Kılıç, büyü, fantezi yazıları! (17. yazı)
2026 33. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 00:23
Seriye devam! 30. cilt okuduğum en kötü sayı oldu. Kral Conan oğlu Conn'a hikayelerini anlatıyor. Aslında anlattıkları en sonda anladığımız kadarıyla kendi abartılarıyla ve değiştirmeleriyle dolu. Eşi öyle diyordu. Hiç Conanlık hareketler değildi. Yazarlar Conan'ı tanıyamamış ne yazık ki. 8 sayı var, 233-240 arası ve son ciltlere geliyoruz. İlk sayının adı Töreler, Conan'ın doğuşunu görüyoruz ve bu bebek Kimmerlerin sert ritüellerinden geçmek zorundadır. O sert kış havasında tek başına canlı kalmak zorundadır. Conan'ın babası bıraktıkları yere gittiğinde bebeği bulamaz ve korkar fakat bebek kurt yavrularıyla uyumaktadır. Anne kurttan bulaşan kan sayesinde. Jorrma ile bu sayıda gençken bir domuz avında karşılaşırlar. Savaşmayı öğrenirler. Doğaları budur! Bir cadı da planlarını yürütmektedir. 2. sayı Ailede Ölüm Conan'ın babası savaşta, annesi ise evinin önünde öldürülür. Biçaredir! Melanie ile tanışırlar. Jorrma'nın hareketlerinden de şüphelendiği dönemdir. 3. Sonsuzluğa Uzanan Yol, Jorrma zindana düşüyor. Özel güçleri ile bir kızı yoldan çıkarıyor. Conan'da Kimmerlere öncülük etmektedir. Akilonya - Kimmerya savaşının içindeyiz. Meşhur Venarium yerle bir olur. Jorrma burayı yakar. İçindeki gücü anlamaya çalışıyor. 4. Kanlı Dönüş, Jorrma yakalanıyor ve idama için zindana atılıyor. Melanie kaçma fırsatı bulur. 5. Kabus Yılanlarında Jorrma'nın idamı ile karşı karşıya olsak da Conan celladın yerine geçerek umutsuz genci kurtarır. Cadıyı manipüle eden iblisi görüyoruz. Jorrma'nın zihniyle oynarlar. 6. Conan'ın Ölümü isimli sayı en absürd isimdi. Esir düşen barbar işkenceye maruz kalıyor. Yüksek bir kayalıktan nehre atılıyor. Jorrma ve Melanie barbarı bulsalar da suyun içinden çıkardıkları adam için artık çok geçtir. Ayrıca Zamora'nın kralı da ölmüşken kraliçenin planları vardır. 7. Şeytanla Dans, Conan'ı diriltmeye çalışan Jorrma ilkel çağrılarda bulunur ve yaptığı dansla ritüelini tamamlar. Ne çağırdığına dikkat etmelisin. Gelen kişi o kişi olmayacaktır. Conan düşmanı Brudas'ı acımasızca öldürür ve bizimkileri bile tanımaz. Büyünün etkisi altındadır. Son sayı 8. Her şeyin Bir Sonu Var, kara büyüden kurtulan Conan seçimlerini yapabilmektedir. Jorrma istemeden büyük bir hata ile Melanie'yi öldürür. Aslında Conan'a saldırtılmıştı. Jorrma'da iblis tarafından öldürülür. İbliste kendisi ölür. Çünkü cadıyı öldürmüştür. Bağ enerjisini tüketti sanırım. Plan ortaya çıkıyor. Jorrma en baştan beri Conan'ı öldürmek için büyülenmiş bir çocuktu. Anne ve babasının ölümüne kadar hepsi planın bir koluydu. E artık kralın oğlu Conn'a anlattığı hikayeler burada bitiyor. Keyif almadığım ender Conan ciltlerinden birisi oldu. Hatta zirvede diyebilirim.
The Chronicles of Conan, Volume 30Michael Denis Higgins · Dark Horse Books · 20151 okunma