A Dark Psychological Thriller

Hangover Books
9781965738023
İngilizce

2026 65. kitabı
The Keyhole • Gigi Styx • Ben, Freida McFadden’ın Hizmetçi kitabını okumuş ve çok sevmiştim. Bu kitabın konusu da ona benzeyince — kapağı bile aynı zaten — en azından garanti, kafa dağıtıcı bir gerilim olur diye başladım ama aradığımı tam olarak bulamadım. Polisten kaçan Annalisa için bu malikâne yeni bir başlangıç değil, sadece saklanacak güvenli bir yerdi. Issızlığın ortasındaki dadılık işi kulağa kurtuluş gibi gelse de daha eve girmeden o tekinsiz hissi alıyorsunuz zaten. Ve kitap boyunca da o huzursuzluk hiç kaybolmuyor. Annalisa bakıcılığını yapacağı çocuğu hiç göremiyor. Evin sahibi bazen ortada yok, ev sessiz, herkes bir şey saklıyor gibi… Özellikle kitabın ilk kısmında sürekli yalnız kalması, beklemesi ve hiçbir şeyin tam anlamıyla başlamaması beni biraz yordu açıkçası. Atmosfer gerilimliydi ama bir noktadan sonra “tamam artık bir şey olsun” hissine girdim. Gece odasına gelen gizemli adam ile gündüz karşısına çıkan soğuk adam arasındaki fark ise kitabın en merak uyandıran kısmıydı. Sürekli bir gerçek ne? hissi var. O gotik malikâne havasını ve psikolojik manipülasyon tarafını başarılı buldum. Ama Annalisa konusunda sanırım daha farklı bir beklentiye girdim. Geçmişinde suç işlemiş, hayatta kalmayı bilen bir karakter olarak tanıtıldığı için daha dikkatli, daha şüpheci ve daha akıllı hamleler yapan bir kadın okumayı bekliyordum. Bazı şeyleri çok geç fark etmesi ve bazı bariz işaretleri görmemesi beni olaylardan uzaklaştırdı. Çünkü kitap başta bize güçlü hayatta kalan kadın hissi veriyor ama finale doğru Annalisa daha çok manipülasyonun içinde kaybolan bir karaktere dönüşüyor. Final kısmı ise tam anlamıyla okuyucuyu ikiye bölecek türden. Bazıları için beyin yakan bir son, bazıları için ise mantık boşlukları yüzünden etkisini kaybeden bir son olabilir. Ben
Annalisa Analizden Bihaber ಠ⁠﹏⁠ಠ
2026 18. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2026 23:48
Ne okudum ben şimdi??? O final neydi? ಠ⁠ಗ⁠ಠ Konusu: Baş kahramanımız Annalisa, aranan bir suçludur. Hem polislerden saklanabileceği hem de hayatını devam ettirebileceği bir iş ilanı gördüğünde hiç düşünmeden başvurur ve kendini ıssız bir adada var olan Rochester Malikanesinde bulur. Bu gizemli malikanede Annalisa'nın kilitlediği kapılar her nasılsa açılıveriyor, geceleri koridorda birtakım ayak sesleri duyuyordur. Malikanede neler olduğunu çözmeye çalışırken işvereni Edward Rochester ile karanlık ve tehlikeli bir ilişkiye sürüklenir... Öncelikle kitabın akıcı bir dile sahip olduğunu düşünüyorum; sıkılmadan kısa bir sürede bitirdim. Dark romence ve gerilim sever bir okuyucuysanız çok rahat okuyacağınız bir kitap, The Keyhole. Klişe bir başlangıca sahip olsa da sürüklendiği olaylar klişelerden sıyrılıp kendi yolunu çizmesini sağlıyor. Ayrıca kitabın fazlaca müstehcen sahnelere sahip olduğu uyarısını da vermiş olayım. Finale kadar her şey iyi ilerliyordu fakat görmezden geldiğimiz ufak tefek mantık hataları, final sahnesiyle birlikte yüzümüze adeta balyoz gibi çarpıyor... Yine de gizem ve merak duygusunu kitap boyunca canlı tuttuğu için finaline rağmen benim adıma keyifli bir okuma oldu. Aşağısı spoiler olacak, okumayın lütfen. (SPOİLER!) Finali hakikaten bu şekilde beklemiyordum. Edward'ın ölmediğini, bir yerden çıkageleceğini falan düşünürken bir anda başından beri Rowland olduğunu okumak şok etti beni çöwhjdjsgüç O kadar bir mantığı yok ki bunun. Bu adam nasıl bir sakallı bir sakalsız olabilir? Hadi sakal takmaydı, Annalisa bunu nasıl hiç çakmıyor? Hadi bunu da geçtim, Annalisa'yla boğuşma sahnesinden sonra bu adam nasıl çatı katına çıktı da "takma sakalını" takıp kendini kelepçeledi? Yahu hadi bunları da yaptı, Annalisa bodrumda bu adamı neresinden yaraladığını,
Dark romance
2026 22. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 14:30
Bir sürü boşluk tutarsızlık yada soru işaretleri olsa da ne okuyorum ben diye diye sayfaları geçtiğim bi kitaptı. Bittiğinde aşırı gerilmiş diken üstünde durumdaydım. Öyle bir sonla bitti ki sanırım ikincisi de çıkacak ama okuyabilir miyim bilmiyorum Belki de üst üste bir kaç tane bu tarz kitap okuduğum için beni gerdi bu kadar araya hafif bi şeyler almak lazım Kızımız bi cinayet yüzünden polisten kaçtığı için ıssız bi adada bulunan bi malikane de çocuk bakıcılığı işini kabul ediyor beni burda kimse bulamaz diye ama neyin içine düştüğünü bilmiyor tabii Eve yerleştikten sonra patronuyla tanışıyor ama güya küçük kızı bulaşıcı bi hastalıktan karantina da evde ki diğer tek hizmetçi de birkaç gün sonra kızı tedavi ettirmek için evden ayrılıyor böylece kızımız ve patronu evde başbaşa kalıyor sonra başlıyor bol gerilimli psikoloji bırakmayacak olaylar olaylar. Kızın başına gelen kafayı yedirtecek her olaya aşırı uyum sağlaması bi tık ütopik gelse de kitapta ki gerilim asla hız kesmiyor. Son sayfaya geldiğiniz de cidden ne okudum ben yaaaa diyerek bitiriyorsunuz kitabı türü sevenler için kesinlikle tavsiye ederim.

Gigi StyxYazar · 0 kitap
Gigi lives with her husband and two cats in London. When she's not crafting twisted dark romances with intelligent heroines and the morally grey villains who love them, she’s cuddled up on the sofa with a cup of tea and a book.