Ne Bekledin Be Kızım!!!
2026 12. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 22:54
#okudumbitti 7 yıl bekledikten sonra bizleri 2. Kitabıyla buluşturan değerli yazarımıza teşekkür ederek başlıyorum yorumuma 2018 Tüyap Kitap Fuarı'nda stanttaki orta yaşlı beyefendi, ısrarla önündeki kitabı almamızı önermişti... Tekvin...Adını hiç duymadım yeni bir yazar mı yeni bir kitap mı diye sorular sorarken , Dan Brown sever misiniz diye sormuştu,evet severim demiştim,tamam işte bu da bizim yerli Dan Brown'umuz demişti Bir solukta okumuş, internette yazarın başka bir kitabı var mı diye aranmıştım ,ama maalesef yoktu Hem hikaye beni içine çekmiş ,hem yaşadığım şehirde bilmediğim onlarca mekânı,detayı öğrenmiştim... O dönem benden kitap önerisi isteyen herkese öneriyordum,ilk önce hiç duymadım deyip istemiyorlar sonrasında ise çok beğenerek okuduklarını söylüyorlardı.Ara ara yazara ulaşabildiğim platformlardan ne zaman yeni kitap çıkacak diye ufak çapta darlamalar yaptığım doğrudur.Aradan koskoca 7 yıl geçti , ben artık tam da ümidi kesmişken Gizlenen geldi hem de ne geliş! Yıl 2035 , beklenen Büyük İstanbul Depremi olmuş , yardım çağrılarımıza gelen sözde dost ülkelerse ,bu durumu fırsata çevirmek için hain planlarını alttan alta uygulamaya geçirmek için hiç zaman kaybetmemiştir.İstanbul'daki tarihi eserleri bir bir yok etmek isteyen ,Mimar Sinan eserlerini özellikle hedef alan , Ayasofya'yı yıkmak isteyen sözde dost özde düşman ülkeler,aslında ne arıyorlar? Yüzlerce yıldır İstanbul'un hakimiyetini tekrar ele geçirmenin yollarını arayan bu karanlık güçler neyin peşindeler? Kur'an ı Kerim, Yecüc ve Mecüs,yahudilik,Golem hikayesi,Mimar Sinan'ın mimari dehası,ilmi ve İstanbul'un dehliz ve tünellerinde geçen ,Tekvin'i okuyanların tanıdığı Hakan Ruzly'nin zamanla,dış güçlerle ,ve daha bir sürü şeyle savaşarak, bir ülkenin kaderini değiştirecek olaylar silsilesi. Okurken birçok yerde kitabı kapatıp,sözü geçen kelimeleri,mekanları araştırdım,muazzam bir bilgi birikimi ve emekle yazılmış.Beklediğimize kesinlikle değmiş ,çok teşekkürler Arif Ergin
GizlenenArif Ergin · İthaki Yayınları · 2025479 okunma