·264 syf.····Okunma: 19 Nisan 2026 00:16 Sally Rooney'nin okuduğum ilk kitabıydı. Kitabın "acemilik işim" tarzı bir ifade ile yazılması okurlar açısından daha faydalı olurdu. İrlandanın kültüründen vs. bahsetmeyeceğim; merak edenler incelerler zaten :D Kitap bizim Türk kültüründen çok uzak bir dünyanın kapılarını sizlere açıyor diyebilirim.
SPOİLER VAR (!)
Kitap Connell ve Marienne adında iki tane birbirine çok benzeyen zengin kız - fakir oğlan klişesi tarzı bir ilişkinin içindeki iletişim kopukluğundan bahsediyor. Buradan yazarın hiçbir şey anlatmayarak bir şeyler anlatmaya çalıştığını hissediyorsunuz. Betimleme yok, aşk desen kilitlenmişler ve duygusal kopukluk yaşadıklarının farkında bile değiller. Hayır bir sürü ödül vs. almış her yerde çok satmış ya o yüzden insan sonu için bir beklentiye giriyor. "Bir şey olsun da sonsuza dek kapatayım kitabı" dediğiniz evrede yetişkin oluyorlar; hooop Connell bir yüksek lisans mı yapsam Amerikada diyor ama onu bile yapıp yapmamaktan emin değil.
Açık konuşmak gerekirse bir şaşırmak isterdim sonunda. Türk filmi gibi bitti.
Tosunpaşa filminin sonunda Şabanın
"O zaman ben yine Tosunpaşa olayım" demesi gibi Connel akıllısı da gidip ben bir NYC'de yüksek lisans yapayım dedi ya tamam dedim :D
Puanım 3/10, ben vıcık vıcık bir Amerika draması (!) okumak istiyorum diyorsanız okuyabilirsiniz.