SARI YÜZ
2026 9. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 09:20
Kitabı okumadan önce “Sarı yüz” nasıl bir kavramı karşılıyor diye anlam verememiştim. Kitabı okuyup araştırınca şöyle bir sonuca ulaştım: “Blackface nasıl siyahları küçümseyen bir geçmişe sahipse, yellowface de benzer şekilde Asyalıları yanlış ve basitleştirilmiş şekilde gösterdiği için problemli kabul edilir.” Kitap içeriği ve keliminin anlamı bu yazıyı okuyunca kafamda oturdu. Genç ama pek başarılı olamayan yazar Juniper’ın, aynı okullarda okuyan kendi gibi yazar olan ancak erken yaşta iyi bir yazar olup popülerliği yakalayan Athena’nın ölmesiyle onun eserini yazıya dökmesi, onun hayatını (ç)almasını ve bu süreçteki duygusal çöküşlerini, iç sesinden kurtulamayışını anlatıyor. Kitap, günümüzdeki çoğu başarı hikayesinin gerçeklerini anlatıyor. İçerik ne olursa olsun bunun bir önemi olmadığını; şekilciliğin önemli olduğunu, reklamın iyisi ya da kötüsü olmayıp her türlü popülariteyi kazandırdığı dünya düzenini aktarıyor bizlere. Aslında artık hepimizin etrafında böyle insanlar var. X kişisi bunu da yaptı ama sanki hiç yapmamış gibi hayatına normal akışında devam ediyor, yaptıklarından hicap duymuyor diye düşündüğümüz insanlar var ya onların yaşamını okudum diyebilirim kitapta. Dilini, akıcı anlatımını, farklı ve yoğun kelime kullanımını sevdim. Yeni kavramlar öğrenmek hoşuma gitti. Okunması kolay, akıcı ve sonunu merak edip bir an önce okumak istiyorsunuz. Duygular güzel aktarılmış, dediğim gibi günümüz dünyasından çok şeyler bulabiliyoruz. Beğendiğim ve severek okuduğum bir kitap oldu benim için.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma