·309 syf.····Okunma: 19 Nisan 2026 20:33 Sessiz Hasta benim için son zamanlarda okuduğum en çarpıcı psikolojik gerilimlerden biri oldu. Alex Michaelides öyle bir kurgu kurmuş ki, daha ilk sayfalardan itibaren insanın zihnine yerleşiyor ve sonuna kadar bırakmıyor.
Kitabın en güçlü yanı kesinlikle atmosferi. Alicia’nın sessizliği sadece bir “suskunluk” değil; adeta sayfalar boyunca büyüyen bir gizem, bir çığlık gibi. Onun neden konuşmadığını anlamaya çalışırken, aslında insan doğasının en karanlık köşelerine doğru ilerliyorsun. Bu süreçte Theo’nun bakış açısı da hikâyeye ayrı bir derinlik katıyor. Okurken sürekli “gerçek ne?” diye sorguluyorsun ve bu da kitabı elinden bırakmayı neredeyse imkânsız hale getiriyor.
Yazarın dili oldukça akıcı ve sade ama buna rağmen psikolojik çözümlemeler son derece etkileyici. Özellikle karakterlerin iç dünyası öyle güzel işlenmiş ki, onları sadece okumuyor, resmen hissediyorsun. Hikâyenin yavaş yavaş açılması ve her detayı yerine oturtması ise finaldeki etkiyi daha da güçlendiriyor.
Finale geldiğimde, hikâyenin bütün parçalarının bir araya gelişini izlemek gerçekten çok tatmin ediciydi. Başından beri verilen ipuçlarının anlam kazanması, kitabı bitirdikten sonra bile üzerine düşündüren bir etki bıraktı.
Kısacası, Sessiz Hasta sadece bir gerilim romanı değil; insan psikolojisini, travmaları ve gerçeklik algısını sorgulatan güçlü bir hikâye. Benim için kesinlikle unutulmaz bir okuma deneyimi oldu.