2026 25. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 00:00
Dün gece 5-10 sayfa okuyup bırakacaktım. Bir baktım ki elimden bırakamıyorum. İlk kez başladığım bir kitabı tek oturuşta bitirdim. Artık bunu da yapmadım demem. Kitap duygusuyla, konusuyla, vurgusuyla çok değişik başladı ve başladığından çok daha değişik bitti. 🩷 Başlangıçta yurtlarda sessiz, sakin, kimsesiz çocuklara taciz konusu vardı. İtiraf edeyim ki yine mi ülkemin iç karartıcı, yüz kızartıcı bir konusuyla kahrolacağım dedim. Sonra bataklıktan çıkan nilüfer misali kurban da verilse dimdik duran, kendi ayakları üzerine basan bir Elfin ile gurur duydum. Daha gururum devam ederken tertemiz bir aşk okuyorum, yaşasın, diye sevindim. Sonra haydaaa, yoksa o çok sevdiğim Ji Hoon bir sahtekar mıydı diye önce hayal kırıklığı yaşadım, sonra sinir oldum. Utanılan bir anne babanın aslında ne kadar gurur duyulacak bir ebeveyn olduğunu okudum. Bu ülkede kadın olmak zor derken harika bir kadın dayanışması buldum. Bütün bunlar inanın kitapta olanların yarısı bile değil. O kadar duygu dolu bir kitap ki hissetmeyeceğiniz hiçbir duygu kalmayacağına eminim. Ve ben duygu hissettiren kitaplara bayılırım. Tabii ki de bitmedi. Bu kitapta İstanbul'dan yola bir çıkıyoruz. Ürgüp Göreme'ye gidip Peribacaları'nda balona binip bölgenin ve Güney Kore'nin güneş efsaneleri eşliğinde güneşin doğuşunu izliyoruz. Yolculuğa Aksaray Konya'da mola verip Mersin ile devam ediyoruz. Adana'da portakal çiçeklerinin kokusuyla mest olup Urfa'da efsaneler dinleyip mırra içiyoruz. Mardin'de yemediğimiz yemek dokunmadığımız tarih, kültür de kalmayınca İstanbul'a mı döneriz yoksa Van'a mı? Ya da boş verin Türkiye'yi. Güney Kore'ye mi kaçarız bilmiyorum artık. Ama bildiğim bir şey var ki efsaneler eşliğinde gezi yazısı okur gibi akıcı, merak içinde, duygudan duyguya geçeceğiniz bir kitap bu. Hem de bu kadar çok şey 131 sayfaya sığdırılmış. Bence harika. Ne kadar uzun sürerse sürsün, gerçek aşk mutlaka geri döner. Aşk, akıldan ve mantıktan bağımsız bir duyguydu. Bir gün uçabilirsem sana gelirim. Oysa hiçbir kadın, Bir annenin doğurup yanlış büyüttüğü bir erkeği değiştiremezdi. Bu sefer kadınların el birliği ile başarılmıştı.
Seul'den ÖnceGülsüm Tekin Dara · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20269 okunma