duygu oldukça gerçekti. Sevgisizlik, yokluk değil de sanki var olması gerekirken hissedilmeyen bir boşluk gibi anlatılmış. Ve bu boşluk, kitap boyunca kendini hissettirmeyi başarıyor. Kısacası, bazı yönleriyle havada kalmış gibi hissettirse de, duygusu güçlü ve düşündüren bir kitaptı benim için. Belki de tam olarak anlatılmayan yerleriyle akılda kalmayı başaran bir hikaye oldu.
Bir Sevgisizlik ÖyküsüGeorges Bernanos · Sia Kitap · 0273 okunma