···Okunma: 19 Nisan 2026 21:19 #StacyWillingham kitapları USA Today, New York Times ve uluslararası çok satanlar listesinde yer alan psikolojik gerilim yazarıdır.
Yazar, ilk romanı olan #KaranlıktakiKıvılcım ile Goodreads Choice en iyi ilk roman ve en iyi gizem, gerilim finalisti olmuş, sadece Kuzey Amerikada bir milyondan fazla satışa ulaşmıştır.
Kitap; Baton Rouge'da psikolog olan Chloe'nun yakasını bırakmayan geçmişi ile yüzleşmesini konu alan her sayfası başka bir gizeme açılan sürükleyici bir aile trajedisidir.
Louisiana da kerevit başkenti olarak anılan Breaux Bridge adlı küçük bir kasabada annesi, babası ve abisi Cooper ile birlikte yaşayan Chloe Davis için on iki yaşındayken geçirdiği yaz onun kabusunun başlangıçı olur. Kasabada altı genç kız kaybolur. Chloe'nin babası Richard Davis katil olarak suçunu itiraf eder ve ömür boyu hapis cezası alır ama cesetler tüm aramalara rağmen bulunamaz. Öfkeli ailelerin suçlamaları ile zor zamanlar geçiren Davis ailesi de dağılır.
Karakter odaklı anlatılan kurguda olaylar 20 sene sonra tekrar gündeme gelir. Kasabada kızlar teker teker kaybolmaya başlar ama bu sefer cesetler son göründükleri yerlere geri bırakılır. Chloe zorlu geçen yıllardan sonra eğitimini tamamlayarak psikolog olmuştur ve kaybolan kızlardan biri de kendi ofisinde baktığı hastalarından biridir.
Tüm yaşananlarda kendini suçlu hisseden Chloe doktor kimliği sayesinde aldığı ilaçlar ve alkol yüzünden artık gerçek ile hayali birbirine karıştırır. Ona yaşadıklarında destek olmaya çalışan abisi Cooper ise evlilik yolunda ilerleyen kardeşini nişanlısı Daniel konusunda uyarır. Konu sadece onu yeni tanıması değildir üstelik bir de aile geçmişini araştıran gazeteci Aaron Jansen ortaya çıkar.
Geçmişinin gölge gibi hep peşinde olmasından sıkılan Chloe'nin gözünde artık herkes şüphelidir ve elindeki tek ipucu da geçmişte olduğu gibi kızlara ait olan takılardır.
Geçmiş ve şimdiki zaman içsel sorgulamalarıyla olay örgüsünü yönlendiren anlatıcı ile gerilimden çok psikolojik yönü ağır basan kurguda yanıltıcı ipuçları katılarak heyecan unsuru yüksek tutulmuş. Bu tarz #psikolojikgerilim leri seviyorsanız bu kitap aklınızda olsun...
@altinkitaplar
@stacyvwillingham