2026 12. kitabı
thekitapyayinlari İLKNUR moderatörlüğünde okuyorum #oneri Kan Portakalı: Kusursuz Bir Yıkım Hikayesi Selam kitap dostlarım! Bugün masamda bittikten sonra bir süre duvara bakmamı sağlayan, her sayfasında “yok artık” dediğim bir psikolojik gerilim var: Kan Portakalı. Konusu Nedir? Başarılı bir avukat olan Alison’ın dışarıdan bakıldığında her şeyi tamdır: Kariyeri yükselişte, bir kızı ve sadık bir eşi var. Ancak madalyonun öteki yüzü karanlık. Alison hem alkol bağımlılığıyla boğuşuyor hem de hayatını mahvedecek bir yasak aşk yaşıyor. İlk cinayet davasını aldığında ise kendi sırları, savunduğu davanın karanlığıyla iç içe geçmeye başlıyor. Neden Okumalısın? Anti-Kahraman Sevdamız: Alison “mükemmel” bir karakter değil; aksine hatalarıyla can sıkan, gerçekçi ve kusurlu bir kadın. Onu bazen sarsmak, bazen de ona sarılmak istiyorsunuz. Ters Köşe Faktörü: Kitabın son çeyreği tam bir hız treni gibi. “Ben bunu tahmin etmiştim” dediğiniz anda yazar sizi başka bir yerden vuruyor. Manipülasyonun Dili: Kitap, ikili ilişkilerdeki psikolojik şiddeti ve manipülasyonu o kadar çarpıcı işliyor ki, okurken tüyleriniz diken diken olabilir. Benim Yorumum The Kitap Yayınları yine şaşırtmadı ve harika bir kapak tasarımıyla (o turuncunun canlılığı kitaplıkta çok şık duruyor!) bizi bu karanlık hikayeye davet etti. Kitap başlarda bir aile draması gibi gelse de, sayfalar ilerledikçe temposu artan bir gerilime dönüşüyor. Eğer Trendeki Kız veya Kadın Garson tarzı, karakter odaklı gerilimleri seviyorsanız bu kitaba bayılacaksınız. #KanPortakalı #HarrietTyce #thekitapyayınları #ruhumunaynasiileokuyoruz
Kan PortakalıHarriet Tyce · The Kitap · 2025170 okunma