Puan vermedi·312 syf.··Beğendi
···Okunma: 19 Nisan 2026 00:38 Kitabı daha önce okumaya çalışmış ama akıcılığını sevmediğim için okuyamamıştım. Bu defa ise ilk sayfalardan itibaren beni içine çekti, kısmen hızlı okuyup bitirdim. ince esprileri, olağan dışı sayılabilecek kurgusuyla bana güzel vakit geçirdi diyebilirim.
Sonunda yazarın kendi ile hesaplaşması sanki acele final gibi olmuş. Genel kurgu ile beraber sonucun uyuşmadığını düşünüyorum. Yani yazarın gelmiş olduğu nokta bana pek gidişatlı uyumlu gelmedi sanki basit olmuş gibi.
Ayrıca yazarla aynı noktadan bakmamadığımız bazı hususlar var. Bunlar beni birazcık rahatsız etti. Bir kere elma ısırdık diye cennetten kovulmadık ve hayat hata yapmaktan korkmamaktan ibaret değil bence. Evet insanlar hatalar yapar ama bazı hatalar da gerçekten çok çok kötü olabilir, olmalıdır belki... çünkü biz yalnız yaşamıyoruz. Hata yaptım ve affettim kendimi diyebiliyoruz belki ama ya kırıp döktüklerimiz? Vedat mesela… Bence hayatında sebep olduğumuz yıkımı; “insanız ya hata yapabiliriz biz de” rahatlığıyla açıklamamalıyız. Kitaba dönecek olursam genel olarak kitap kendini okuttu.