2026 5. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 22:04
“Terk edilmek benim için ölümdür, mezara girmekten farksızdır.” İncelememe bu alıntı ile başlamak istedim çünkü tüm kitapta beni en çok etkileyen cümlelerden biridir bu. Kitabı Bir Kutu Kitap uygulaması ile aldım ve tanıdım. Açıkçası benim kendi isteğim ile alacağım bir kitap değildi :) Bir Kutu Kitap uygulamasına abone olma sebebim tam da budur aslında. Kendi isteğim ile almayacağım kitapları okumak. İlk kutumda okuduğum ilk kitaptı bu. Açıkçası da karakterlerin derinliğiyle, anlatım tarzıyla ve detaylarıyla beni çok mutlu etti. Çünkü kitaptaki karakterler eğer biraz Osmanlı Tarihine hakimseniz muhtemelen bildiğiniz ve görür görmez tanıdığınız insanlardı. Bu yüzden canlandırması da oldukça kolaydı benim için. Kitabın sonunda yazar Nilüfer Hanım’ın notlarını okuyunca bir nebze de olsa içim buruldu. Bu kitabın gerçekten yaşanmış bir hikayeyi anlatmış olmasını diledim çünkü gerçekten çok keyifli bir hikayeydi. Biliyorum ki bu kitabı her hatırladığımda içimden hep gerçekten yaşanmış olmasını dileyeceğim.
Sarah ve ŞemsiNilüfer Kuyaş · Sia Kitap · 2024499 okunma