2026 7. kitabı
RIEMANN HİPOTEZİNİN İSPATI Bildiğiniz gibi Riemann hipotezi matematiğin çözülmemiş problemlerinin en önemlisidir. Bu problemi çözmek matematiksel analiz uygulamalarında şu anda öngöremediğimiz çok farklı devrimlere yol açacak ve bu da hem bizim hem de gelecek nesillerin hayatını bambaşka bir seyre sokacaktır. Matematik medeniyetin temelidir; bunu Mısır piramitleri gibi.. ...... Aşık, binlerce umutla dolu, geçmişi olduğu kadar geleceği de okumaya çalışan genç bir kadındı o sıralar. Dolayısıyla kadınlar, o da şanslılarsa, kendilerine yalnızca kenarlarda ve dipnotlarda yer bulmuştu. Dünyaya verebileceği şeyler vardı, ama kilitli kalmıştı hepsi. Isobel'in içinde aşkın yeniden filizlenişine tanık olmaktan inanılmaz heyecan duyuyordum, çünkü bütünlüklü ve olgun bir aşktı bu. Yalnızca ölüme mahkûm ve doğru bir şekilde sevip sevilmenin zor bir şey olduğunu ama bunu bir kez başardı mı sonsuzluğu görebileceğini bilmesine yetecek kadar uzun yaşamış birinde mümkün olabilecek bir aşk. Kusursuz bir paralellikle birbirine bakan, kendini ötekinde, sonsuzluğun derinliğinde gören iki ayna. Evet, aşk bu işe yarardı. Evliliği anlamamış olabilirdim ama aşkı anlamıştım, bundan şüphem yoktu.
Alıntı
İnsanlarMatt Haig · Domingo Yayınları · 202314,8bin okunma