·312 syf.····Okunma: 18 Nisan 2026 23:48 Ne okudum ben şimdi??? O final neydi? ಠಗಠ
Konusu: Baş kahramanımız Annalisa, aranan bir suçludur. Hem polislerden saklanabileceği hem de hayatını devam ettirebileceği bir iş ilanı gördüğünde hiç düşünmeden başvurur ve kendini ıssız bir adada var olan Rochester Malikanesinde bulur. Bu gizemli malikanede Annalisa'nın kilitlediği kapılar her nasılsa açılıveriyor, geceleri koridorda birtakım ayak sesleri duyuyordur. Malikanede neler olduğunu çözmeye çalışırken işvereni Edward Rochester ile karanlık ve tehlikeli bir ilişkiye sürüklenir...
Öncelikle kitabın akıcı bir dile sahip olduğunu düşünüyorum; sıkılmadan kısa bir sürede bitirdim. Dark romence ve gerilim sever bir okuyucuysanız çok rahat okuyacağınız bir kitap, The Keyhole. Klişe bir başlangıca sahip olsa da sürüklendiği olaylar klişelerden sıyrılıp kendi yolunu çizmesini sağlıyor. Ayrıca kitabın fazlaca müstehcen sahnelere sahip olduğu uyarısını da vermiş olayım. Finale kadar her şey iyi ilerliyordu fakat görmezden geldiğimiz ufak tefek mantık hataları, final sahnesiyle birlikte yüzümüze adeta balyoz gibi çarpıyor... Yine de gizem ve merak duygusunu kitap boyunca canlı tuttuğu için finaline rağmen benim adıma keyifli bir okuma oldu. Aşağısı spoiler olacak, okumayın lütfen.
(SPOİLER!) Finali hakikaten bu şekilde beklemiyordum. Edward'ın ölmediğini, bir yerden çıkageleceğini falan düşünürken bir anda başından beri Rowland olduğunu okumak şok etti beni çöwhjdjsgüç O kadar bir mantığı yok ki bunun. Bu adam nasıl bir sakallı bir sakalsız olabilir? Hadi sakal takmaydı, Annalisa bunu nasıl hiç çakmıyor? Hadi bunu da geçtim, Annalisa'yla boğuşma sahnesinden sonra bu adam nasıl çatı katına çıktı da "takma sakalını" takıp kendini kelepçeledi? Yahu hadi bunları da yaptı, Annalisa bodrumda bu adamı neresinden yaraladığını, vurduğunu bilmiyor mu nasıl fark etmez bir şeyleri? O kadar saçmalıktı ki... Keşke böyle saçma bir son yazmak yerine Edward yaşıyor ve intikam için geliyor falan olsaydı. Ne bileyim bir anda gece odalarının kapısında belirseydi vesaire vesaire... Şu kitaba vurucu son olabilecek bir sürü final senaryosu varken mantık hatalarıyla dolu bir "ters köşe(!)" yapmaya çalışmaya gerek var mıydı? Son zamanlarda ters köşe olduğu sanılan finallerden hüsrana uğramaktan bıktım ಠ﹏ಠ (SPOİLER!)
Kitaba puanım: 6/10